PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

Bu seneki Primavera festivalinde birbirinden sürpriz isimler sahne alacak.

Haberin Devamı

PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

2012 yılından beri turneye çıkmayan Radiohead’in ilk defa Primavera’da sahne alacak olması şöyle bir kenarda dursun, sahnelere geri dönen LCD Soundsystem, Rock müziğinin dev ismi PJ Harvey ve her performansı bir masal olan Sigur Ros’un line-up’da olması Primavera’yı 2016 yazı için yeteri kadar popüler kılıyor.

1-5 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde Air, Beach House, Beirut, Animal Collective, Tame Impala ve The Last Shadow Puppets, Suede gibi birbirinden önemli grupların her birinin ismini okudukça kendimi Barcelona’ya ışınlamak istiyorum. 150’den fazla sanatçının sahne alacağı etkinlikte en büyük sürpriz Selda Bağcan’ın da festivalde performans sergileyecek olması. 

 

Haberin Devamı

SELDA BAĞCAN ve BOOM PAM BİRLİKTELİĞİ

PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

Selda Bağcan’ın Tel Avivli rock grubu Boom Pam ile işbirliği 2014 yılında başlamıştı. İlk olarak geçtiğimiz sene İstanbul’da Ekşi Fest’te birlikte sahne alan ekip geçtiğimiz hafta bir de single yayınladı. Selda Bağcan’ın geçmiş dönemde seslendirdiği ‘Yuh Yuh’ ve ‘Adaletin Bu Mu Dünya’ şarkılarının Boom Pam ile birlikte yeniden hayat bulan versiyonlarından oluşan bu single muhtemelen bir dizi yayınlanacak single çalışmalarının da öncüsü olacak.

Selda Bağcan’ın bu yaz Boom Pam ile Primavera sahnesinde de nefis bir performansa imza atmaya hazırlanıyor. Festival için avantajlı biletler Şubat ayının ilk haftasına kadar satışta. Erken davranan ucuza bileti alır, hem bu harika konserleri kaçırmaz hem de yaz tatilini de şimdiden planlar, benden söylemesi. 

 

OSCAR AND THE WOLF İSTANBUL’DA

PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

Haberin Devamı

Babylon’da her sene bazı konserlerin bilet satışı başladıktan dakikalar sonra tükeniyor ve ardından tüm biletsiz kalanlar çığ gibi büyüyerek organizatörlere ek konser için yoğun baskı yapıyor. Her sene birkaç grup ve sanatçı benzer deneyimi yaşıyor, kimisi ek konser planlıyor kimisi de yeniden geleceğiz diyerek ağızlara bir parmak bal çalıyor.

Yukarıda bahsettiğim durum bu sene de Belkçikalı elektronik pop grubu Oscarand The Wolf’un konseri için de yaşandı. Grup 28 Ocak’ta Babylon’da sahne almak için İstanbul’a geliyordu. Biletler satışa çıktıktan kısa süre tükenince, grubu izlemek isteyen yoğun kalabalık istediğine kavuştu ve Babylon’da 27 Ocak akşamında da bir konser daha ayarlamayı başardı. Yeri gelmişken eklemek gerek, bu iki özel gecede Oscar and the Wolf konserleri sonrasında müzik, 27 Ocak Çarşamba Shangri-La Soundsysyem ile, 28 Ocak Perşembe ise İsveçli Hip-Hop üçlüsü Just D ile devam edecek.

Haberin Devamı

Nights by You sponsorluğunda 27 ve 28 Ocak’ta ilk kez Babylon’da sahne alacak olan Oscar and The Wolf konserine bilet alan şanslı kitleden değilseniz üzülmeyin. Belçikalı elektronik pop grubunun 28 Ocak Perşembe günkü performansı Babylon sahnesi ile aynı anda Babylon TV’de canlı yayında izlenebilecek.

 

PİNHANİ- KEDİKÖY

PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

Pinhani 5. abümü ‘Kediköy’ü Ocak ayının ilk haftası yayınladı.

Albümün piyasaya çıktığı haberini alır almaz hemen dijital olarak satın alıp metroya bindim. Bu benim albüm dinleme ritüelim. Yeni bir albümü ilk defa metroda dinlemeye o kadar büyük bir heyecan duyuyorum ki, bazen ineceğim durağı kasten kaçırıp devam ettiğim oluyor. Pinhani’nin yeni albümünü sindirmek için metroda geçirdiğim zamanı düşününce ‘Kediköy’ beni toplu taşımada epey gezdirdi diyebilirim.

Haberin Devamı

Grubun 2006 senesinde yayınladıkları ilk albümleri ‘İnandığım Masallar’ piyasaya çıktığında ben henüz Ankara’da yaşıyor, İstanbul’a mevsimlik turist gibi konserlere gelip gidiyordum. Yakın bir arkadaşımın ‘Beni Al’ şarkısını bana önermesiyle başlayan grupla tanışma faslım, o yazın fon müziği olacak kadar çok dinlememle sonuçlanmıştı. Grubun seneler içinde çıkarttığı her albüm bir öncekini katlar şekilde giderek büyüdü, dinleyen kitlesini her seferinde daha da büyük çevrelere ulaştırdı. Bugün hala böylesine içten müzik yapan bir grubun müzik yapmaya devam ediyor olmasına, yeni bir albüm çıkartabiliyor olmasına ayrıca çok mutlu oluyorum, onları severek dinleyen biri olarak onlar adına gururlanıyorum.

Haberin Devamı

PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

Gelelim grubun 5. stüdyo albümleri ‘Kediköy’ün detaylarına. Albümde 12 şarkı var,  şarkıların söz ve müziği ağırlıkla grubun solisti Sinan Kaynakçı’ya ait. Fransız müzisyen Calogero’nun iki şarkısının Türkçe versiyonları ve bir Karadeniz türküsünün Pinhani’nin elinden çıkmış hali albümün en can alıcı yanlarından. Pinhani’yi yakından takip edenler eminim biliyordur, grubun solisti Sinan Pinhani’nin resmi web sayfasında bir günlük tutuyor. Müzikte detay severler için nefis bir hazine var orada. ‘Kediköy’ün oluşum evreleri ve Pinhani’nin samimiyetinin temeli bu günlükteki satırlar arasında gizli. Sinan Kaymakçı’nın enstrümanlara olan sevgisi, türkülere olan düşkünlüğü bu albüm için araştırma yaparken bende başka bir kapı daha araladı. Kesinlikle onlardan türküler dinlemek bundan sonraki merakım olacak.

PRIMAVERA’DA SELDA BAĞCAN SÜRPRİZİ

Albümün kayıtları grubun tüm provalarını yaptığı Çekirdek Stüdyo'da yapılmış. Albümün ilk klip çalışması İmre Haydaroğlu tarafından 'Geri Dönemem' şarkısı için gerçekleştirilmiş. Pinhani bu kliple göçmenlerin yaşadığı hayatın ve çektikleri acıları daha çok gündeme getirmeye çalışıyor. 

Albümde birçok değerli müzisyen gruba eşlik etmiş. Akın Eldes gitarıyla ve 1 bestesiyle yine albümde yer alırken, Erkan Oğur da bir şarkıda kopuz çalarak Pinhani'ye destek vermiş. ‘Kediköy’e mutlaka kulak verin, boş geçecek tek bir şarkı yok, uzun süre kulaklarınızdan eksik olmayacak yıldızlara doymayan nefis bir albüm karşınızda.

 

YILDIZLAR:

Nehirler Durmaz

Geri Dönemem

Köprü Ortasında

Dur Söyleme

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Beni Sen İnandır

Zor Günler

 

Yazarın Tüm Yazıları