Gelini Öpebilirsin

Geçen hafta birçoğunuzun ‘You May Kiss The Bride’ adıyla hatırlayacağı şimdiki adları ‘Gelini Öpebilirsin’ metal grubuyla yeniden yola çıkış heyecanları üzerine konuşmak için bir araya geldik.

Haberin Devamı

2011 yılında kurulan o zamanki adıyla ‘’You May Kiss The Bride’ metal müzik türüyle hayallerini yurt dışına çeviren idealist bir grup. Yurt dışındaki yarışmalarda üçüncülük kazanıp, Belçika’da Groezrock’a katılıp, 20 yaşında bile değilken hayallerine son sürat koşan müzik grubu ‘You May Kiss The Bride’. 7 sene içinde her grupta olduğu gibi onlarda da ekip üyelerinde değişiklikler ve müzik sektörünün zorluklarına rağmen yaptıkları müzik konusunda hevesleri ve hayalleri hala ilk günkü gibi sağlam.

Gelini Öpebilirsin

2016 senesinde Fatma Turgut ile yaptıkları düet şarkıları ‘Bensiz Bir Sen’ ile Türkiye’de de yaptıkları müzikle festival ve konserlerde yer almak için ilk sağlam bir adım atan ‘You May Kiss The Bride’, aynı sene bir başka Türkçe şarkıya Gamze Lüküslü düetiyle imza atıyor. 2017 senesinde yayınladıkları ‘Ghost’ single’ının ardından yine rotasını yurt dışına çevirip ‘Wildways’ ile Ukrayna turnesi yapmışlar. Gruptan ayrılan ve yeni eklenen isimlerle ‘You May Kiss The Bride’ ismi yok olmadan Türkiye’deki kariyerleri için ‘Gelini Öpebilirsin’ adıyla 2019’un başında Arpej etiketiyle yeni bir maxi single yayınlıyorlar. ‘Pardon?’ maxi single çalışmasında yer alan üç şarkıdan ikisinin sözleri gruba vokal olarak katılan Gamze Lüküslü’nün imzasını taşıyor. Grubun bazı koyu hayranları Türkçe vokalli yeni hallerini önceki İngilizce brutal vokalli hallerine kıyasla eleştirseler de, aslında grubun üretim heyecanı hala aynı.

Haberin Devamı

‘Gelini Öpebilirsin’in yeni vokali Gamze Lüküslü ‘Pardon?’ un hazırlık süreci için besteler hazır olsa da, söz yazma sürecinin birkaç ay sürdüğünü, hatta tahmin ettiklerinden daha da zorlayıcı olduğunu belirtiyor. Grubun yeni üyeleriyle birlikte çıktığı bu yeni yolda birlikte çalışmanın verdiği motivasyonla yeni şarkıları hazırlamışlar. Prodüktör olarak Alen Konakoğlu ile çalışmanın onlar için çok önemli olduğunu belirten grup, çıkış şarkıları ‘Pardon?’ u onları daha iyi ortaya koyduğunu düşündükleri için seçmişler. ‘Gelini Öpebilirsin’ müzik adına her zaman tutkulu ve azimli bir grup olsa da özellikle bu albüm için onlara destek veren Ali Duyar ve Mustafa Karatay aslında bu albümün diğer gizli kahramanları.

Haberin Devamı

Gelini Öpebilirsin

‘Gelini Öpebilirsin’ daha önceki çalışmalarında single yaparak ilerlese de bu sefer aslında albüm yapmak istemişler. Ancak bu süreç çok uzun süreceği içini ellerindeki 15- 20 şarkıyı Alen Konakoğlu ile paylaşıp içlerinden seçtikleri 3 tanesi ile daha kısa sürede ilerleyebilecekleri bir yol izlemişler. 3-4 ay stüdyodan çıkmayan ‘Gelini Öpebilirsin’ çok titiz çalışarak sonunda yayınladıkları bu üç yeni şarkıyı içlerine sinecek hale getirip dinleyenleriyle buluşturduklarını belirtiyorlar.

‘Pardon?’un aslında ‘tadımlık’ bir albüm olduğunu belirten Gamze Lüküslü, dinleyenlerin yeni formatıyla ‘Gelini Öpebilirsin’e alışmasını hem de yeni şarkıları sindirmelerini beklediklerini söylüyor. Daha sonrasında yeni şarkılar ve albüm için sık sık stüdyoya gireceklerini belirten ‘Gelini Öpebilirsin’ esasen mümkün olduğunca çok konser vermek istediklerini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

‘Bize kalsa her hafta yeni şarkı yayınlarız’ diyen Korhan Yıldırım prodüksiyon tarafının bu kadar kolay olmadığını belirterek bundan sonra arayı çok açmadan dinleyenlerini memnun edeceklerinin de müjdesini veriyor. Gamze Lüküslü söyleşimiz bitmeden önce ‘You May Kiss The Bride’ hayranlarının kimi zaman bu yeni değişiklik sonrasında kırıldıklarını bildiren mesajlar aldıklarını, bu durum için de ellerinden gelen her yerde açıklama yaptıklarını belirtiyor. ‘Gelini Öpebilirsin’ ve ‘You May Kiss The Bride’a birbirinden farklı iki proje olarak baktıklarını belirten Lüküslü, şartlar yeniden uygun olduğunda ‘You May Kiss The Bride’ın yeniden kaldığı yerden hayatına devam edeceğinin bir kere daha altını çizdi.  ‘Gelini Öpebilirsin’in yeni albümü ‘Pardon?’un lansman konseri 26 Mart’ta Dorock XL Kadıköy sahnesinde olacak.

 

Haberin Devamı

PSM CAZ FESTİVALİ

Muhtemelen bu senenin takvimi en uzun festivali PSM Caz Festivali olacak.

Gelini Öpebilirsin

25 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan festivalde “Her müziğin cazı” söylemiyle efsane sanatçılardan, yetenekli genç müzisyenlere, yeni isimleri ve farklı müzik türlerinin sentezi zengin bir programla sunuluyor. Festivalde caz janrının altında blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin önde gelen isimleri PSM Caz Festivali’nde sahne alacak.

Bu sene üçüncü kez gerçekleşecek olan festivalde sanatçı John McLaughlin & The 4th Dimension,Ólafur Arnalds, 2013 yılında Grammy kazanan Amerikalı trompet sanatçısı Chris Botti, Fazıl Say, Bobby McFerrin, Morcheeba, Enrico Macias, John Scofield, Portico Quartet, Christian Löffler,  Stavroz, Estas Tonne ve daha pek çok değerli isim yer alıyor. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra konsept partiler, paneller atölyeler ve film gösterimleri de düzenlenecek.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları