Paylaş
Amaçları hem insanları ilimle buluşturmak hem de gençleri akademik çalışmalara özendirmek. Mottoları ise, güzel insan yetiştirmek. Güzel insan yetiştirilirse sorunların yarısının çözülmüş olacağına inanıyorlar. Açıkçası mottolarını çok beğendim.
İlim Yayma Vakfı bu sene kuruluşunun 50’nci yılını kutluyor. Mütevelli Heyet Başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yürüttüğü İlim Yayma Vakfı, medya yöneticileri ve köşe yazarlarıyla buluştu. Bilal Erdoğan’ın açıklamalarını ve izlenimlerimi madde madde paylaşmak isterim:
ÖZEL ÖDÜL AZİZ SANCAR’A
* Akademi ödüllerinin bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Ödül alanlar 16 Aralık akşamı törende açıklanacak. Akademisyenlere 150’si büyük ödüle olmak üzere toplam 250 altın verilecek.
* “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık” ödüllerinin yanında, bu yıl vakfın kuruluşunun 50’nci yılı nedeniyle Nobel Ödüllü Aziz Sancar’a da özel ödül verilecek.
GAZZE İÇİN TEŞVİK
* Gazze’de yaşanan katliama dikkati çeken Bilal Erdoğan, Filistin meselesi, savaş ve soykırım suçu başta olmak üzere yapılacak akademik çalışmalar için de özel araştırma bursu verileceğini açıkladı.
ULUSLARARASI BOYUT KAZANDIRILACAK
* Hedef ilim ödüllerini uluslararası boyuta taşımak.
* “İlim Yayma Vakfı’nı kuranlar, makul noktada duran insanlar” diyen Bilal Erdoğan bazı ilim insanlarından “İlim Yayma Cemiyeti bana ödül vermez” imaları duyduklarını belirtti. Bunun doğru olmadığına dikkati çeken Erdoğan “Böyle bir şey düşünülemez. Ben bugüne kadar ödül alan değerli isimleri tanımıyordum. Türkiye’nin ortak noktası bu ülke için güzel insan yetiştirmek” diye konuştu.
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDEN GAZZE MESAJI
FİLİSTİNLİ bir annenin sosyal medyada çok konuşulan bir sözü vardı. O anne “Altı çocuk doğurmak zorundayım çünkü; ikisini İsrail öldürecek, ikisi eve ekmek getirecek, ikisi ise Filistin’in haklı davasını dünyaya anlatacak” demişti.
Haklı davayı dünyaya anlatacak 367 Filistinli genç Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Kıbrıs, küresel güçlerin enerji oyunları ve Yahudilerin toprak aldığı iddialarıyla gündemdeyken Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Gazze çığlığı yükseldi:
* Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Filistin uyruklu öğrencileriyle, Gazze’de yaşanan savaş ve insanlık dramında şehit olanlar için gıyabında cenaze namazı kılındı.
* Öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatlarını kaybedenler için dua etti.
* DAÜ kuruluşundan bugüne kadar toplamda 2 bin 120 Filistin uyruklu öğrenciyi mezun verdi.
* DAÜ tarafından yapılan açıklamada, 21’inci yüzyılda olunmasına rağmen Gazze’de kardeş Filistin halkı ve bölge sakinlerine karşı insanlık dışı suçların işlenmesi konusunda büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi.
* Ankara’da Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret eden DAÜ Tanıtım ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tümer, Kıbrıs Türk halkının 1974 yılı öncesi uğradığı zulmü hatırlatarak, Filistin halkının acılarını anladıklarını kaydetti. Prof. Dr. Tümer, yaşanan soykırımın bir an önce sona ermesi ve başta çocuklar olmak üzere tüm masumlara edilen zulmün bitmesi temennisinde bulundu.
Sevgili okurlarım, dünyanın vicdanlı insanları ayakta, sokaklarda! KKTC’den bir üniversiteden yükselen bu ses çok kıymetli. ‘Gazze Kasabı’nı durdurmak için bu seslerin daha da yükselmesi gerekiyor. Türkiye’deki üniversitelerin de gerek akademik çalışmalar gerek ise açıklamalarla seslerini tüm dünyaya duyurmaları gerekir.
Paylaş