Ses getiren moda haberleri

.

Haberin Devamı

Bottega Veneta

Cassette ve Jodie gibi ikonikleşmiş çanta modellerinin yaratıcısı İtalyan moda evi Bottega Veneta, 2025 sürdürülebilirlik hedefine göre “Bottega Series” programını hayata geçiriyor.

Kendi web sitesi içine entegre ettiği yeni segment sayesinde müşteriler, geçmiş sezonlara ait çantaları satın alabiliyor, hem de o sezon hangi fiyattan satılmışsa.

Evet, yanlış okumadınız.

Çantanın satışa çıktığı sezon fiyatı ne ise, şu an o etiket fiyatından satın alıyorsunuz. Bottega Series’e göre marka her ay o eşsiz el işçiliğine sahip, arşivlere girmiş Banana, Cabat gibi modelleri yeniden üretmek yerine tekrar satışa koyarak oyunun kurallarını değiştireceğe benziyor.

Markanın CEO’su Leo Rongone geçen günlerde sürdürülebilirlik adına attıkları adımların bir yenisini daha açıkladı.

Haberin Devamı

Bottega Veneta’dan aldığınız çantalar artık “ömür boyu garanti sertifikası” programına dahil oluyor.

Bu sayede ürünlerin nesilden nesle aktarılmasını ve değişime olan ihtiyacı azaltmayı amaçladıklarını anlatan Rongone, bu adımlarla birçok markaya “Sıra sizde” demiş oldu.

Ses getiren moda haberleri

Thebe Magugu ile Dior’dan yardım kampanyası

Dior’un kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri, moda evine geldiği günden beri hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle bizleri kendine hayran bıraktı.

Dior şimdi, marka elçilerinden olan Charlize Theron tarafından kurulan CTAOP vakfını desteklemek amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesiyle karşımızda.

Marka, 2019 yılında LVMH Prize ile ödüllendirilen Güney Afrikalı genç tasarımcı Thebe Magugu ile iş birliği yaparak her biri sınırlı sayıda üretilen ve arzu nesnesi olma özelliği taşıyan parçalardan oluşan bir kapsül koleksiyon hazırladı.

Ses getiren moda haberleri

Bu koleksiyonda Magugu gözüyle “New Look” yeniden yorumlandı.

Haberin Devamı

Koleksiyon, seçili Dior mağazalarında ve dior.com’da satışta.

İş birliğini kutlamak amacıyla Dior, CTAOP vakfına da yüklü miktarda bağışta bulundu.

Yargıcı

Sürdürülebilirlik kavramı dünyada her geçen gün önem kazanırken, kendi ülkemizde de markaların bu konuyu odaklarına alması mutluluk veriyor.

Türkiye’nin en vizyoner markalarından biri olan Yargıcı, “Premium Essentials” ile zamansız ve uzun ömürlü tasarım anlayışına sahip farklı bir koleksiyona imza attı. Yüksek kalite ve özenli işçilikle birleşen koleksiyon, gardırobunuzun olmazsa olması klasik parçalardan oluşuyor.

Bu zamansız tasarımların marka yüzü; hayata karşı duruşu, zarafeti ve profesyonelliğiyle birçoğumuzun rol modeli olan Arzum Onan’dan başkası olamazdı.

Haberin Devamı

Koleksiyon da çekimler de harika olmuş. Keşfetmenizi öneririm.

Jutsack

Tasarımlarında el emeği ve sanatı birleştiren Jutsack, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Help Steps ile bir araya geldi.

Bu farkındalık projesi için limitli sayıda ürettikleri koleksiyon gelirinin bir kısmı, omurilik felçlilerinin en büyük ihtiyacı olan tekerlekli sandalye alımına aktarılıyor.

Diğer yandan Help Steps ile her gün adımlarınızı bağışlayıp kampanyaya destek olabiliyorsunuz.

Sizi harekete ve iyiliğe davet eden Jutsack şimdiden verdikleri sözün yarısından çoğunu tamamlamış bile.

Sırada son iki adet sandalye var. İstenen sandalye adetlerinin kalanını tamamlatmak için ise şimdi sıra bizlerde...

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları