Doğa ile yeniden bağ kurduranların dönemi

Lüksün tanımının yalnızca fiziksel değil, ruhumuzu da beseleyen deneyimlere göre değişmeye başladığını daha önceki yazımda bahsetmiştim.

Haberin Devamı


Gerçekten lüksü sağlık ve konforda arar olduk. Betûl Mardin’in çocukluğunun geçtiği tarihi iki yalıda hizmet vermeye başlayan Six Senses Kocataş Mansions bunun en iyi örneklerinden.
Kendi kristal su rafinerisini yöneten, karbon ayak izini düşük tutup plastik şişe kullanmadan yüksek kaliteli içme suyu üreten bir otelden bahsediyorum.
Organik sebze bahçesi ile çevresel ayak izini daha da azaltma amacını destekleyip ambalaj ve atıkları minimumda tutup yeniden kullanmayı hedefliyorlar.
İşte yeni lüks anlayışı bu ve bunun gibi felsefelerden oluşuyor.
Misafirlerini yeniden doğa ile buluşturan, bağ kurmasına yardımcı olan her otel, marka, restoran veya hizmet bundan sonra tercih sebebi olacak.
Six Senses’i beğenmemin sebeplerinin büyük bir bölümü bunlar olsa da asıl sebebi farklı.
İnsanlığın binlerce yıllık bilgi birikimi ışığında ortaya çıkan fermente ürünlerle, tüm misafirlerine vücut peeling’i, dudak koruyucusu, mum, sabun gibi ürünlerin yapılmasını sağlayan Earth Lab Atölyesi’ne sahip olması.
Sıfır atık ve doğaya saygılı yöntemlerle kendi kişisel malzemelerinizi yaratabilmeniz mükemmel bir deneyim.
Sabah kullanılmayan çayların toplanıp ayrıştırılmış haliyle kendi vücudumun eksiklerine yönelik, hatta ellerimle vücut peeling’i hazırlamak ve kullanmak harika bir his.
Sadece kozmetiğe yönelik kişisel ürünler değil, atölye çalışmalarında kendi kombucha’larınızı da hazırlayabiliyorsunuz.
Kendinizi mutlu etmek istiyorsanız Boğaz’ın en nadide kıvrımı Sarıyer’de konumlanan Six Senses Kocataş Mansions’u deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Diane Von Furstenberg hayranlarına müjde

Pandemi ile evlerimize kapandığımız için 1 senedir yaşam alanlarımızın hemen hemen her köşesini değiştiren bizlerin içini açacak harika bir işbirliği haberi geldi. Pandemi ile evlerimize kapandığımız için 1 senedir yaşam alanlarımızın hemen hemen her köşesini değiştiren bizlerin içini açacak harika bir işbirliği haberi geldi. Dünya markalarını evlerine taşımak isteyenlerdenseniz 16 Nisan’ı ajandanıza not edin. HM x Diane Von Furstenberg Home koleksiyonu geliyor. İç mekanlarda tarz sahibi olmak istiyorsanız bu koleksiyonu kesinlikle kaçırmayın. Diane Von Furstenberg’in cesur desenlerinden oluşan 31 parçalık koleksiyon Türkiye’de sadece online olarak satılacak. Espresso fincanları, battaniyeler, vazolar, tepsiler, küçük tabaklar, ne arasanız var. Bilgisayar başında satışa açılmasını bekleyeceğimiz bir gün varsa, işte o gün bugün.

Yazarın Tüm Yazıları