Paylaş
Merhabalar Feyza Hanım, geçenlerde bir yazınızda kışları Tuzla’da geçirdiğinizden bahsetmiştiniz. Ben de bir Tuzlalıyım ama Tuzla hayranı bir Tuzlalıyım. Size de aramıza hoş geldiniz demek ve sevgilerimi iletmek istedim.
Eklemek istediğim bir şey de var; Tuzlalı hanımlar çok güzel işler yapıyorlar. Tuzla Sosyal Dayanışma Derneği, tamamen Tuzlalı hanımların çabalarıyla ayakta duran ve çok güzel işler çıkaran bir dernek.
Çok destek aradılar, bulamadılar. En sonunda kendi çabalarıyla “Tuzla Kent ve Mübadele Evi”ni açtılar. (Malumunuz Tuzlalıların yüzde 90’ı Selanik mübadili.) Vaktiniz olursa gezmenizi tavsiye ederim.
Tekrar hoş geldiniz, sevgilerimle...
Seda Özgün D.
Çok sevgili Özgün Hanım, yakınlığınıza çok teşekkür ederim. Elbette derneği görmeyi isterim.
Tuzla’ya yerleşeli henüz bir yıl bile olmadı. Yine de ben de sizin gibi burayı çok sevdim. Benim için ikinci bir Datça oldu.
Üstelik belediyenin çalışmaları; örneğin Marina projesi, doğallığının bozulmaması için gösterilen gayretler, hayvanlara karşı duyarlılık, gerçekten bana huzur verdi.
Özellikle de devlet hastaneleri, özel sağlık hizmetleri, tersanelere yönelik sağlık hizmeti veren donanımlı GİSBİR Hastanesi, beni çok rahatlattı. Çünkü buraya gelmeden önce en büyük endişem “ya oralarda hastalanırsam”dı...
İyi olacak hastanın
doktor ayağına gelirmiş
Bu arada sizi ve okurlarımı Tuzla Belediyesi ve Tuzla Devlet Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen çok önemli bir sağlık projesinden haberdar edeyim...
“Evde Sağlık Hizmeti” sayesinde 1 Nisan 2013’ten beri hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavisi, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İrfan Fırat ve Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ortak çalışmasıyla evlerinde sürdürülüyor.
Tuzla Belediyesi personeli, araçlarıyla hekimlerce planlanan tedavilere destek amacıyla enjeksiyon, pansuman, serum takma, sonda takma ve hemşirelik hizmetlerini Tuzla Devlet Hastanesi’nin sorumluluğu ve denetiminde yerine getiriyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş” misali bir çalışma yaptıklarını söylüyor.
Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle yatağa mahkûm olan, evinden çıkamayan, bir sağlık merkezine ulaşamayan çok sayıda hasta, günlük tedavi ve bakıma muhtaç. Projeyle bu hastaların ev ortamında hastalıklarının teşhis ve tedavi edilmesi sağlanıyor.
Sorumlu hekim, gittiği evde hijyen ve temizlik açısından da bir sorun tespit ederse belediyenin ilgili birimlerini yönlendiriyor. O ev temizleniyor.
Hastanın beslenme sıkıntı olursa, Gönül Elleri Çarşısı devreye giriyor. Yemek ve gıda desteği sağlanıyor.
Hatta psikolojik sıkıntıları olan vatandaşların evine psikolog gönderiliyor.
Tuzla Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun’un belirttiğine göre, haftanın yedi günü hizmet vermeye başlayan bu projeyle performansta Türkiye birincisi olmuşlar.
Bu konuda bilgi edinmek isteyen Tuzlalı dostlarıma “Evde Sağlık hizmetleri” iletişim numaralarını veriyorum:
0 216 494 10 01 /
0 530 834 80 15
Paylaş