Paylaş
Güzin Abla, ben 35 haftalık hamileyim.
Eşim evliliğimizin başlarında, özellikle de hamile kaldığımı ilk öğrendiğimiz dönemde bana karşı çok ilgiliydi: Evi toparlardı, temizlik yapardı. O zamanlar hâlâ çalışıyordum, henüz doğum iznine çıkmamıştım...
Ama sonra durum değişti. En ufak konudan kavga çıkarmaya, “Dışarı çıkalım” dediğimde “Para harcamayı ne kadar seviyorsun” diye terslemeye başladı.
İşten eve geliyor, yemek yiyor, o arada da çok az konuşuyoruz. Sonra bir bakıyorum uyuyup kalmış. Ben evde hayalet gibiyim, sürekli yalnızım.
Hiç demiyor ki “Bak hamilesin, evde de sıkıldın, seni dışarı çıkarayım, biraz yürüteyim...”
Yok, hep tek başımayım. Sorsanız beni çok seviyor ama icraat da yok. Ben “Neden bana karşı bu kadar ilgisizsin, neden böyle yapıyorsun? Bana da vakit ayır” dediğimde “Nankörlük yapma, sürekli evdeyim, arkadaşlarımla bile buluşmuyorum, sevgiye neden bu kadar açsın?” diye cevap veriyor.
Oysa hayatı spora endeksli. İşten gelince spora gitmeye hali oluyor, bana gelince yorgun. Sizce ben bu durumda ne yapmalıyım?
Bana akıl verirsiniz çok mutlu olurum.
◊ RUMUZ: HAMİLELİK
YANIT
Sevgili kızım, acaba bazı hamile genç hanımlar gibi sen de durumundan dolayı biraz abartmış, kaprislerinin dozunu kaçırmış olabilir misin? Ya da belki başlarda ev işlerini üstlenmesinden dolayı rahatlığa kapıldın, devam etsin istiyorsun...
Eşin spora gidiyor, belli ki kendine ait bir zaman dilimine ihtiyaç duyuyor...
Çünkü sen her an seninle ilgilenmesini istiyorsun. Elbette sana sevgi göstermeli, seninle ilgilenmeli, seni yürüyüşe götürmeli. Ama sen de sürekli sızlanıp seninle ilgilenmesi için ona baskı yapmamalısın.
Ondan sevgi beklediğini sözlerinle ve ona sitem ederek değil davranışlarınla, aynı şekilde ona sevgi göstererek, yakınlaşarak hissettirebilirsin.
Değişen hormon seviyelerin nedeniyle aşırı duygusal ve alıngan olabilirsin, bu normal. Ancak şunu da söylemeliyim ki, hamilelik bir hastalık değildir. Eşin de anladığım kadarıyla bu dönemde işlerini kolaylaştırmak adına elinden geleni yapmış. Neden değiştiğini, bu yazdıklarım doğrultusunda bir düşün istersen.
Lütfen bana yardım edin
Merhaba abla, acilen yardımınıza ihtiyacım var.
Kolumda derin olmayan jilet izi var, ne yapacağımı bilmiyorum. Yakında evleneceğim, bu izlerle evlenmem mümkün değil... Bu izlerden nasıl kurtulabilirim? Lütfen yardımcı olun bana.
Yaşım 25 ve ben bu izler yüzünden büyük pişmanlıklar yaşıyorum.
◊ Rumuz: Y. A.
Jilet izlerinden nasıl kurtulurum
Ablacığım, daha önce jilet izleriyle ilgili bir makalenizi okumuştum.
Sizin öneriniz sayenizde o izlerden kurtulan birileri var galiba, ben böyle anlamışım. Özel harekat mülakatına gireceğim ama bu izler beni korkutuyor.
Sanırım bu izler yüzünden elenirim.
◊ RUMUZ: F.İ
YANIT
Sevgili okurlarım, bu sorundan yakınan okurum çok. Siz gençlerin neden bu şekilde vücutlarınızı jiletle çizdiğinizi sorgulamak bana düşmez.
Sonuçta kendiniz de bunun bir hata olduğunun bilincindesiniz. Önemli olan bu. Benim de görevim nedenini, nasılını bir kenara bırakıp size yardımcı olmak. Bu nedenle konuyu bir uzmana, Dermatolog Dr. Ethem Mercan’a danıştım. Bakın neler söyledi:
“Halk arasında faça izi olarak bilinen jilet izleri önemli bir sorundur. Kişinin iş bulmasında veya sosyal ilişkilerinde ciddi bazı engellemeler yaratır. Jilet izleri tıbbi anlamda bir tür yara izi (skar) olarak kabul edilmektedir. Bu izlerin tedavisinde birkaç yöntem birlikte kullanılmaktadır.
Öncelikle doku fraksiyonel lazer ile nokta nokta derinlemesine yakılır.
Bu şekilde hasarlı dokunun bir kısmı buharlaştırılır. Yeni doku oluşturmak için kişinin kendi kanından hazırlanan PRP sıvısı enjekte edilir.
Bu yöntem dokunun hızla iyileşmesini sağlar.
Dokunun güçlenmesi için kollajen arttırıcı vitamin veya desteklerle tedavi tamamlanır. Bu kombine tedavi ile izlerde tatmin edici bir düzelme sağlanmaktadır.”
Paylaş