Hadi gelin bol bol yeşil erik yiyelim

Bugün sizinle bir beslenme uzmanından gelen yeşil erikle ilgili bilgileri paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Yeşil erik, yazın en sevilen meyvelerindendir.
Her gün mutlaka almamız gereken C vitamini, yeşil erikte bol miktarda bulunur.
Erikte göz ve cilt sağlığında büyük görevleri olan A vitamini, kanın akışkanlığında görevli K vitamini, basıncı ve su dengesini sağlayan sodyum, potasyum minerali, stres karşıtı mineral olan magnezyum da önemli ölçüde var. Ayrıca kalsiyum içeren erik, demir açısından da oldukça zengin.
Yoğun lif yapısına sahip olan eriğin sindirim sistemi üzerindeki etkisi çok büyük.
Yeşil erik, sindirim sisteminin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı önler.
Bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında etkilidir.
Düzenli olarak yeşil erik yemek, diş etlerini güçlendir. Diş sağlığının korunmasında etki gösterir. Demir eksikliğini önlemek ve tedavi sürecinde yardımcıdır.
Vücudun kan yapmasına yardımcı olur.
Ayrıca anemi gibi kırmızı kan hücrelerinin eksikliğiyle ilgili hastalıklarda demir içeriği nedeniyle çok yarar sağlamaktadır.
Erik, ayrıca fit ve sıkı bir vücut için de çok yararlıdır. Bağ dokusunu güçlendirmekte ve böylece daha sıkı bir vücuda sahip olmakta etkilidir.
İçerdiği bol C vitamini, insan vücudunda bağ dokularının sıkı kalmasında yardımcı olur.
Böylece vücudunuzun sıkı, genç, sağlıklı görünüm almasını sağlar. Kilo vermek istediğinizde yeşil erik tüketin.
Yeşil erik tükettiğinizde kan şekeri düzeyiniz olumlu etkilenir. Kan glikoz seviyesi dengelenir. Kan şekeri ne kadar dengeli seyrederse, kilo vermek de o kadar düzenli olur.
Yeşil erik yüksek miktarda antioksidan içerdiği için, beyin ve kanda yağ iç zarın zarar görmesini, iç organlarda hasarı önler. Akciğerlerin bakımı ve sağlığında etkilidir.
Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve kronik akciğer sorunları gibi hastalıklardan uzak kaldığı saptanmıştır.
Yaşlılarda da düzenli olarak yeşil erik tüketmenin görme sorunlarını önlediği düşünülmektedir.
Agri Life Research Center’da yapılan yeni araştırmada; eriklerdeki antioksidan özellikler incelenmiş, 100 farklı meyve ile karşılaştırılmış. Antioksidanları kanser hücreleri ile etkileşime sokmuşlar.
Araştırmanın sonucunda, erikteki antioksidan güç, yaban mersininden daha fazla çıkmış.
Sonra laboratuvarda göğüs kanseri hücreleri ile etkileşim olup olmadığını araştırmışlar.
Erik, içerdiği eşsiz bitkisel besinleri sayesinde normal hücrelere zarar vermeden meme kanseri hücrelerinin büyümesini durdurduğu görülmüş.

Haberin Devamı

Nil Şahin Gürhan
Nil Diyet Merkezi

Yazarın Tüm Yazıları