Paylaş
Onun adı Bora Yüce... Hayat dolu, mühendis, ressam, müzisyen, sporcu...
Aklınıza gelebilecek her sporu fevkalade yapar saksafon ve gitar çalardı. Daha lisedeyken yaptığı resimler üniversite üstü olarak değerlendirilmişti.
Analitik bir beyni vardı, çok da iyi bir makine mühendisi oldu.
Çok iyi bir yüreği vardı, herkese yardım eder hatta aylık maaş çekinin arkasını imzalayıp parkta yaşayan, fakir bir aileye verdiği bile olurdu.
Kimseyi kırmaz, herkesi olduğu gibi kabul ederdi. Yurtdışında doğdu, büyüdü, okudu ve çalıştı.
Babası Türkiye’nin davetini kabul edip ülke için çok önemli bir projeye danışman olunca, “Ben de gelip doktora yapayım” dedi ve ODTÜ’ye kabul edildi.
Türkiye’de yaşadığı için çok mutluydu, nihayet tatil dışı olarak vatanında yaşıyor ve insanları tanıyordu. Ankara’ya yerleşeli henüz dört ay olmuştu ki kalbi pıhtı attı ve ışığa yürüdü.
Anne baba olarak yaşadığımız bu felaketlerin en büyüğü ile nasıl baş edeceğiz, nasıl yaşamaya devam edeceğiz sorularına cevap bulmak zorunda bıraktı bizi.
Bora’mızın o kısacık yaşamında birçok insanın hayatına doğru bir şekilde dokunduğunu hatırladık.
Ve Bora gibi sevmeye, Bora gibi yaşamaya karar verdik. Ve ne olursa olsun Bora Yüce adını yaşatmaya... O buradaydı, yaşadı ve onu unutturmayacağız.
İlk projemiz “Bora Yüce Umut Ormanı” oldu. Arkadaşlarımızdan, ailemizden istedik, onlarla başladık sonra dünyanın her tarafından tanıdık tanımadık bir yığın insan katıldı. “Bora Yüce Umut Ormanı” herhangi bir hatıra ormanı değil.
İsteyen istediği yere onun adına ağaç ekiyor. Cinsi ne olursa olsun ona “Bora Ağacı” diyor ve ağacın resmini, lokasyonunu bana gönderiyor. Bir arkadaşım da yaptığı interaktif haritada bu ağaçları yerleştiriyor.
Amacımız Bora’mızın alamadığı nefesleri tüm canlıların alması.
Bugün itibariyle Alaska, Okinawa, Güney Afrika gibi tam 2 bin 760 “Bora Ağacı” dikildi.
Bu proje biz yaşadığımız sürece devam edecek. İkinci projemiz ise “Bora Yüce Umut Bursları”.
Her yıl Bora makine mühendisi olduğu için İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nde, ressam olduğu için Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nde yer alan 40’a yakın öğrenciye burs veriyoruz. Bu proje de biz yaşadığımız sürece devam edecek, Bora’mız umutsuz gençlere umut olmaya devam edecek.
Henüz hayata geçiremediğimiz bir proje de “Bora’nın Umut Şarkıları”.
11 köyün çocuklarının toplu taşımayla gittiği bir köy okulunda tam donanımlı bir müzik odası yapıp arkadaşlarımızın evlerinde atıl duran aletlerini bağışlaması ve bizim eksik enstrümanları satın almamızla bu proje hayata geçecek.
“Bora’nın Umut Şarkıları”nı dinleyeceğiz. Biz sözümüzü tuttuk oğlum Bora’m, bu sabah itibariyle “Bora’nın Umut Ormanı”nda 2 bin 760 ağaç var. Daha yeni başladık.
İstanbul’da seni özlüyoruz.
Onun adı Bora Yüce, makine mühendisi, ressam, müzisyen, sporcu... ◊ Neriman Yüce
YANIT
Bora’nın kısacık ömrünün hikayesi beni çok etkiledi. Allah rahmet eylesin! Allah siz, ailesine de sabırlar versin.
İyi ki böyle bir projeye baş koymuşsunuz.
İyi ki kendinizi bu şekilde avutmayı başarmışsınız, bu şekilde de onun adını yaşatmayı başarmışsınız.
Keşke yaşasaydı da bu yaptıklarınızı, onun adına gerçekleştirilen projeleri görebilseydi.
O zamanını dolu dolu yaşamış, sizi de tebrik ediyorum, böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için.
Nurlarda yatsın, ölümüyle bile ailesinin böyle iyiliklerle dolu bir misyonu yüklenmesi ne kadar anlamlı. Zaten böyle güzel bir aileden işte böyle bir çocuk yetişirmiş, yolunuz hep iyiliklere güzelliklere açılsın, kutluyorum.
Onunla ilgili proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için
www.borayuce.com adresine bakabilirsiniz.
Paylaş