Babam annemi aldatıyor mu?

Babam, annemden gizli bir şekilde Almanya’da yaşayan bir müşterisiyle telefonda konuşuyor. Annemi aldattığından şüpheleniyorum ama “O arkadaşım ve iki çocuk annesi” dedi. Ne yapacağımı bilemedim...

Haberin Devamı

Babam kadın kuaförü, annem de ev hanımı ve 20 yıldır evliler. Babam 43 yaşında, bir tanıdığı sayesinde Hollanda’da dükkan açmak istiyor. Ekonomik durumunun artık iyi olmadığı ve emekliliğinde rahat etmek için. Böyle bir değişikliği ben ne kadar istemesem de babamı düşünerek pozitif yaklaşıyordum.
Geçenlerde babamın bir müşterisiyle çok sık görüştüğünü fark ettim. Biraz takip ettim. Annem evde yokken müşterisiyle konuşurken yakaladım. Doğal olarak sorguladım...
Müşterisi Almanya’daymış. Evli bir kadın ve 2 kızı var. Babam, “Arkadaşım. Arkadaşım olamaz mı!” dedi. Ama arkadaş var, arkadaş var...
Ben de “Ara o zaman şimdi o kadını” dedim. Babam da kadını aradı ve beni tanıştırdı, “İşte tıpta okuyan oğlum” diye. Bu durum ne kadar normal gözükse de beni rahatsız etti. Çünkü babamın daha önceleri bu şekilde davranışları yoktu, sanki bir işler çeviriyormuş gibi geliyor bana.
Babam, “Annene söyleme, çok büyütür. Ben aldatan bir erkek olsam, 20 yıl önce aldatırdım” dedi.
Yine bir tatil günü babam evdeydi ve annem dışarıdaydı. Babam balık yapacaktı ama bir baktım ki yine o kadınla telefonda konuşuyor.
Tam emin olmadan da anneme söylemek istemiyorum. Annem her şeyim ve ondan bir şeyler gizlemek hele de böyle bir konuyu, içimi yakıyor... Nefes aldırmıyor bana.
Bir süre daha sabredeceğim. Eğer babam değişmezse onunla konuşacağım ve kadına şu mesajı atacağım:
“Artık babamla konuşmayın yoksa kocanıza anlatırım. Bu durum beni çok rahatsız ediyor.”
Ya ben geri kafalı bir insanım ya da babam bana göre çok medeni, bilemiyorum. Ama bu belirsizlik beni mahvediyor. Yakında kurul sınavlarım var ama odaklanamıyorum. Kendimi kaybedip ortalığı alevlendirmekten de korkuyorum.
Güzin Abla, çok muhtacım sana, lütfen bana bir yol göster.
Lütfen yardım et, kendime bir şey yapmaktan korkuyorum.
◊ Rumuz: Yabancı kadın

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, bu yardım çığlığın beni gerçekten etkiledi. Senin için üzüldüm ama bir yandan da babanın ihaneti konusunda kuşkularında yanıldığını düşünüyorum.
Belki de gerçekten bu kadın, babanla sadece arkadaştır. Bir dost olarak ona yardımcı olmak, yol göstermek istiyordur.
Ona yurtdışında kendine yeni bir yol çizmesi için öneride bulunuyordur. Bu çok da mümkün...
Çünkü sonuçta bu kadın da evli barklı bir insan. Hem o Almanya’da yaşıyormuş, baban ise Hollanda’ya gitmeyi planlıyor...
Babanla bu süreçte böyle bir maceraya atılabilir mi, bir düşün.
Baban için yuvasını yıkmayı göze alır mı?
Biliyorsundur, kadın kuaförleri müşterisiyle zaman zaman dostluk kurulabilir. Kadınlar kuaförlerine içlerini açarlar, sorunlarını paylaşırlar, bu onlar için bir tür terapi yerine geçer. Hatta kuaförler de bu nedenle biraz böbürlenirler, bir tür psikolog olarak görev yaptıklarını söyler dururlar. Doğrudur da...
İşte babanla o kadının arasında da böyle bir dostluk oluşmuştur büyük ihtimalle. Sen de birkaç telefon konuşmasına şahit olduğun için kuşkuya kapılmışsın. Sakın emin olmadan, durup dururken ortalığı karıştırma, ailene zarar verebilirsin.
Babanın yurtdışında iş kurmasını istemiyorsan, bunu konuşabilirsin. Artık olgun bir delikanlısın, böyle ciddi bir konuda elbette senin de söz hakkın var.
Annen bu yurtdışına çıkma konusunda ne düşünüyor, belki o da sana destek olabilir.
Sen de ailene gitmek istemediğini, hayatınızda bu kadar büyük bir değişime hazır olmadığını söyleyebilirsin.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları