Aralarına giriyormuşum gibi bana kapıyı gösterdi

Eşimin eskiden sevdiği kızla konuştuğunu öğrendim. Kıza mesaj atarak, bunu sonlandırmasını söyledim. Bunu öğrenen eşim bana kapıyı gösterdi... Sanki onlar evliymiş de ben aralarına girmişim gibi davrandı.

Haberin Devamı

Eşimle 5 yıldır evliyim. Görücü usulü evlendik, benimle evlendiğinde başkasını seviyormuş. Kız yurtdışında yaşayan biri, eşimin ailesi onu istememiş. Eşim hep “Bizim hikaye olamazdı” diyordu.
Biz evlendikten 1 yıl sonra onunla halen konuştuğunu öğrendim.
Kıza, eşimi rahat bırakması için mesaj attım. Ayrıca eşimin ailesine de söyledim.
Eşim akşam işten eve geldiğinde çok öfkeliydi. Kız ona tüm olanları söylemiş. Eşim, bana çok kızdı ve “Sen nasıl böyle bir şey yaparsın” dedi. Tartıştık. Bana kapıyı gösterdi, sanki onlar evliymiş de ben aralarına girmişim gibi davrandı.
Bir müddet ayrı kaldık, sonra mecburen devam ettik. Bir çocuğum vardı ve onun için dönmek zorundaydım.
Ancak bu olaydan sonra hep aramız gergindi. Bir türlü de düzgün bir şekilde devam edemedik.
Eşim çok değişti, sürekli oyunlarla vakit geçiriyor...
Hem telefon hem de bilgisayarda oyun oynuyor. Benimle ilgilenmiyor. Şikayet ettiğimde de bana, “Sana öyle geliyor” diyor. Ona artık güvenemiyorum. Çünkü güvenimi kazanmak için hiçbir şey yapmıyor.
Ona bakarsanız da yapıyormuş. Oysa ben o kadınla hâlâ görüşüp görüşmediğinden bile emin değilim.
Eşim benden başka herkesle konuşuyor, sohbet ediyor. Hiç tanımadığı kişilerle bile sosyal medyada konuşuyor. Arada para da gönderiyor birilerine...
Bana, “Sen kafanda saçma sapan şeyler kuruyorsun” diyor.
iki çocuğumuz da oldu abla...
Bu durumda ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım?
◊ Rumuz: Mutsuz

Haberin Devamı

Aralarına giriyormuşum gibi bana kapıyı gösterdi

YANIT

Sevgili kızım, her şeyi anlatıyorsun da duygularını anlatmıyorsun. Hatta eşinin sana karşı duygularından da söz etmiyorsun. Görücü usulü evlenmişsiniz, sanırım eşinin ailesi seni oğullarını, o kızdan uzaklaştırmak için bulmuş ve evlendirmişler.
Seninle evlendiğinde eşin o kızı hâlâ unutamamış olabilir. Ailesi de o kız yurtdışında olduğu için oğullarından uzak tutmak istemişler besbelli. Sonuçta güzel kızım, yine de iyi giden bir evliliğiniz varmış.
Eşin senden hiçbir şeyi saklamamış, “o kızla olmazdı” demiş. Büyük ihtimalle de samimiymiş. Sen hâlâ görüştüklerini düşünerek kıza mesaj atmışsın. Belki de doğru yapmamışsın.
Evet, kadınca bir tepkiyle yapmışsın bunu. Ama aslında eşin onunla tekrar beraber olmak isteseydi, bunu senin haberin bile olmadan yapardı.
Eşin senin ona güvenmediğini düşünerek, senden uzaklaşmış.
Ancak şimdi yeni bir bebeğiniz olduğuna göre, onu yeniden kazanmak için biraz çabalamalısın.
Sanırım sen eşini seviyorsun, onun da sana karşı duygusuz olduğunu düşünmüyorum.
Senin üzüldüğünü görerek, kendince bir şeyler yapmaya çalışıyormuş baksana.
O halde sevgili kızım, önce sürekli olarak eşinden kuşkulanmaktan vazgeç, ona karşı sıcak ol, sevgiyle yaklaş. Ona güvendiğini hissettir. Sanırım, aranızdaki tek sorun senin ona karşı güvensizliğin.
Eğer o seninle sohbet etmiyorsa, sen onunla konuş... Sürekli şikayet halindeki kadınlardan olma, neşeli ve güzel konular bul, ona anlat.
Sen genç bir kadınsın, aranızdaki bu soğukluğu gidermek için çekiciliğini ve güzelliğini kullanabilirsin.

Yazarın Tüm Yazıları