Yeniden başlıyor

Bursa basketbolunun, ‘çıta’ belirleyicisi TOFAŞ Spor Kulübü; henüz daha sezonun başlarında olmasına karşın kritik sınavlar veriyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik kayıplara, henüz daha kamp sürecinde görülen koronavirüs vakaları da eklenince, mental ve fiziksel açıdan iyi bir hazırlık dönemi geçirilemedi.
Yanı sıra; basketboldaki en temel kanunlardan biri olan, oyun bütünündeki ‘takımdaşlık’, birlikte hatırı sayılır bir süreç oynayamamanın da getirisiyle birlikte eksik kalınca, ilk maçlarda arzulanan sonuçlara ulaşılamadı.
Neticesinde, Türk basketbolu ve TOFAŞ Spor Kulübü için çok büyük bir değer olan Başantrenör Orhun Ene, görevini bırakma kararı alarak sorumluluğu üstlenirken, elbette bu karar başta kulübü yakından takip edenler olmak üzere, herkesi derinden etkiledi.

HER YIL TAKIMA YENİ KİMLİK OLUŞTURUYOR

Bugüne geldiğimizde Orhun Ene’nin, her zaman övgülerle dile getirdiğimiz organizasyonunun oluşmasında en baş aktörlerden biri olduğunun altını çizmek gerekiyor.
Her yıl değişen oyunculara karşın, yeni bir kimlik oluşturabilen, alt ligden Süper Lig’e yükseliş sonrası sürekli üzerine koyarak, planlı ve rasyonel adımlarla ilerleyen kulübün oluşmasında, deneyimli antrenörün katkıları oldukça büyük.

Haberin Devamı

DİRENCİNİ ORTAYA KOYMA VAKTİ GELDİ

Ayrılış sürecindeki ifadeleri ve kulübün kendisine olan yaklaşımı da, Türk sporunda görmek istediğimiz ve arzuladığımız saygınlığı gösteriyor.
İşte böyle bir süreçten, henüz sezonun başlarında geçen TOFAŞ Basketbol Takımı’nın, direncini ortaya koyma vakti gelmiş durumda.
Nitekim; Fenerbahçe Beko karşısında son saniyeye dek taşınan heyecanda, bireysel performanslardan ziyade takımdaşlığa, hızlı paslaşmalara ve daha istekli bir oyun akışına şahitlik ettik.
Özellikle bu sezon kurduğu ‘dinamik’ kadrosu ile, oyunun enerji ve fizik güçleri yönünden oldukça avantajlı hale gelen, bunu da savunmasıyla göstererek potasını iyi savunan Fenerbahçe Beko’ya karşı atılan 103 sayı, takımın mücadeleci yönünü ortaya koyduğunda neler başarabileceğinin göstergesi.
Üstelik maçta aleyhine yaşanan onca hakem hatalarına karşın...

AVRUPA GALİBİYETİ ÖZGÜVEN KAZANDIRDI

Geçtiğimiz gün de, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı ilk maçta; harika bir üçüncü çeyrek performansı ortaya koyan TOFAŞ, soyunma odasına geride gittiği maçı çevirerek 74-84’lük önemli bir galibiyet aldı.
Bir galibiyetten daha da ötesi belki de, özgüvenini yeniden kazandı.
Bu noktada; baş antrenörlük görevi için Hakan Demir ile anlaşıldı ki; Orhun Ene’nin inşa ettiği oyun kültürünü, genç oyunculara değeri ve çalışma disiplinini koruyabilecek, belki de en doğru seçeneklerden birisiydi.

Haberin Devamı

YENİ HEYETLE ZİRVENİN YENİ ADAYI OLACAK

Şimdi TOFAŞ Basketbol Takımı için, sezon yeniden başlıyor.
Saydığımız faktörlerin dışında yine baştaki kara bulutları oluşturan pek çok faktör var elbet ancak basketbol sürekli ileriye dönük hareket etmenizi gerektiren bir oyun.
Dolayısıyla; TOFAŞ Basketbol Takımı da, teknik heyet-oyuncu grubunun birbirine yeniden ısınması ve birlikte hareket etmesiyle yeniden zirvenin adayı olacaktır.
Elbette ki bu süreç, beraberinde handikapları da getirebilir ancak son yıllara baktığımızda, kulübün her türlü zorluktan başı dik ayrıldığını görüyoruz.
Bunu da rasyonel bir düşünce ile yönetilmesine borçlu...

SÖZ SAHİBİ OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Haberin Devamı

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın, yeniden söz sahibi olması; Bursa basketbolu açısından da çok fazlasıyla önem arz ediyor.
Rekabetin doğduğu yerde başarı da kaçınılmazdır.
Bursa’ya hizmet eden bir kulübümüz, başarıya yelken açtığında rüzgarıyla sadece kendisini değil, beraberindeki diğer ekipleri de sürüklüyor.
Haliyle, temsilcilerin performanslarındaki yükseliş, domino taşı etkisi göstererek, Bursa basketbolunu çok daha üst çıtaya taşıyabilir.
Unutulmamalıdır ki, basketbola önemli bir altyapı olan kent, profesyonel ligler ve Avrupa’daki temsilcileriyle, ‘buradayız’ mesajını veriyor.
Önümüzdeki süreçler ise Bursa basketbolunun hangi noktalara geleceğine ilişkin belirleyici olacak.

Yazarın Tüm Yazıları