Mücadelesi ışık tuttu

ING Basketbol Süper Ligi’nde Frutti Extra Bursaspor, büyük heyecana sahne olan mücadelede deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş Icrypex’e uzatmalarda 86-80 kaybetti.

Haberin Devamı

Temsilcimiz, bu mücadelenin ardından 10 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile birlikte play-off’u zorlayan bir konumda yer alıyor.
Muhakkak ki sonuçtan bağımsız olarak öncelik mücadeleye dikkati çekmek olacaktır.
Takım özellikle iç saha maçlarında ortaya koyduğu direnç ve azim ile birlikte, mücadele düzeyini daha önceki haftalara nispeten artırmış durumda.
Daha keskin hücumlar, organizasyonla dayalı bir basketbol görüyoruz parkede...
Bununla beraber birkaç oyuncuya dayalı hücum/savunma potansiyeli de, çeşitlenmiş durumda.
Bu durumun en bariz örneği skora verilen katkılar olduğu gibi, savunmada oldukça disiplinli bir görüntünün sunulması.

KAYBETSE DE ARZU VE İSTEĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

İstanbul’daki mücadele her ne kadar kaybedilse de, takımın dış sahada da gerektiğinde arzu ve isteğini ortaya koyabileceğini gösterdi.
Zira şu ana dek geçen süreçte dış sahalardaki 11 lig maçının 8’inin kaybedildiğini görüyoruz ve bunların büyük bir kısmı da oyun üstünlüğünün tamamen rakibe geçtiği müsabakalardı.
İstanbul deplasmanı öncesi Yalova’daki galibiyet, bu noktada nefes aldırırken son maçta da siyah beyazlı ekibe karşı gösterilen direnç, ligin sonlarına doğru yavaş yavaş yaklaştığımız şu anlarda değerli.
Bursaspor, bir kimlik takımı haline geliyor.
Yetenekli oyunculara sahip ekip, takım ruhunu oluşturarak, özellikle iç sahada durdurulması oldukça zor bir güç konumunda.
Deplasmanlarda da sonuca her ne kadar yansımasa da disiplinli bir anlayış, takımı hedeflediği play-off noktasına taşıyabilir.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADA BELİRLEYİCİ ETKEN TECRÜBE OLDU

Maça dönecek olursak; her iki ekibin de, maç boyunca savunmada ve hücumda oldukça dengeli geçen süreçleri oldu.
Başa baş mücadele, bu sebeple son topa kadar ilerledi.
Derek Needham’ın son zamanlarda yükselişi, İstanbul’da da devam etti ki bu mücadeleyi de 22 sayı ile takımın en skoreri olarak tamamladı.
Allerik Freeman’ın gidişinin ardından bayrağı Needham devralmış görünüyor.
Bunun yanı sıra; son haftaların formda diğer bir ismi Andrew Andrews 12 sayı ile nispeten tutuk kaldığı karşılaşmada Onuralp Bitim ve Kevarrius Hayes’in benzer rakamlarda katkıları yeterli olmadı.
Mücadelenin top kayıpları, top çalmaları, ribaund ve asist rakamları bazında iki ekibin de birbirine yakın grafikler sunduğunu düşünürsek, belirleyici etken tecrübe oldu.
Maç sonunu daha iyi oynayan ev sahibi sonuca gitti.

Haberin Devamı

MAÇIN SONUNDAKİ YORGUNLUK BELİRTİSİ!

Dördüncü periyotta 24 sayı bulan temsilcimizin, uzatma anlarında ise yalnızca 5 sayıda kalması, bu noktadaki yorgunluğun, motivasyon kaybının ve maç sonlarını iyi oynayamamasının bir göstergesi.
Bu durum yalnızca Frutti Extra Bursaspor özelinde değil, bu sezon genel olarak lig fark etmeksizin Bursa takımlarının genel sıkıntısı.
Deneyim diyoruz ancak bu anları iyi oynayabilmenin de teknik heyetten, oyuncularına, tribünlerinden mental duruma dek pek çok etkeni de bulunuyor.
Avrupa’da da geçirdiği vakitler itibarıyla takım bu noktada git gide mutlaka aşama kaydedecektir...

LİGDE BURSA DERBİSİ OYNANACAK

Şimdi ise gözler derbide...
Bu hafta sonu TOFAŞ’ın ev sahipliğinde Bursa derbisinin atmosferi yaşanacak.
Erkenden bu maçın atmosferine de girecek olursak; zorlu ve mücadele düzeyi oldukça sert bir müsabaka bizleri bekliyor.
Her iki takım da son haftalarda aldıkları sonuçlar ile birlikte kendilerine olan güvenlerini artırdılar, bununla beraber formda isimleri de yer alıyor.
Parke üzerinde kaliteli bir mücadele göreceğimiz aşikar...
Ligin ilk yarısında Frutti Extra Bursaspor’un ev sahipliğinde oynanan mücadeleyi yeşil beyazlı ekip, 87-75’lik skor ile kazanmıştı.
TOFAŞ, bir nevi rövanş için de parkede olacak.
Her iki ekibin de teknik heyet ve oyuncuları, gösterdikleri kalite ile Bursa basketbolunun yükselmesinde önemli bir misyon üstleniyor.
Tansiyon elbette yükselecektir fakat centilmen çerçevesinde güzel, keyifli bir maç olması da en büyük dileğimiz.

Yazarın Tüm Yazıları