Geçmiş olsun Bursa

Basketbol heyecanı bir yandan devam ederken, diğer yandan pandemi koşulları sınırları zorluyor. Son olarak Frutti Extra Bursaspor’da vaka sayısı 8’e yükselirken, temsilcimize acil şifalar diliyoruz.

Haberin Devamı

Pandemi haline dönüşen COVID-19 salgını, hayatı olduğu gibi spor mücadelelerini de yakından etkilemeye, ne yazık ki devam ediyor.
‘Her şeyin başı sağlık’ cümlesinin, daha da bir anlam kazandığı süreçten geçiyoruz.
Sezonun başında TOFAŞ Basketbol Takımı’nda görülen vakalar, heyecanımızı endişeye yöneltse de, sonrasında pozitiflerin, negatiflere dönüşüyle derin bir nefes aldık.
Yakın süreçte ise COVID-19 maalesef iki temsilcimiz BUDO Gemlik Basketbol ve Frutti Extra Bursaspor’da kendisini gösterdi.
3 gün önce, BUDO Gemlik Basketbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada bir staff ve 6 oyuncu olmak üzere 7 kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi.

BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKLAR

Akabinde Frutti Extra Bursaspor’da 13 Kasım Cuma günü yapılan COVID-19 PCR testleri sonucunda bir oyuncu ve bir idari kadro çalışanının testleri pozitif olarak sonuçlandı.
Kulüpten dün yapılan yeni açıklamada ise 14 Kasım Cumartesi günü yapılan COVID-19 PCR testleri sonucunda 3 oyuncu ile 3 teknik kadro çalışanın da test sonuçlarının pozitif olduğu duyuruldu.
Böylelikle kulüpteki vaka sayısı 8’e yükselirken, testleri pozitif çıkan oyuncular, teknik ve idari kadro çalışanlarının izolasyon ve tedavi sürecine başlandığı belirtildi.
COVID-19 salgınının, oldukça yakından görülmeye başlandığı bu süreçte; her iki kulübümüze de acil şifalar diliyoruz.
Biliyoruz ki; temsilcilerimiz, bu mücadeleden de güçlenerek çıkacaktır.

Haberin Devamı

KARA ATMOSFERDE TOFAŞ GÜLDÜRDÜ

Diğer bir ‘kara bulutlu’ atmosferde mücadeleler devam ediyor.
TOFAŞ Basketbol Takımı da, yoğun fikstür sürecinde haftayı OGM Ormanspor’u ağırladığı karşılaşma ile tamamladı.
İlk başlarda maça ısınmakta güçlük çekmesine karşın, akabinde çabuk toparlanan temsilcimiz; parkeden 99-82’lik galibiyetle ayrıldı.
Maçta en dikkat çeken noktalardan biri olarak, 6 oyuncunun çift hanedeki skor katkısı görüldü.
Kilpatrick, bench’ten gelerek 17 sayılık bir katkı verirken; Akoon Purcell de 25 sayısıyla maçın skoreri oldu.

YABANCILARIN BİREYSEL PERFORMANSI ÖNEMLİ

Elbette oyuncuların bireysel performansını güzelleştiren, takım bütünlüğüydü.
Özellikle şu süreçte yerlilerinden verim almakta zorlanan TOFAŞ Basketbol Takımı için, yabancıların bireysel performansı büyük önem arz ediyor.
Yabancıların, gün geçtikçe birbirlerine uyumları, oyun birlikteliği de artarken, güç dengelerinin bir hayli lehine olduğu karşılaşmalarda da bu fark ortaya çıkıyor.
Tıpkı, OGM Ormanspor karşısında olduğu gibi.

Haberin Devamı

KAZANMAK İÇİN KİLİT NOKTA HATAYA ZORLAMAK

Nitekim; rakibin bu noktadaki deneyimsizliğini, TOFAŞ’tan iki kat fazla yaptığı top kaybında görebiliriz.
Bunun yanı sıra; hücum güçleri de bir hayli fazla ki maça da baktığımızda serbest atışlar hariç şutlarında yüzde 50 seviyelerinde başarı oranı ile oynadıklarını görüyoruz.
Merak edenler için bu rakam TOFAŞ Basketbol Takımı için, yüzde 49.5 seviyelerinde.
Haliyle, bu denli her iki takımın da hücum potansiyelinin yüksek olduğu maçlarda oyun ritmini bularak, rakibi hataya zorlamak ve aynı zamanda rakibe kazanabileceğinin inancını aşılamamak, galibiyet için kilit noktayı oluşturuyor.

TOFAŞ, AVRUPA’DA GRUP LİDERİNİ AĞIRLAYACAK

Haberin Devamı

TOFAŞ Basketbol Takımı da, geçtiğimiz hafta sonu mücadelesinde bunları gerçekleştirerek, bu virajı da rahat almasını bildi.
18 Kasım Çarşamba günü, takımı zorlu bir maç bekliyor.
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz, kendi liginde de yoluna başarılı bir şekilde devam eden grup lideri JDA Dijon Basket ile karşılaşacak.
Bursa’da oynanacak bu mücadelede, bahsettiğimiz oyun birlikteliğine duyulacaktır.

 

FİNAL ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KABUL ETTİREMEDİ

Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Final Spor, hafta sonunu sahasında Samsunspor maçıyla geride bıraktı.
Final Spor, maçın başından itibaren sonuna kadar rakibine üstünlüğünü kabul ettiremeyince parkeden 62-76’lık mağlubiyetle ayrıldı.
Her ne kadar ikinci yarı performansıyla başa baş bir görüntü çizse de, özellikle ikinci periyottaki 10-24’lük skor, konuk ekibe büyük bir avantaj sağladı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE İKİNCİ YENİLDİ

Bu mağlubiyetin ardından temsilcimiz, üst üste ikinci kez parkeden yenilgi ile ayrılırken geride kalan 3 haftada bir galibiyette kaldı.
Evinde Manisa Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle sezona başlayan Final Spor, önceki hafta ise deplasmanda Bornova Belediye’ye 82-71’lik skorla mağlup olmuştu.
Final Spor, bu hafta ise Kocaeli BŞB Kağıtspor ile karşılaşacak.

PERFORMANSIYLA UMUT VAAT ETTİ

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı ise geçtiğimiz haftayı Federasyon Kupası’nda mücadele vererek geçirdi.
Başarılı bir kupa süreci geçiren temsilcimiz, önceki gün ise final sevinci yaşadı.
Finalde Emlak Konut ile karşı karşıya gelen temsilcimiz; başından sonuna dek büyük heyecana sahne olan karşılaşmadan 61-67 yenik ayrıldı.
Sasha Samolia Goodlett 21 sayısıyla dikkat çekerken, Rabia Gülşah Çelebi ise 15 sayısıyla boy gösterdi.
Bu hafta ligde de sezona başlayacak olan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, yeni sezon öncesinde turnuvada gösterdiği başarılı performansla umut vaat etti.

Yazarın Tüm Yazıları