Paylaş
Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER), bir imza kampanyası düzenleyerek bu duruma çözüm ararken, belediyenin 70 cm’lik teras-balkon önerisi tartışma yarattı. Bu arada Beyoğlu’ndaki sokak eğlencesinden sonra, teraslara da el atılacağını duydum. İşletmeciler bu konuda tedirgin. Beyoğlu Belediyesi’nin 360, Up Lounge, Leb-i Derya, Mikla, Nu Teras, Ponte ve Litera’nın da aralarında olduğu teraslardaki adreslere ruhsat vermeyeceği iddia ediliyor...
Yıldızların şefinden suşi dersi
Aşçılık okulu Mutfak Sanatları Akademisi’nin sahibi Mehmet Aksel, dünyaca ünlü şefleri konuk etmeye devam ediyor. Usta aktör Robert De Niro’nun ünlü lokanta zinciri Nobu’da şef aşçı olarak çalışan ve geçtiğimiz yıllarda Ulus Sunset’e transfer olan Japon şef Hiroki Takemura, Mutfak Sanatları Akademisi’nde suşi yapmanın inceliklerini öğretiyor. İtalyan ve Fransız mutfağının ünlü şefleri de eylül boyunca Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim verecek.
Hem VIP hem de ekonomik tatil
VIP Turizm’in sahibi Ceylan Pirinççioğlu, eylül ayına özel ekonomik tur paketleri hazırladı. Şehir merkezlerindeki otellerde iki gece üç gün konaklama imkanı sunan “Econovip” adlı turlarda İsveç’in ikinci büyük kenti Göteborg ve Afrika’nın en büyük şehri Kahire’nin yanı sıra Ufa, Kazablanka, Riga, Tiflis ve Kuzey İtalya’nın kültür başkenti Torino da yer alıyor.
Rötarlı konser
Yaz boyunca ünlü yıldızların konserlerine ev sahipliği yapan Bodrum Bianca Beach bünyesindeki Bonus Arena, finali Ajda Pekkan’la yapıyor. 29 Temmuz’da elektrik kesintisi ve jeneratör arızası nedeniyle ertelenen konser, bu gece düzenlenecek.
Alkolsüz lokantalar
Salih Zengin, İstanbul’un içkisiz lezzet mekânlarını bir kitapta topladı. Lokantaların öne çıkan yemeklerinin yanı sıra fiyat aralıkları ve otopark durumları gibi bilgilerin de yer aldığı kitabın adı İstanbul’un En Güzel Alkolsüz Lokantaları.
Avrupalı şeflerden yemek tarifi
İtalyan, Fransız, İspanyol, İsviçreli, İngiliz, İskandinav, Yunan, Portekizli, Avusturyalı ve Alman şeflerin katkılarıyla “Europe’s Master Chefs” adında bir yemek kitabı hazırlandı. Kitapta soğuk ve sıcak iştah açıcılar, deniz mahsulleri ve kümes hayvanlarından yapılan ana yemekler, hamur işi ve tatlılardan oluşan seçkin lezzetler yer alıyor.
Paylaş