İlk sayısını kutladı

Seyahat ve yaşam stili dergisi Condé Nast Traveller Türkiye, önceki akşam Fenix İstanbul’da verdiği lansman partisiyle ilk sayısını kutladı.

Haberin Devamı

Geceye katılanlar arasında Gonca Vuslateri, Selin Türkmen, Tolga Sezgin, Gökhan Avcıoğlu, Özlem Avcıoğlu, Demet Müftüoğlu, Yasemin Bora, Kerem Uygurmen, Niyazi Erdoğan, Zeynep Tosun, Ayşe Ege, Mehtap Elaidi, Halim Tansuğ, Feride Tansuğ, Saffet Emre Tonguç, Muammer Brav, Tamer Yılmaz, Ayten Alpün, Levent Veziroğlu, Doğuş Yayın Grubu Dergiler Grup Başkanı Seda Domaniç ve GQ Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Okan Can Yantır gibi moda, iş ve sanat dünyasından ünlü isimler vardı. Meksika’nın geleneksel Mariachi müziklerinin canlı çalındığı gecede davetliler, Latin danslarıyla coştu.

Cinebelge yayında

CineBelge dergisi yayın hayatına başladı. TÜRVAK-Türker İnanoğlu Vakfı tarafından yayınlanan dergi, Türkiye’deki sinema tarihine ışık tutacak.

Genel yayın yönetmenliğini Burçak Evren’in üstlendiği sinema dergisi CineBelge’nin ilk sayısı çıktı. Derginin ilk sayısında Burçak Evren’in kaleminden Türk sinemasının doğum günü olarak kabul edilen 1914 tarihli “Ayastefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı” filminin çevresinde dönen tartışmalara yer veriliyor. Fuat Uzkınay’ın aile albümünden çok özel fotoğraf ve belgeleri de gün ışığına çıkaran makale, sinema tarihimizin başlangıcına ışık tutuyor. Derginin özel arşiv bölümünde ise Seyfi Havaeri’nin Sadri Alışık’la Muhterem Nur’a filminde oynamaları için yazdığı ve Alışık’ın yönetmene cevaben yolladığı mektuplara yer veriliyor. Dergi, yakın bir zamanda yitirdiğimiz Gönül Beyhan’ın hikâyesini de sayfalarına taşıyor. CineBelge, üç ayda bir okurları buluşacak. Dergiye, TÜRVAK-Türker İnanoğlu Vakfı’nın web sitesi üzerinden (www.turvak.com) ücretsiz erişim sağlanacak.

Haberin Devamı

Hayırsever kadınlar

Monik İpekel’in başkanlığını üstlendiği Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği, önceki gün Nişantaşı St. Regis Otel’de bir öğle yemeği düzenledi. Yemekte, derneğin fiziksel ve zihinsel engelliler için kuracağı rehabilitasyon ve yaşam merkezi hakkında bilgi verildi. Cemiyet hayatının ünlü kadınlarının katıldığı yemeğin konukları arasında İstanbul Valisi Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok ve Katar Emiri Şeyh Temin Bin Hamad Al Sani’nin ailesinden prenses Roda S.H Al Thani de vardı. Yemekte dernek başkanı Monik İpekel’e doğum günü sürprizi de düzenlendi. İpekel, doğum günü pastasının mumlarını kızı Lili Garih ile birlikte üfledi.

Yazarın Tüm Yazıları