Yangın ile mücadelenin ünlü isimleri

Şahan Gökbakar... Demet Akalın... Selin Ciğerci... Ece Erken... İbrahim Çelikkol... Ve daha adını sayamadığım birçok ünlü... Türkiye’nin dört bir yanını saran yangınlar için tek yürek oldular. Kimi alanda, elinde hortum ile yangın söndürme çalışmalarına katıldı, kimi de felaket bölgelerine yardım için seferberlik başlattı. ‘A, onun yangın alanında işi ne?’ ya da ‘Ay, inanamıyorum içinden melek gibi biri çıktı!’ diyenlere de bir mesajları var: ‘Bu vatan hepimizin...’

Haberin Devamı

TÜM EKİPLERE MİNNETTARIZ

YANGIN felaketinin belki de en öne çıkan isimlerinden biri Şahan Gökbakar. Bir haftadır, bölgedeki tüm ekiplerle koordineli bir çalışma yürütüyor, canlı yayınlar yapıyor. Hatta yaptığı paylaşımların ardından bölgeye üç helikopter gitti. Geçen gece ise yine hayli zorluydu. Delikli yol koyundaki söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan Gökbakar, “Tüm gece bizimle olan donanmamıza, cesur askerlerine, sahil güvenlik komutanlığına ve tüm ekiplere minnettarız” mesajı veriyor.

Yangın ile mücadelenin ünlü isimleri

BURADA OLMAK İSTEDİM

‘DERDİ evini korumak’ diyenlere ise sosyal medya hesabından şu cevabı veriyor: “Yangın çıktığında eşimle İstanbul’daydık. Eşime, burada olmak istediğimi söyledim. Bin adet yangın söndürücü getirdim, dağıttım. Kendi evimin etrafında yangını söndürecek su pompaları aldım. Evim yangın tehlikesi taşımıyor, gereken önlemleri aldım. Evimin yandığını görmek isteyenler için de o gün geldiğinde kimseden yardım istemeyeceğim.” Küçük bir hatırlatma, Şahan Gökbakar’ın oynadığı Recep İvedik film serisi izlenme ve hasılat rekorları kırmış, 6 filmden 350 milyona yakın gelir elde etmişti. O nedenle evi üzerinden yapılan eleştiriler bana anlamsız geliyor.

Haberin Devamı

Allah korusun ama evi yansa yerine aynısından en az 5 tane yaptıracak gücü var sanki...

BU MEMLEKET BİZİM

TÜRKİYE’nin dört bir yanında çıkan yangınlar için seferber olan bir başka isim Demet Akalın... Ünlü dostlarından bağış ricasında bulunuyor, yardımları organize ediyor, tırlarla bölgeye gönderiyor. Öyle ki tarzını ya da şarkılarını sevmeyen en solundan en sağına kadar farklı siyasi görüş ve kültürel altyapılardan gelen on binlerce insan ‘Senden beklemezdik! Bundan sonra Demo fanıyız!’ paylaşımları yapıyor. Arıyorum. Biraz mahcup. “İnan utanarak konuşuyorum bu konuları’ diyor, duruma şaşıranlara şu cevabı veriyor: “Ben hep böyleydim. İnsanlar görmek istemiyordu. Şimdi görmek istiyorlar herhalde. Sağ olsunlar. Bu memleket bizim. Ben de asker kızı olarak, gücüm yettiğince, üç beş neyse bir şeylerin ucundan tutarım diye düşündüm.

Haberin Devamı

Yangın ile mücadelenin ünlü isimleri

‘ROBIN HOOD’ DEMET

DERNEK kuruyorum, devam edeceğim inşallah. Bu akşam da ilk toplantı var. İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir platform olacak. Bu işleri yarım bırakmayacağım çünkü inanılmaz yardım geliyor. Manavgat’ta yanan evinin önüne attığı yatakta uyurken çekilen fotoğrafı binlerce kişi tarafından paylaşılan, Fatma Öksüzoğlu teyzemize ulaştık. Evini bizzat ben yaptırıyorum. İçini döşemeye bir sürü insan yardım edecek. Böyle onlarca örnek var. Amaç insanların yaralarını hızlıca sarmak. Zengin arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan alıyorum, kimin neye ihtiyacı varsa ona veriyorum. Allah herkesten razı olsun. Ama bir şey daha diyeyim; sevilmek de güzelmiş be. Herkes severse çok daha güzel oluyormuş meğerse.”

Haberin Devamı

YARDIMA KOŞMAYANLARA ŞAŞIRMAK GEREK

HİSARÖNÜ’ndeki yangın bölgesine botla giden Ece Erken de 180 kişinin tahliyesine yardım etti, ‘Daha da devam edecektik ama marinalar kapalıydı, benzin alamadık’ diyor ve ‘Her tür yardıma hazırım’ mesajı veriyor. Yardıma gittiği için şaşıranlara da şu yanıtı veriyor: “Bu vatan hepimizin. Asıl yardıma koşmayanlara şaşırmak gerek. Böyle zamanlarda bir olmak önemli. Oradaydım, duruma sessiz kalamazdım. Bu arada ‘Ben yardım yaptım’ gibi bir paylaşımım da olmadı, sanırım görenler söyledi. Benim gibi sessizce yardımlarını devam ettiren çok ünlü isim olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince de devam edeceğim çünkü orası cehennem gibi. Gözümün önünde her şey. Bir anda bir alevleniyor ve alevler 3 dakikada her yanı sarıyor, inanamazsınız. Tek dileğim bir an önce bitmesi.

Haberin Devamı

Yangın ile mücadelenin ünlü isimleri

ELİNDE HORTUMLA YANGIN YERİNDE

OYUNCU İbrahim Çelikkol da gönüllü olarak Marmaris’teki ekibe katıldı. Eline hortum alarak yangınları söndürmeye çalıştı. Şarkıcı Mustafa Sandal aracılığıyla da şu mesajı gönderdi: “Dualarınız sayesinde Turgut’ta bir dağı kurtardık. Biz ve dostlarımız tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Yangın ile mücadelenin ünlü isimleri

10 GÜNDÜR TEK KURUŞ ALMADIM

KENDİ kurduğu güzellik markası ile vergi rekortmeni olan Selin Ciğerci ise yangın bölgelerine gereken ihtiyaç malzemelerini TIR’la gönderiyor. Telefonda sohbet ettiğimiz Ciğerci içi taşınabilir şarj aleti, pil, soğutucu, yangın tüpü ve daha birçok ihtiyaç malzemesi ile dolu 3 tırın bölgeye ulaştığını söyleyerek, “10 gündür tek kuruş para kazanmıyorum, cebime girmiyor. Kazanılan her kuruşu, afetzedelere gönderiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın diye markalarımda da indirime gittim. Tek isteği evladının okuması olan bir baba vardı. Konuştuk, kabul ettiler, tüm okul masraflarını üstlendik. Fenerbahçeli Sosa da eşim Gökhan’ı aradı, o da katıldı yardımlarımıza. Allah sonumuzu hayır etsin, bir daha bunlar yaşanmasın. Karınca kararınca herkesin taşın altına elini koyması lazım böyle zamanlarda” diyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları