Paylaş
Başkan Yılmaz, görev yaptığı süre içerisinde, ilçesinde güzel projeleri yaşama geçirdi.
Bugün, yaptığı kentsel dönüşüm projeleri, pazar atıklarını komposta dönüştürerek doğal süreçler sayesinde hiçbir masraf yapmadan elde edilen organik gübreyi toprağa geri kazandıran Kompost Üretim Tesisi’ni, spor merkezlerini, engelli bireyler ile ailelerine verdiği değeri yazmayacağım.
Kırsal mahallelerde yaşayan kadınları kooperatif çatısı altında buluşturarak, ürünlerini en güzel şekilde üretip, satıp, para kazanmalarını da...
*
Kendi projesi olan ve Türkiye’de benzeri bulunmayan, ‘Uyumayan Kütüphane’ çalışmalarını kaleme alacağım.
Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın, okumayı ve araştırmayı seven, öğrencilere, gençlere, akademisyenlere, yaşlılara, engellilere günün 24 saati hizmet veren uyumayan kütüphaneler çalışması çok hoşuma gidiyor.
Yıldırım’da ilk olarak, 2021 yılı Şubat ayında, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ni açtı.
Günün 24 saati açık olan bu kütüphanede, ders çalışılması için 254 oturma alanı, 24 kişilik toplantı salonu, 96 kişilik konferans salonu, 18 adet bilgisayarın bulunduğu bilgisayar odası ve mescit yer alıyor.
Toplam 20 bin 884 adet kitabın olduğu koleksiyonda, çeşitli süreli yayınların yanı sıra, Bursa Kitaplığı da mevcut...
KÜTÜPHANE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Bu çalışma sonrası olumlu geri dönüş alan Oktay Yılmaz, Mimar Sinan Mahallesi’nde, 10 bin kitabın bulunduğu, içerisinde ders çalışma için 164 oturma alanı, 22 kişilik toplantı salonu, 18 kişilik bilgisayar odası ve kitap okuma alanları olan Uyumayan Kütüphaneyi açtı.
Bu kütüphanelerde, bilgisayar ve internet hizmetlerinin yanı sıra günün belirli saatlerinde çay ikram edilip, çorba servisi yapılıyor.
Bunlardan da ücret alınmıyor.
GENÇLERİ VE ÇOCUKLARI İHMAL ETMEDİ
Yıldırım Belediyesi, günün belirli saatlerinde açık olan kütüphaneler de yapıyor.
Karapınar Mahallesi Gençlik Merkezi’nde, 09.00-22.00 saatleri arasında açık olan, 50 kişiyi ağırlayan, 2 bin kitaplık kütüphaneyi de hizmete sundu.
“Yıldırım’da çocuklarımız da var” diyen Oktay Yılmaz, Barış Manço Kültür Merkezi’nde bu kez 4-13 yaş grubu çocuklar için özel kütüphane yaptırıyor. Çocukların hoşuna gidecek mimari ve tasarımın kullanıldığı bu kütüphanede atölye çalışmaları da yapılacak.
Çocuklar gün içinde kitap okuyup atölye çalışması yaparken anne ve babaları onları bekleyecek.
Benzer kütüphanelerin yapımı bundan sonra da devam edecek.
*
Yıldırım Belediye Başkanı’nın kütüphanelerine diğer ilçelerden gelenler de çok oluyor.
En önemlisi bu kütüphaneler, gençlerin buluşma yeri oluyor.
Bundan daha güzel ne olabilir ki.
İşte bu yüzden, Oktay Yılmaz’ın kütüphane çalışmalarını çok beğeniyorum.
Paylaş