Haydi Alışverişe!

Stil danışmanlığı denince akla ilk gelen ekiplerden biri, Luxury Shoppers. Şimdi alışveriş deneyimini daha da kişiselleştirip eğlence dozunu daha da artıran bir uygulama ile karşımızdalar. Lets Shop uygulamasıyla aynı platformda anlık stil sorularına cevap almak, moda bilgisi edinmek ve elbette alışveriş keyfini aynı anda yaşamak mümkün.

Haberin Devamı

Yaşam tarzı alanında üreten kişiler için belki ilk okumada garip gelecek bir başarı sırrından bahsetmek istiyorum: İnsanlara ihtiyaçlarını değil hayallerini aktarmaya/satmaya çalışırken bence yola çıkış noktası eğlenmekten, keyif almaktan geçiyor. İşte bu keyifle yola çıkıp konusuna dair global gelişmeleri anında yansıtan bir marka var, örnek gösterebileceğim. Türkiye’de kişiye özel stil danışmanlığı konusunda seçkin tarzlarıyla ‘influencer’ (etkileyen, yol gösteren) olmuş bir ikilinin markası, Luxury Shoppers. Ezgi İçel Apa ve Lian Beraha yol arkadaşlığıyla kurulan luxuryshoppers.com, memleketin ilk günde oturmuş online projelerinden. Moda konusunda beğenilerini, alışveriş seçimlerini yansıtan bu sitede ikilinin sofistike seçimlerini görüp alışveriş etme şansına sahipsiniz. Luxury shoppers instagram hesabı da modayla ilgili yenilikleri, tarzlarına dair ipuçlarını paylaştıkları bir başka etkili mecra. Şimdiyse Luxury Shoppers online dünyasına bir yeni ürün daha ekleniyor: Lets Shop adlı akıllı telefon aplikasyonu…

Haberin Devamı

Haydi AlışverişeLets Shop, ekibin yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı bir projeymiş. Ortaklardan Ezgi Apa, geliştirme sürecinin hala devam ettiğini söylüyor. Benim de gönülden katıldığım bir noktadan giriyor konuya: ‘Herşeyden önce modanın çok ciddi bir konu olmadığını, eğlenmenin tarzını oluşturmada esas olduğunu vurgulamak istiyoruz’, diyor. Takipçilere başlıca sundukları, hem bu uygulama ile modayı takip edebilme hem de diğer takipçilerle paylaşmak üzere kendi gardroplarını yaratma imkanı. Çıkış noktaları ise merak. Sahiden de modayla ortalama iişkisi olan her kişi kimin ne alıp ne giydiğini merak etmiyor mu? Alışverişte yanımızda biri varsa onun da fikrini almayı hiç atlıyor muyuz? Kısaca tarzımıza dair başkasının yorumunun ne olduğu giyinirken aslında hep akılımızda…

Lets Shop’ta bir de çok heyecanlı bir bölüm daha var; o da profesyonel alışveriş danışmanlarının fikrini anında alabilmeniz. Ezgi Apa bu konuyla ilgili kendi birikimlerinin yanında bir araya getirdikleri müthiş bir ‘alışveriş danışmanları’ ekibinin desteğini aldıklarını anlatıyor. Uygulama sayesinde anlık sorabileceğiniz stil sorularınızın cevapları işte bu kıdemli ekip tarafından veriliyor.

Haberin Devamı

Lets Shop uygulamasında ayrıca moda dağarcığını geliştirmek isteyenler için trendler, yeni tasarımcılar, moda dünyasının bilinen yüzlerinden seçkiler ve röportajlarının bulunduğu bir geniş içerik de var.

Haydi AlışverişeEzgi Apa aslında kendi özel müşterileriyle de ilk günden bu yana böyle çalıştıklarını anlatıyor: Sezonluk alışveriş listesi isteyenler, seyahat edeceği şehirden ne alabileceğine dair öneri soranlar, internet alışverişiyle ilgili danışanlar ilk aklına gelenler. Bir de kabinde deneme aşamasında doğru yolda olup olmadığını soran, önemli bir etkinlik öncesi kendi seçimlerini paylaşan müşterilerinin de hep olduğundan bahsediyor. Bu noktada hem kendi servislerini yaymanın hem de kolaylaştırmanın yolunu araştırmaya başlamışlar. Apa ‘Herkesin bir stil ve alışveriş danışmanına sahip olması mümkün değil muhakkak. Biz uygulamayla danışmanlığımızı; hem Lets Shop’taki seçkilerle hem hazırladığımız trend raporlarıyla hem de soruları cevaplayarak daha geniş bir kitleye sunmak istedik. Ayrıca moda dünyasından önde gelen stil danışmanları, stil ikonları, editörler ve tasarımcılar da Lets shop app sayesinde takip edilebilecek’ diyor.

Haberin Devamı

Yeni tasarımcılar sayfasından bahsedelim.

Romantik çizgileriyle dünyada çok hızla moda fenomenine dönüşmüş olan tasarımcı Gül Hürgel gibi. Kendisi instagram paylaşımları yoluyla koleksiyonunu gösteren, haberlerini paylaşan bir isim. Mağazası olmayan tasarımcının kıyafet koleksiyonunu tek tek alışveriş sitelerinden aramadan Lets Shop uygulamasında bir seferde bulmak artık mümkün. Anında gelen stil sorularını ise sadece Ezgi Apa ve Lian Beraha değil, dünyanın önde gelen moda ‘influencer’larından olan Giorgia Tordini (kendisi favorim), Columbine Smille, Elin Kling, Natasha Goldenberg ya da Amerikan Vogue editörlerinden biri de yanıtlıyormuş. Bu ekipten her hafta başka biri canlı soru-cevap kısmını üstleniyormuş. Bu servisin ne denli etkileyici olduğunu sanırım anlatmama da gerek yok!

Haberin Devamı

Zamandan kazandıran, boşa alışverişin önüne geçen ve meraklısını konuyla ilgili bilgi sahibi kılan bu uygulamada seyahat, ev gibi yan başlıklar da var. Uygulamanın hayata geçmesi ise hayli detaylı bir teknolojik altyapının kurulmasıyla gerçekleşmiş. Apa ‘Bizim gibi bugüne dek beyninin sağ tarafıyla çalışmış bir ekip için sol beyni çalıştırmak konusunda hayli pratik yaptık!’ diye ekliyor. Bir de tasarımın tamamen kendi ruhlarını yansıtması ve görsel olarak istediklerini anlatma faslında ciddi mesai harcadıklarından bahsediyor.

Vintage ve Object of desire (arzu nesnesi) kategorileri en ilgi çekenlerden. Vintage başlığında Chanel ve Yves Saint Laurent gibi tasarımcıların eski koleksiyonlardan alışveriş önerileri, Object Of Desire’da ise en özel ürünler yani ‘it item’lar sergileniyor. (Meraklısının kumda iğne arar gibi peşine düştüğü Chanel milk bag’i gibi) Yine Home kategorisine gösterilen ilgi, gardrobunu baştan yaratmayı başarmış kadınların yaşam alanları için giderek daha özenli olduklarının da ispatı.

Haberin Devamı

Luxury Shoppers kurulalı beri müşterisinin %40’ının yabancılar olduğunu vurgulayan Apa, verdikleri servisi yabancı müşterilerin daha rahat kullandığını belirtiyor. Genelde sezonluk alışverişlerini kendileri yapıp tatil alıverişi için yardım isteyen, iddialı parçalar istediği için ekiple moda başkentlerinde bir araya gelmeyi isteyen bir profil, bahsettiği. ‘Türkiye’deki gibi stil danışmanı ile çalışmanın nedeninin zevksizlikten kaynaklandığını düşünmüyorlar’ diyor Apa. ‘Bir de kendi seçimlerini Lets Shop’ın ilgili bölümünde paylaşmada çok rahatlar. Bu da bize özgürlük veriyor, açıkçası daha da zevk alarak işimizi yapıyoruz. Herkesin bir mesleği, üzerine vakit harcayıp uzmanı olduğu bir konu var. Biz de Lets Shop’ın eklenmesiyle birlikte moda üstüne neredeyse tam gün çalışan bir ekibiz. İşimizin bu olduğunu görüp buna saygı duymaları daha verimli çalışmamıza yarıyor.’

Yazarın Tüm Yazıları