Paylaş
Önce Bakanlar Kurulu, ‘riskli alan’ ilan etti.
Ardından Maliye Bakanlığı, Ankara Valiliği aracılığıyla mahalle sakinlerine ‘evleri boşaltın’ çağrısı yaptı.
Yaklaşık 300 hane evlerini boşalttı.
Ancak, mahalle sakinlerinin açtığı davada Danıştay, ‘riskli alan’ kararını iptal etti.
Saraçoğlu’nda oturmaya devam eden yaklaşık 150 hane ise, daire başına düşen yakıt miktarı artınca, yaklaşan kış öncesi ayazda kaldı.
ÇOLUK ÇOCUK HASTALANIYOR
Cenk Erensoy adlı okur, Saraçoğlu’nun soğukla imtihanını şu ifadelerle anlattı:
“Bu soğuk günlerde bölge sakinlerinin çoluk çocuğu hastalanıp duruyor. Hangi vicdan sahibi küçük yavruların hastalanmasına göz yumabilir. Hangi vicdan sahibi, yönetimini yaptığı konutlardakiler üşürken kendi evinde sıcak yuvasında oturabilir merak ediyorum. Lütfen Van’daki konteynerlerde üşüyenlerle, Hakkari, Şırnak’ta çadırlarda soğuktan donanlarla ilgilendiğiniz kadar Başbakanlığa 1 km uzaklıktaki insanların bozkırın ortasında nasıl ayazda kaldıkları ile de ilgilenin.”
***
YÜZÜMÜZ KIZARIYOR
K.K isimli okur yazar, Ankara’da fuhuş amaçlı sokaklara atılan kartlardan şikayetçi. Haksız da değil. Özellikle Ulus ve Kızılay çevresinde her köşe başını mesken tutan bu kartların sayısı, bir virüs gibi gün geçtikçe artıyor. ‘Müstehcenlik’ ve ‘fuhuş’ suçları kapsamına giren fuhuş kartlarıyla ilgili okur yazar K.K., şöyle sitem ediyor:
“Kentin imajına lekeleyen bu kartlar hergün ayaklarımızın altına takılıyor. En çok da çevresinde olup bitenleri dikkatle izleyen çocuklar, yerlere atılan bu görüntülerin hedefinde kalıyor. Yüzümüz kızarıyor, utanıyoruz.”
***
OTOBÜS REZERVASYONU
Önceleri bir televizyon kanalında muhabirken, ulaşım sorunundan dolayı işini bırakmış, şimdilerde ise bir çağrı merkezi için ‘ev’den çalışarak hayata katılmaya çalışan cam kemik hastası bir engelliyim. Ne zaman metrodaki asansörlere binmek istesem, benden önce sağlıklı insanlar koşturuyor. Otobüse binmeye niyetlendiğimde ise engellilere uygun olmayan şekliyle karşılaşıyorum. Diyalog hiç değişmiyor:
* Ne zaman engelliler için uygun olanı gelecek?
* Abla, siz dışarı çıkacağınız zaman haftalar öncesinden arayıp, engelli aracı istemeniz, bir de dilekçe yazmanız gerekiyor.
Benim icazet mi almam gerek. Yıllardır sorun da, sonuç da hep aynı. Değişmeyen bir şey daha var. O da engellilerin bir gün sorunlarının çözüleceği umudu.
Elif Gamze BOZO
***
SU FATURASINDA 4 İŞLEM PRATİĞİ
Öncelikle ASKİ’ye, elimize ulaşan su faturaları nedeniyle yaptırmış olduğu 4 işlem pratiklerinden dolayı teşekkür ederim. Çünkü 4 işlem yapmazsanız, suya zam gelmiş mi anlamanız imkansız. Geçen yıl 13 küsur metreküp su faturası 50 TL civarındayken, bugün 12 metreküp 50 TL olmuş. Yerel seçim etkisi midir bilmem ama, çaktırmadan yapılan bu zam fatura elimize geçtiğinde cebimizde büyük etki bırakıyor.
Metin ALTAY
***
‘ÜCRETSİZ ULAŞIM’ MÜJDESİ NE ZAMAN KAPIMIZI ÇALACAK
65 yüş üstü vatandaşların, şehir içi toplu ulaşıma ücretsiz binecekleri yönünde bir ‘müjde’ verilmişti. Ayrıca ‘demir ve deniz yolları dış hatlarında yüzde 50 indirimle seyahat edecekler’ denilmişti. Ancak Ankara’da halen 60 yaş üstü kişiler, 10.00-16.00 ve 19.00-23.00 saatleri arasında yıllık 70 TL vererek, toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Sessiz, sedasız yapılan bir değişiklik de şu:
Daha önce Esenboğa Havalimanı’na Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO otobüsleriyle ücretsiz gidilebiliyordu. Şimdi ise BELKO otobüsleri Esenboğa’ya gitmeye başladı ve bu imkan ortadan kalktı. Merak ediyorum, Resmi Gazete’de yayınlanan, 65 yaş üstü vatandaşları kapsayan ‘ücretsiz ulaşım’ müjdesi, ne zaman kapımızı çalacak.
Fikret TANZER
Paylaş