Kış turizmi patinaj yapıyor

Okurumuz Cengiz Bolat, Hürriyet Ankara’nın 22 Aralık 2020 tarihli birinci sayfa manşetinin kupürünü göndermiş. “Kar gelmeden asfalt gelsin” manşetinin üzerinden bir yıl geçtiğine, ancak Elmadağ Kayak Merkezi’ne ulaşım için kullanılan yolun halen asfaltsız ve bozuk olduğuna dikkat çeken okurumuz, “Başkent Ankara’da kış turizmi maalesef sahipsiz” demiş.

Haberin Devamı

Kış turizmi patinaj yapıyor

Çok haklı.
Ankara’nın kuzeyinde Kastamonu, doğusunda ise Kayseri, “kış turizmi” konusunda epeyce “yol aldı/alıyor.”
Biz ise hâlâ “yolu yoluna koymaya” çalışıyoruz.
Yani koskoca bir yılda, Elmadağ Kayak Merkezi’nin yolunu bile asfaltla(ya)mıyoruz.
Yazık!
*
Elmadağ Kayak Merkezi’nin, başkent Ankara’daki tek kayak merkezi olduğunu hatırlatan okurumuz Cengiz Bolat, hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Çankaya Belediyesi’ne bir kez daha -özetiyle- şöyle seslenmiş:

Kış turizmi patinaj yapıyor

BU ÇİLEYİ BİTİRİN

“Geçen yıl ‘Kar gelmeden asfalt gelsin’ dedik, gelmedi. Bahar geldi, yaz geldi, sonra yine kış geldi, ama asfalt yine gelmedi. Ne acı ki Elmadağ Kayak Merkezi’nin sahibi yok. Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Çankaya Belediyesi’ne çağrıda bulunuyorum: Bu çileyi bitirin.”

Kış turizmi patinaj yapıyor

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARAN FİBER OPTİK KAZILAR

Haberin Devamı

Okurumuz Metin Altay, bu fotoğrafı Yenimahalle-Demetevler’de çekmiş.
Fiber optik altyapısı için yollarda derin yarıklar açıldığına, ancak çalışma sonrası o yarıkların kapatılmadığına dikkat çeken okurumuz, “Kaş yaparken göz çıkaran bu iş, araçların hasar görmesine, motosikletlilerin kaza yapmasına neden oluyor. Yolu kazan, işi biten gidiyor. Peki tüm bunları kim denetliyor?” diyor.

SORUM VAR-1

Kış turizmi patinaj yapıyor

YAYALAR BURADAN NASIL GEÇECEK?

Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’ndaki(Bağlar Caddesi) 5182 no’lu trafik ışıklarında bu fotoğrafı çeken okurumuz Dursun Aytaş, haklı olarak şu soruyu sormuş:
* “Yayalar buradan nasıl geçecek?”

SORUM VAR-2

Kış turizmi patinaj yapıyor

YÜKLEME RAMPASI KALDIRIMI YUTTU ENGELLİ YA DA ÇOCUK ARABALI ANNE NE YAPACAK?”

Bir kaldırım işgali ve bir soru daha...
Okurumuz Mustafa Kemal Topsakal, iletisinde şunları aktarıyor:

Kış turizmi patinaj yapıyor

“Keçiören’in Esertepe Mahallesi 237. Sokak’ta yer alan A101 mağazasına ait yükleme rampası sabit duruyor, sürekli kaldırımı işgal ediyor. Mağaza çalışanlarının duyarsızlığı yüzünden yayalar ana yola inmek durumunda kalıyor.
* Peki engelli bir vatandaş ya da çocuk arabalı bir anne ne yapacak?”

Kış turizmi patinaj yapıyor

TAŞ DÜŞEBİLİR DUVAR YIKILABİLİR

Haberin Devamı

Bu fotoğrafı Altındağ’ın Hacettepe Mahallesi Ulucanlar Caddesi’nde çeken okurumuz Dursun Türker, uyarıyor: “Taş düşebilir, duvar yıkılabilir.”

SORU(YORUM)

TRAFİĞİ SIKIŞTIRAN OTOBÜS DURAKLARI

Okurumuz Kani Mutlu, arterler de dahil olmak üzere kentin birçok noktasındaki otobüs duraklarının ya kavşakların ya da trafik ışıklarının yanı başında yer aldığını belirterek, tespitlerini aktarmış:
“Otobüsler yolcu almak için söz konusu bu duraklarda durunca, sağa dönecek ya da sağ şeritte ilerleyecek tüm araçlar otobüslerin arkasında konvoy oluyor. Otobüsün yolcu almasını beklerken yeşil ışığı kaçıran da otobüsü geçmek isterken trafiği hepten sıkıştıran ve kazaya sebebiyet verenler de var.
SORUM(YORUM): Kavşakların ve trafik ışıklarının yanı başındaki otobüs durakları için bir şey yapılamaz mı?”

Haberin Devamı

AKPINAR’IN YOL TALEBİ

“Çankaya’nın Akpınar Mahallesi’nden kent merkezine rahat bir ulaşım(Konya ve Samsun yollarına bağlantı) sağlayan Turhan Dökmeci İlkokulu’nun arkasındaki yol dört-beş yıl önce kapatıldı. Mahallenin tüm trafiği Gökkuşağı Mahallesi’ne verilmiş oldu. Dört kilometre yolu 15 dakikada gidebiliyoruz.
TALEBİMİZ ŞU:
* Akpınar Mahallesi’nden Konya-Samsun istikametine yeni bir yol açılabilir.
* Turhan Dökmeci İlkokulu’nun arkasındaki yol tekrar kullanıma açılabilir.”
Mehmet DEĞİRMENCİ

SÖZ YETKİLİDE-1

Kış turizmi patinaj yapıyor

METRO, ANKARAY VE TELEFERİK HATLARINDA 327 ADET YÜRÜYEN MERDİVEN VAR

* Okurumuz Mehmet Özdemir, “Ankara’daki metro istasyonlarının birçoğunda, yürüyen merdivenler sürekli olarak çalışıyor. Defalarca Başkent 153’e yazdım. ‘Sensör arızası olduğunu, yakında ihaleye çıkarak sorunu çözeceklerini’ söylediler, ama hâlâ sonuç yok” demişti.
*
ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı, bu konuda detaylı bir açıklama göndermiş.
Ve şimdi söz yetkilide:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki metro, Ankaray ve teleferik hatlarında toplam 327 adet yürüyen merdiven bulunmaktadır. Bahse konu yürüyen merdivenlerin bakım-onarım ve işletilmesi faaliyetleri 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren belediyemizin kendi ekipleri tarafından yapılmaktadır. Daha önce hizmet alımı yöntemi ile firmalara yaptırılan bakım-onarım faaliyetlerinin eksik yapılması, geçici ve günübirlik çözümler üretilmesi şu an ekipmanların çalıştırılması konusunda sorunlar çıkarmakta, ekiplerimiz tarafından ivedi olarak müdahaleler sağlanmaktadır. Günlük arıza ve müdahaleler ile ekipmanların çalışırlık oranını yüzde 96.94 olup anlık durdurmalar, stop tuşlarının gereksiz kullanımı, vandalizm ve diğer etkenler ekipmanların arızalı görünmesine sebep olabilmektedir. Söz konusu anlık durmalara sahadaki ekiplerimiz ile ivedi olarak müdahaleler sağlanmaktadır. Tüm yedek parçaları ithal olan ekipmanların, pandemi sebebi ile malzeme temin süreçleri tüm sektörlerde olduğu gibi asansör ve yürüyen merdiven sektöründe de uzun süreler almakta olup bu konu ile ilgili de ivedi olarak aksiyon alınmaktadır.”

SÖZ YETKİLİDE-2

Kış turizmi patinaj yapıyor

DENEME YAPILDI SORUN YOK

Haberin Devamı

* Okurumuz Ümit Hatipoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) resmi internet sitesinde yer alan ‘Başkan’a Mesaj’ bölümü çalışmıyor. Mesajı yazıyorsunuz, ama cep telefonunuza gönderdiği SMS ile doğrulama kodunu kabul etmiyor” demişti.

Kış turizmi patinaj yapıyor
* ABB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, -özetiyle- “Gerçekleştirmiş olduğumuz deneme işleminde herhangi bir soruna rastlanmamıştır. Zaman zaman bazı altyapı çalışmaları sırasında çok nadir de olsa aksaklıklar olabilmektedir” yanıtını vermiş.

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kış turizmi patinaj yapıyor

* Okurumuz Can Hayat Özyurt, Yenimahalle’nin Demetevler Mahallesi 408. Cadde’deki yağmur suyu ızgaraları için, “Seviyesi çok kötü durumda. Araçlar takır tukur geçiyor” demişti.

Kış turizmi patinaj yapıyor

* ASKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu caddeye Yenimahalle Su ve Kanalizasyon ekiplerini yönlendirmiş. Ekipler, yağmur suyu ızgaralarının çevresine asfalt atarak sorunu gidermiş.

Yazarın Tüm Yazıları