Paylaş
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji bölümüne rutin kontrole giden diyabet hastası babam için birkaç gündür muayene randevusu almaya çalışıyorum.
Fakülteye bağlı hastaneler, telefon ve internet üzerinden çalışan randevu sistemine sahip. Fakat hastane yönetiminin, işlemeyen bir sistemin hasta ve hasta yakınlarına hiçbir faydasının olmadığını bilmesi gerekiyor:
* 14 Ekim sabahı, hastanenin webrandevu.medicine.ankara.edu.tr adresli online sisteminden randevu almak istedim. Lakin, daha önceden kayıtlı olduğum sisteme giriş için yaptığım tüm denemelerim, bitmek bilmeyen ‘işleminiz devam ediyor’ uyarısı ile başarısız oldu.
* Bununla birlikte eş zamanlı olarak telefonla randevu sistemini aramayı sürdürdüm. Telefonumun ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Sabah 08.00-08.31 arasında 508 3 508 numaralı hastane randevu hattını tam 103 kez aradım. Ya meşgul ya da düşürdüğüm hatta cevap veren olmadı. Sonuna dek çaldı ve kapandı.
* Ayrıca Endokronoloji polikliniğine bizzat gidip, ileri bir tarihe randevu almak istediğinizde sabah 08.00’de orada olup, sıraya girmeniz, eğer sıra gelirse randevu alabileceğiniz söyleniyor. Şehir dışından gelen hastaların halini düşünün. Yöneticilerden, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi polikliniklerinde nasıl randevu alabileceğimiz konusuna açıklık getirmelerini istiyorum.
NOT: Öğlene yakın saatlerde sisteme girebilir ya da telefona yanıt veren birine ulaşabilirsek, tüm randevuların dolduğu söyleniyor.
SUSUZLUKTA 26. GÜN
Heyelan mağduru Akpınar Mahallesi’nde sayaçları sökülen 2 aile, 26 gündür susuzlukla mücadele veriyor.
ÖNERİM VAR
Kapan ya da kamera şart
Yıldızevler Mahallesi 714. Sokak’taki yolu ‘ters yön’ olmasına rağmen sürücüler yollarını kısaltmak için kullanmasına, okurlardan tepki gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Ankara Hürriyet’in genç muhabiri Sedat Cenikli imzasıyla gazetemizde ‘Ters yön kestirmesi’ başlığıyla yayımlanan sorunla ilgili okur M.I., şu önerilerde bulunuyor:
“714. Sokak’ın girişinde 3 tane ‘girişi olmayan yol’ levhası yer alıyor. Ancak buna rağmen başta dolmuş ve taksiler yolunu kısaltmak için burada kural ihlali yapıyor. Göz göre göre yapılan trafik ihlaliyle ilgili gazetenizde haber çıkmasına rağmen hiçbir önlem alınmadı. Çankaya İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ali Usta’nın bu işe el atması lazım. Benim önerim ise şöyle:
* Bu noktada -en azından bir sürü- her gün trafik polisleri denetim yapsın.
* Sokağın girişine kapan kurulsun.
* Kamera sistemiyle kurar ihlali yapılan araçlara ceza kesilsin.
Yoksa olası bir kazada yaşanacak can kaybına yetkililer sebep olmuş olacak.
Sesimiz duyulsun Esat ve Tunalı hayat bulsun
‘Ankara’ denilince akıllarda beliren ilk adreslerden Tunalı Hilmi Caddesi’nin başlangıcı Esat, son yıllarda ihmal ediliyor. Esat kavşağının mezbelelik görüntüsü en büyük kanıtı. Daha çok Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bu bölgede son 10 yıldır hiçbir çalışma yapılmadı. Bir nevi kaderine terk edilen Esat ve Tunalı’nın sıkıntılarını anlatmak için yetkililerden istediğimiz randevular da sonuç vermeyince son çare Burada Okur Yazar oldu. Artık sesimiz duyulsun, Esat ve Tunalı hayat bulsun.
Necati ULUKAN-Esatlılar Derneği Başkanı
Konteyner gitti pis koku geldi
15 yıldır Çayyolu’nda yaşıyorum. Eski 8. Cadde’deki -seralar bölgesi- çöp konteyneri kırılınca, alıp götürdüler. Ancak 3 aydır yenisi konulmadı. Çankaya Belediyesi’ni aradım, ‘ellerinde çöp konteyneri olmadığını’ söylediler. Ortada sağlığımızı tehdit eden bir sorun var. Görüntü içler acısı, çöp kamyonu önünden geçip gidiyor. Çayyolu eskiden daha temizdi.
Şule A. O.
Paylaş