‘DURAN’ ASANSÖR

Gezi Parkı olayları sırasında fenomen haline gelen ‘duran adam’ eylemi, Karanfil Sokak’ta ‘duran asansör’ şekliyle devam ediyor.

Haberin Devamı

Biz engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılan bu asansör; hep duruyor, öylece duruyor, sadece duruyor. Kullanılmıyor, kullanılamıyor.
İnatla her Kızılay’a indiğimde akülü sandalyemle ziyaret ederim. ‘Ziyaret’ diyorum çünkü yalnızca ziyaret oluyor bu uğramalarım. Yılda bir kez bile hakkını vererek kullanamıyorum. Konfederasyon, dernek, belediye... Belirtmediğim ve bilgilendirmediğim yer kalmadı. Ne ‘biber gazı’ sıkıldı, ne ‘toma’lar müdahale etti, ne de ‘akrep’ler geldi.

AFİŞ PANOSU OLDU

Asansör, durma protestosunu hâlâ sürdürüyor. Hem de aylardır. Artık öyle bir durum almış ki; gerçek kullanım amacı dışında hizmet verir duruma gelmiş. Daha geçenlerde yine uğradım. Bir de ne göreyim, kapısına afişler yapıştırılmış. Koca koca ilanlar vardı. Sanki duyuru panosu. Ama ben asansörün istikrarına hayranım. Ne yapılırsa yapılsın, galiba çürüyünceye kadar orada çalışmadan hep duracak. Önceden yaptığım gibi yine devam edeceğim, zaman zaman Kızılay’a indiğimde ziyaret edip kararlılığını hayranlıkla takip edeceğim.
M. Oğuz MUCURLUOĞLU

***

Haberin Devamı

KUTLUDÜĞÜN KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

TAŞ ocaklarının tozuyla mücadele eden Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’nin üzerinden kara bulutlar bir türlü kalkmıyor. 40 senedir cadde, sokak ve evlerimizin önünü aydınlatan armatürler, EnerjiSA ekiplerince sökülmeye başlandı. Burası Ankara’nın merkezinden uzak; kırsal ve tenha bir bölge. Sokakların karanlıkta bırakılması hırsızlık olaylarının da artmasına dene oluyor. Mahallelinin cebinden çıkan paralarla aydınlatan sokak lambalarının neden söküldüğünü sorduğumda ise yetkililerden, ‘Sokak lambalarında kısıtlama yapılıyor’ yanıtını aldım. 15 senedir muhtarım, böyle bir hadiseyle ilk kez karşılaşıyorum. Bari cami önündeki ışığımız sökmeseydi. Sorun değil, çözüm istiyoruz.
Halime Kaya ÖZKAN/Kutludüğün muhtarı

***

EMEK DE KARANLIK

Emek Mahallesi’nin genç, dinamik muhtarı Kamer Gözaçık’ın da telefonu, kapısı yanmayan sokak lambaları sorunuyla çalıyor. Emek 19. Sokak ile 14. Sokak’ın kesiştiği koyu karanlıkta yaşanan gasp da soruna tüy dikmiş. Karanlık hırsıza, gaspçıya, balicilere kapı aralıyor. Çözümü için ilgilelerin, yetkililerin mahalleyi bir dolaşması yeter.

***

Haberin Devamı

İŞİNİN EHLİ KALDIRIM MÜHENDİSİ ARANIYOR

Kaldırımlar malum her yıl yeniden yapılıyor. Başkentte yap/bozun adı artık kaldırım... Sadece kentli değil, özellikle esnaf da yap/bozun tozu dumanı arasında cefa çekiyor. Belli ki, ya malzeme dayanıksız, ya yapanlar işinin ehli değil, ya da birileri “sürümden” kazanıyor. Eskiden ortalıkta gezinen işsiz-güçsüz takımına “Kaldırım Mühendisi” denirdi. Anlaşılan şimdi başta Ankara olmak üzere en gerekli, en aranıp da bulunamayan meslek kaldırım mühendisliği...

***

RESTORANA DUVAR FEDA

Selanik Caddesi 61 nolu apartmanın giriş katının, restoran yapmak amacıyla projede ‘daire’ gözüktüğü halde duvarları yıkıldı. Pencere ve kapılar açıldı. Bu çalışmayla 45 yıllık binamızın depreme dayanıklılığı azaldı. Belediye, dilekçeye rağmen nedense ilgilenmedi, hatta hiç gelmedi. Başkent’te herkes imara aykırı duvar ve kolon yıkımı yapmamalı. Bu duvarlar mutlaka yeniden yapılmalı.
Tarık KARADENİZ

***

YARIM İŞÇİLİK

Haberin Devamı

Çukurambar Mahallesi 1462. Sokak’ın yaya kaldırımları yarım bırakıldı. Sokağın bazı bölümlerinde çalışmalar yapılıp, diğer bölümünün ise ‘es’ geçilmesine anlam veremedik. Ayrıca, 1462. Sokak 27551 adaki arsaya, 8 yıldır park yapılacağı sözü verildiği halde, bir çalışma göremedik. Unutulmuş olabilir mi?
Nilgün KAYMAKÇIOĞLU

***

ÖNERİM VAR

Ankara Hürriyet ekinizde yazı dizisi haline getirdiğiniz Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark’la ilgili haberleri okudum. Benim önerim ise şöyle:
Güvenpark’taki otobüs ve dolmuş durakları, Saraçoğlu Mahallesi’nde uygun bir alana taşınsın. Bu alan, Saraçoğlu Mahallesi’nde ortaya çıkarılacak meydan olabilir. Böylece Saraçoğlu Mahallesi’nden çok daha değerli olan Güvenpark kurtulmuş olur.
Mesut ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları