Çukurambar’a kuş bakışı

ÇUKURAMBAR:Bir yanında...Bulutlara kafa tutan yüksek katlı yapılar, milyon liralık iş merkezleri ve rezidans’lar.

Haberin Devamı

Çukurambar’a kuş bakışı

Diğer yanında...
Yüksek yapılar arasında, “Siz yokken biz vardık” diye direnen, aslında yıkılmak için sırasını bekleyen gecekondular.

*
Okurumuz Emre A.
Çukurambar’ın bu iki zıt kutbunu kuş bakışı fotoğraflamış.
Milyonluk yapılar arasına gizlenen manzara için, “Sefalet ve kirlilik” diyen okurumuz Emre A.’nın iletisi -özetiyle- şöyle:

Çukurambar’a kuş bakışı

ÇÖP YOĞUNLUĞU ARTIYOR

“Burası Ankara’nın göbeği. Çukurambar Kızılırmak Mahallesi’ndeki manzara, sanki üçüncü dünya ülkesine ait gibi. Gecekondularda yaşayanlar çöp toplayıp, ayrıştırıyor. Ancak, bölgedeki çöp yoğunluğu her geçen gün artıyor. Yollar deseniz, çöp ve çamur içinde. Ayrıca çöplük halindeki alanın yakınlarında hastaneler de var. Burası sahipsiz mi?”

İNŞAAT GÖLETİ

Haberin Devamı

OKUR Emre A.’nın gönderdiği bir diğer fotoğraf ise Dışişleri Bakanlığı ile Demokrat Parti Binası arasından. Konya Yolu üzerindeki arsada, inşaat için kazılan alanın yağışla birlikte gölete döndüğüne kaydeden okurumuz, “Büyükşehir Belediyesi, çözüm için gerekli müdahalede bulunmalı” diyor.

Çukurambar’a kuş bakışı Çukurambar’a kuş bakışı

KONTEYNERLERE ZARAR VERENLER TESPİT EDİLSİN

Çankaya Belediyesi’nin Çukurambar’a daha yeni koyduğu çöp konteynerlerini bu hale sokanlar tespit edilerek, hesap sorulmalı. Bunu yapanlar sonra çıkıp belediyeleri eleştiriyor ve hizmet beklediğini söylüyor. Yazık, çok yazık.
Ufuk ÖZGÜNAY

Çukurambar’a kuş bakışı

ALTINPARK'I RAHAT BIRAKIN

Altındağ Mahallesi’nde yaşayan ismi bende saklı(gizli kalmasını istiyor) bir okurumuz, “4 sene öncesine kadar çok güzel Altınparkımız vardı ama şimdilerde talan ediliyor” diye başladığı iletisinde, şunları kaydetmiş:

Haberin Devamı

YEŞİL ALANA BETON ATILIYOR

“Parkta ne kadar restoran varsa, hepsi düğün salonu vb. işletmeye dönüştü. Yaz aylarında gürültüden pencere açamaz, düğüne gelenlerin araç trafiğinden kaldırımda yürüyemez hale geldik. Düğünlerden sonra atılan havai fişekler hatta silah sesleri de cabası. Dahası, parkın yeşil alanlarına Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla beton atılıp, Ankara evleri yapılıyor.(Fotoğraf 4’üncü Ankara evinin betonu). Zaten her taraf bina. Bari parkı rahat bırakın. Yeşil alanlar hepimize lazım.”

Çukurambar’a kuş bakışı

KARARSIZ TRAFİK LAMBASI

OKURUMUZ Mustafa Ç.’nin gönderdiği bu fotoğraf...
Etimesgut-Elvanket’teki GİMSA kavşağından.
Trafik lambasına dikkat!
Aynı anda kırmızı ve yeşil yanıyor.
Kararsız trafik lambasındaki sonuç:
Kavşakta keşmekeş.

Haberin Devamı

ANKARA HÜRRİYET YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Çukurambar’a kuş bakışı

1) KASİSLER KONULDU

Okurumuz İ.Ş., Keçiören’e bağlı Yeni Etlik Caddesi’nde ‘kasis’ uyarı levhasına rağmen yolda kasis olmadığına dikkat çekmişti. Okurumuz, “Hız kesicilerin olmaması, büyük kazalara sebebiyet veriyor. Can kaybı yaşanmadan önlem alınmalı” demişti. Okur Köşesi’ndeki bu şikâyetin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri yola kasis koymuş. Çalışmadan fotoğraf gönderen İ.Ş., “Hızlı bir şekilde uyarımızı dikkate alarak çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürler” diyor.

Çukurambar’a kuş bakışı

2) HİDRANTLARA BAKIM

Okurumuz Mehmet Gürer, Çankaya İncek Yolu’ndaki yer üstü yangın hidrantlarının kırık, dökük haline dikkat çekmişti. Okur Köşesi’ndeki bu şikâyet, Hürriyet Ankara’nın 1. sayfasında “Kaldırıma süs oldu” manşetiyle yer buldu. Okur Mehmet Gürer, önceki gün yeni bir fotoğraf daha gönderdi. Yangın hidrantlarında çalışma yapıldığını kaydeden okurumuz, “Demek ki, biz görünce Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de görüyor. Bundan sonra önemli olan korumak ve denetlemek” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları