Paylaş
Sonrası...
Yap-boz, boz-yap.
*
Okurumuz Necati Y., Dikmen Sokullu Mehmet Paşa’da bir hafta arayla çektiği bu iki fotoğrafı(aynı nokta), iletisinde şöyle aktarıyor:
KOORDİNASYON DERSİ
FOTOĞRAF-1 Kaldırım çalışması sürerken, yol kazılıyor. Yeni döşenmiş kaldırım taşlarının bir kısmı bu esnada zarar görüyor. Yani, kaldırımdan önce yol yapılmalıydı.
DİKKAT DERSİ
FOTOĞRAF-2 Aynı noktada bir hafta sonra, yolun tek şeridini kapatan iş makinası yeni yapılan kaldırımları söküyor. Nedeni, yaya geçidine denk gelen bölümlerin yüksek yapılmış olması. Yani, bir hafta öncesinde seviyeye dikkat edilmeliydi.
*
Bir kaldırıma ait bu iki fotoğrafla...
Bir koordinasyon, bir de dikkat dersi çıkarabiliriz.
KAZAN İŞİNİ BİTİRİYOR BIRAKIP GİDİYOR
Ankara’daki belediyeler uykuda...
Kent sanki taşeronların babasının çiftliği.
Eryaman’da (5. ETAP) 263 Sokak’ın başında bir çalışma yapıldı. Kilit taşlar söküldü, beton asfalt kırıldı. İşini bitiren ekip bıraktı, gitti. Herkes işinin bittiğine bakıyor, zarar ziyan umurlarında değil. Buradan her gün yüzlerce araç geçiyor. Bozuk yol, trafiğe neden olurken araçlara da zarar veriyor.
Bir sorumsuz yapacağını yaptı, gitti. Hasar duruyor.
Peki kim tamir edecek?
Kimse.
Metin ALTAY
SORUM VAR
ASFALT İÇİN KİMİ BEKLİYOR?
KONUTKENT-1 2943 no’lu Sokak’ta, 2 ay kadar önce bir GSM şirketi yol boyu -enine- kazı çalışması yaptı. Sonra, o ince kazılan alan asfaltlandı. Ancak, fotoğrafta görülen kaldırıma yakın bölge öylece bırakıldı.
Hatta rögar için aynı noktada çalışma yapan ASKİ ekipleri de kazılan alanı genişletti, bırakıp gitti.
SORUM ŞU:
Yolu kazan gidiyor. Bu yol asfalt için kimi bekliyor?
Ergün ŞEN
ÇÖKÜNTÜ BÜYÜYOR
Makina Yüksek Mühendisi okurumuz Nevzat Kundak, İsviçre Büyükelçiliği’nin(Atatürk Bulvarı üzeri) karşısındaki kaldırımı fotoğraflayıp, altına şu notu düşmüş:
“40 gün önce başlayan kaldırımdaki çökme, her geçen gün daha da ilerliyor. Yetkililer bir an evvel önlem almalı.”
‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ İSTİYORUZ
Altındağ Örnek Mahallesi sakinleri olarak (yaklaşık 6 bin 100 daire) ‘kentsel dönüşüm’ istiyoruz. Altındağ Belediyesi’ne müracaatımızı 3 yıla yakın bir süre önce yaptık.
Binalarımızın yaşı 50 yılın üzerinde.
BİNALARIMIZDA:
* Altyapı sorunları, binaların sıvalarında dökülmeler, zeminde çatlaklar, elektrik-su-doğalgaz tesisatlarında çürümeler var.
MAHALLEMİZDE:
* Uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve fuhuş arttı.
* Cadde ve sokaklarda rahat yürüyemez hale geldik.
EVLERİMİZDE:
* Bu semtte çocukluğumuz-gençliğimiz geçti ama artık evlerimizde bile huzursuzuz.
*
Örnek Mahallesi sakinleri olarak, yetkili makam ve mercilerin ilgisiz kaldığı semtimizde bir an önce kentsel dönüşümün başlamasını can-ı gönülden arzu ediyoruz.
(Örnek Mahallesi sakinleri)
KISA... KISA...
* Altındağ Karapürçek Mahallesi’nin ciddi anlamda ulaşım sorunu var. 14 kişilik dolmuşlarda, 40 kişiyle yolculuk yapmaya çalışıyoruz. EGO otobüsleri ise çok yetersiz. Her gün 30-40 dakika durakta bekledikten sonra otobüslere binebiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyet ediyoruz, fakat çözüm üretilmiyor. İnsanların çektiği çileyi ve rezilliği kamuoyuna duyurun.
Özge GÜZEL
* Türkiye’ye(ülkeme) seneler sonra döndüm. Ankara trafiğine bir sürücü olarak çıktığımda, yayalara yapılan muameleyi görünce utandım. İnsanlar/yayalar, avcıdan kaçan tavşanlar gibi... Halbuki, öncelik her zaman yayadır. Avrupa’da, yaya daha yola adımını atar atmak araçlar durur. Her çözüm arayışı, otomobiller için olmamalı. Yayaya çarpan sürücülere, daha ağır cezalar verilmeli.
S. EREN
Paylaş