Paylaş
Kazıyor... Kazıyor...
Dün asfaltlanan cillop gibi yol için daha belediyeye “Elinize sağlık” bile diyemeden, bi bakıyorsun ertesi gün biri(leri) gelip kazıyor!
Sapasağlam yollar...
Gıcır gıcır kaldırım taşları..
Maalesef heba oluyor.
*
Peki...
Abidik gubidik işler gözümüzün önünde cereyan ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Altyapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME) ne iş yapıyor?
Yatıyor... Yatıyor...
*
İşte size bir örnek.
Fotoğrafta gördüğünüz yer, Çankaya’nın Yıldızevler Mahallesi’ne bağlı 739/1 Cadde.
Okurumuz Mete Darcan, 15-20 gün kadar önce Çankaya Belediyesi’nin bu caddeye asfalt attığına dikkat çekmiş ve kısa bir süre sonra yolun bu defa aydınlatma çalışması için yeniden kazılmasına bakın şöyle isyan etmiş:
VATANDAŞIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR
“Caddemize önce pırıl pırıl asfalt döküldü, çizgileri çizildi. Aradan 15-20 gün kadar geçmeden bu defa boydan boya kazdılar. Öğrendik ki, aydınlatma direkleri için kazı yapılıyormuş. Vatandaşın cebinden çıkan para maalesef çarçur ediliyor.
VE ŞİMDİ YETKİLİLERE SORUYORUM:
* Bu ne koordinasyon bozukluğudur?
* Bu ne plansızlıktır?
* Bu kente karşı hainlik değil de nedir?
TEK BİR EVİ OLAN EMEKLİ ASFALT KATILIM BEDELİNİ NASIL GERİ ALACAK?
Okurumuz Kudret Kaatsız, “asfalt katılım bedeli” konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim öncesi yaptığı, “Ödenmiş olan asfalt katılım parası, vatandaşın bundan sonra ödeyeceği emlak vergisinden düşülecek” açıklamasını hatırlatarak, şunları kaydetmiş:
* “Ben de asfalt katılım bedeli ödememi, ‘cezaya düşüp faiz ödemeyeyim’ düşüncesiyle peşin ödedim. Bin 710 TL’lik bir vergi ödedim, makbuzu da elimde saklı. Şimdi ben de buradan Sayın Mansur Yavaş’a bir soru sormak istiyorum.
* Tek ev sahibiyim ve emekliyim. Tek evi 150 metrekareden küçük olan emeklilerin kanunen emlak vergisi ödeme mecburiyeti yok. Peki bu durumda benim gibi emlak vergisi ödemeyenler, asfalt katılım bedelini nasıl geri alacak?”
OKURDAN NOT: Asfalt katılım bedeli konusunda Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’ın her kesimi bilgilendirecek bir açıklama yapmasını rica ediyoruz.
TAŞIMA SU KONUTLARI
Okurumuz Arif Kesikkaya, Hürriyet Ankara Bürosu’nu telefonla aradı.
Yaşı 70, derdi -yani anlattıkları- ise yaşından büyük.
*
Mamak Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Mahalleleri Kentsel Yenileme Projesi kapsamında eylül ayının sonunda teslim edilen TOKİ konutlarına yerleşen Arif Kesikkaya, diyor ki:
“Yeni evlerimize yerleştiğimiz ilk günden bu yana suyumuz akmıyor. ASKİ’ye su aboneliği için gittiğimizde ‘Müteahhidin TOKİ’ye borcu var, o yüzden sizi abone yapamayız’ deniliyor. Suyumuzu bir türlü bağlatamadık, taşıma suyuyla ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz, mağdur oluyoruz. Namaz kılmak için abdest alabilecek su bulamıyoruz. Hele hele pandemi döneminde hayati öneme sahip olan su sorunumuzun TOKİ tarafından bir an önce giderilmesini istiyoruz.”
GENÇLİK PARKI’NI KURTARIN
Bu fotoğraf Gençlik Parkı’ndan... Okurumuz Umut Özkan, Gençlik Parkı’ndaki havuzun kirliliğine dikkat çekerek, “Başkent Ankara’ya bu görüntü yakışmıyor. Gençlik Parkı’nı kurtarın” diyor.
MİLYONLUK VİLLADA OTURUYORLAR TADİLATTAN ÇIKAN MOLOZU EVLERİNİN ÖNÜNE DÖKÜYORLAR
Okurumuz Nurettin K., Çankaya’nın Ahlatlıbel Mahallesi 1838. Cadde’deki boş araziye atılan moloz yığınlarına dikkat çekiyor ve “Milyonluk villada oturuyorlar, tadilattan çıkan molozu evlerinin önüne döküyorlar. Ayıptır, yazıktır, günahtır” diyor.
HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
26 Ekim 2020
* Okurumuz Kemal Balgün, Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi 69. Sokak’ın bozuk kaldırımına dikkat çekmiş ve “Bu berbat haliyle hem insanlar kaldırımı kullanamıyor, hem de sokak toz toprak içinde kalıyor. Çankaya Belediyesi’nden ilgi ve alaka bekliyoruz” demişti.
31 EKİM 2020
* Okurumuz Kemal Balgün, bu defa yeni fotoğraflar gönderdi. İletisinde ise, “Size ilettiğim fotoğraflar ve Burada okur Yazar’da çıkan haber sonrasında, Bahçelievler Mahallesi 69. Sokak’taki kaldırımımız Çankaya Belediyesi’nce üç gün içinde temizlenip, asfaltlandı. Teşekkür ederiz” demiş.
Paylaş