* Duvara dikkat!
Burası, bir süre önce çökmüş ve hiçbir önlem alınmamış...
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Çubuk-1 Rekreasyon Alanı” adıyla 29 Ekim 2020’de açılış yaparken, “Burası yaz-kış açık olacak ve Ankara halkı rahatlıkla gelebilecek” demişti.
Lakin.
Okurumuz Hakan Öztürk’ün aktardığına göre, geçen hafta itibarıyla Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’na girişler 10 TL(araç başı) olmuş.
“Ata’mızın yapıp bizlere bıraktığı bir yerden ücret almak ne derece doğru?” diye soran okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:
UYGULAMADAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMESİ LAZIM
İddia o ki...
Bu çalışmada meşe, ahlat ve badem gibi yüzlerce ağaç katledilmiş.
*
“Kıbrıs Köyü Kanyonu tehlikede!” diyerek, Ankara Valiliği’ne şikâyette, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ise suç duyurusunda bulunan Kıbrıs Köyü Mahallesi muhtarı İskender Demirkan ile Kıbrıs Köyü Sağlık Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Bağ’ın aktardıkları şöyle:
Tıpkı okurumuz Belgin Güneş gibi...
14 ŞUBATYine tam da bu köşeden yetkililere seslenen ve Çayyolu’nun Dodurga Mahallesi 5130. Cadde’nin bozuk yoluna dikkat çeken okurumuz, şu ifadeleri kullanmıştı:
* “Genişletme çalışmaları yapılmış ancak bugüne kadar asfaltı atılmadığından mevcut asfalt yol ile toprak yol arasında yaklaşık yarım metrelik bir kot farkı var.”
* “Araçlar sık sık bankete düşüyor ve hasara uğruyor. Yolun düzeltilmiş(toprak) bölümünün asfaltlanarak daha büyük kazaların önüne geçilmesini istiyoruz.”
*
21 MAYIS
Ben: 2003’te mezunu olduğum tarihi Kastamonu Lisesi’nin(Abdurrahmanpaşa Lisesi) 137’nci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldım.
O: Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Fotoğraf ve Görsel Sanatlar Topluluğu’nun düzenlediği Medya Söyleşileri’ne konuk oldu.
Yani...
Ben: Tatille karışık ense yapmak derdindeydim.
O: Adının hakkını verip, haber patlatmak derdinde.
E, sonra!
Ben: Yaşadım.
Lakin, toplamda 100 evden oluşan kooperatifin müteahhidi, evlerin foseptiklerini bir varil büyüklüğünde yapmış. Evde bir hafta kalındığında, iki defa ASKİ’ye ait vidanjörle çekim yaptırmak gerekiyormuş.
Ve okurumuzun aktardığına göre, 2020’de 24 lira, geçen yıl ise 27 lira olan vidanjör ücreti bu yıl 380 liraya çık(arıl)mış.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) bu yıl “kırsal mahalleler için 37.5 lira, diğer mahalleler için ise 380 lira” vidanjör ücreti belirlemesini eleştiren okurumuz İlyas Durum’un iletisi -özetiyle- şöyle:
İMAR YOK KANALİZASYON YOK
“Geçen yıl ve önceki yıllarda bütün mahalleler aynı fiyata tabi iken bu yıl değişen ne? İmar gelmemiş, kanalizasyon gelmemiş..! Keyfi olarak mağdur edilmekteyiz.
Elbette “yama” da bu işin olmazsa olmazı.
Sonuçta bi söz var:
“Asfaltı Almanlar icat etti, asfalta yama yapmayı ise Türkler...”
Lakin.
“Yama” bu...
Asfaltı onarmıyor.
*
Misal.
Hürriyet Ankara’nın müdavim okurlarından Umut Özkan, “İyi ki Burada Okur Yazar var” demiş.
Vatandaş(yurttaş) gazeteciliğinin “gönüllü kent habercisi” Umut Özkan’ın iletisi ise şöyle:
DUYARLI VE SORUMLU HALE GETİRDİ
“Hürriyet’in Ankara ekinin ‘Burada Okur Yazar’ köşesi, hepimizi kente karşı duyarlı ve sorumlu hale getirdi. Bu köşe kentin çözülmeyen sorunlarını çözdü. Bu köşedeki mektuplarımla: