Paylaş
Biletçiye hüviyet cüzdanımı gösterdiğimde, ‘Burada hüviyet cüzdanıyla ücretsiz seyahat edilmez ancak para verirsen seyahat edebilirsin’ cevabını aldım. Her ne kadar ‘65 yaş ve üzeri’ vatandaşların toplu taşıma araçlarına ‘ücretsiz’ binebilmesi hakkını, devleti temsil eden hükümetin verdiğini söylesem de, sonuç değişmedi. Para ödemem konusunda ısrar edilince, ücreti karşılığı seyahat etme durumunda kaldım.
Bu sırada muavine, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunacağımı söylediğimde, ‘Kime şikayet ederseniz edin hiç fark etmez’ çıkışıyla karşılaştım. Hakkını arayan bir vatandaş olarak BİMER’e şikayette bulundum.
Bu özel halk otobüslerine verilen 50 tam bilet karşılığı ceza sanırım onları hiç etkilemiyor. Yine bildiklerini okuyorlar. Artık Ankara’da bu sorunun çözüme kavuşması lazım. Bu yüzden de Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarına mutlaka ‘65 yaş üstü vatandaşların hüviyetlerini göstermek suretiyle bu otobüslerden ücretsiz olarak faydalanacaklarına’ dair bir duyuru astırmaya mecbur kılarsa, sorun ortadan kalkacaktır. Yaptırım cezası da otobüsün hattan çekilmesine kadar katı ve sert olmalı.
Kudret K.
YÖNETMELİK NE DİYOR
MADDE 5 – (1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır.
KULLANDIRMAYANA CEZA VAR
MADDE 12 – (2) Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir ve genel bütçeye gelir kaydedilir.
1000 TL’lik zararı kim karşılayacak
Lastik yaran Telekom rögarı
Büyükşehir Belediyesi’nin genişletme çalışmaları yaparak tamamladığı Batı Bulvarı ile Cengiz Aytmatov Caddesi’nin birleştiği kavşakta yer alan Türk Telekom’a ait bir rögar kapağı tehlike saçıyor. Rögar kapağı tam olarak 75. Yıl Hipodromu Pansiyonlar Bölgesi girişinde bulunuyor. Kapağın etrafına dökülen beton kaplama, asfalttan yaklaşık 10 santim yüksekte kalıyor ve sivri kenarları yoldan geçen araçlara zarar vererek kazaya davetiye çıkarıyor.
Önceki gün ben de bu rögar kapağının kurbanı oldum. Köprülü kavşağın altından dönüş yaparken rögar kapağı aracımın lastiğini yardı ve jantını eğdi. Lastikler tek olarak satılmadığı için en az iki tane almak zorundayım ve janttaki hasarla birlikte yaklaşık bin TL’lik bir zararım var. Bu zararı kim karşılayacak? Rögar kapağını o şekilde bırakarak, insanları mağdur eden, kazaya zorlayan kişilerden hesabı kim soracak?
Şenol AKSOY
KALDIRIMLAR PARAMPARÇA
Gaziosmanpaşa Kuleli Sokak, Büyükşehir Belediyesi’nce caddeye çevrilip, toplu taşıma araçlarına tahsis edildi.
Bu dar sokakta 2 otobüs karşı karşıya geldiğinde, biri mecburen kaldırıma çıkıyor. Bu yüzden kaldırım taşları paramparça...
Konuyla ilgili şikayetimizi Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca yazdık, Mavi Masa’ya telefonlar ettik. Ama nafile. ‘Not edilmiştir, plan dahilinde ileride inşallah yapılacaktır’ mealinden cevaplar alıyoruz.
Ayrıca, 71 no’lu apartman önündeki ‘telefon’ yazılı kapak da yerinden oynadığından çukur açıldı. Bu çukura birisi düşebilir, yaralanabilir. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum:
Olacak bir kazadan Türk Telekom ve Büyükşehir Belediyesi sorumludur.
Ümit HATİPOĞLU-71 no’lu Damla Apartmanı Yöneticisi
Kumrular’da otopark çilesi
Kumrular Sokak’ta, otopark değnekçileri, araçları yan yana 2-3 sıra park ettiriyor. Ayrıca servis araçları da park ediyor. Durum böyle olunca da dolmuşlar sokağa zor giriyor ve tek sıra gidiyorlar. Bir tane trafik polisi yok. Belediye bu sokağa park yasağı getirse sorun çözülür. Park parasına mı tenezzül ediyorlar, anlamadım gitti.
E. DEMİROĞLU
KISA... KISA...
* Batıkent İnönü Mahallesi’ndeki otlar ve çimler, geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerince biçildi. İnönü Mahallesi salı pazarı çevresindeki çalışma sonrasında piçilen otlar, ne yazık ki toplanmadı. Haliyle kuruyan otların yangın riski taşıdığını düşünürken, 18 Mayıs akşamı korktuğumuz başımıza geldi Zannedersem bir izmarit, kuru otların tutuşmasına yetti. 10 yıldır ben ve benim gibi birkaç çevre sakinlerinin gayretleri ile ağaçlandırmaya çalıştığımız alanda çıkan bu yangın müdahaleye rağmen birkaç ağacı kül etti.
Seyfi ALKAN
* Batıkent’in Turgut Özal Mahallesi 2113. Cadde’de, yol 3’er şeritli. Ancak, orta refüj ve kaldırımların olmaması nedeniyle yol ‘tek şeritli’ hale dönüşüyor. Orta refüjde büyüyen 1 metre uzunluğundaki otlar, görüş kaybına sebep oluyor. Geçen hafta gidiş istikametinin kaldırım çalışması yapıldı. Orta refüj ve geliş istikameti öylece bırakıldı. Acilen çalışmanın tamamlanmasını istiyoruz.
Cevdet AYDIN
Paylaş