AKAY Yokuşu’nda 25 yıldır ayakkabı tamiri ve satışı işiyle uğraşan Ömer Karakaya, baba mesleği olan ayakkabıcılığa yıllardır devam ediyor. Babası, hayatını kaybettikten sonra onun yerini alan, iki nesildir ayakkabı tamiri ve satışı yapan Karakaya, mesleğini ve yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Esnaflığa bu caddede başladım. Ayakkabı tamiratı ve satışı yapıyoruz. Uzun yıllardan beri bu işi yapıyorum. Başka bir iş yapmayı da düşünmedim.
Ekonomik krizin bizi etkilemediğini söylemek yalan olmaz. İşlerimizi krizden önce de aynıydı, krizden sonra da eski oranda devam ediyor. Ayakkabı tamiri yaptığımız için belki bu durumu yaşıyoruz. İnsanlar yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabısını tamir ettirip giymeye devam ediyor. Yine yeni ayakkabı alan müşterilerimiz de var ama tamir işleri daha yoğun bir şekilde sürüyor.
Müşteri kitlemiz geniş
Milletvekillerinden bakanlara kadar çok geniş bir yelpazede müşterilerimiz var. Konumumuz itibarı ile bakanlıklara yakın olmamızın da bunda etkisi vardır mutlaka. Bunun dışında buradaki eğlence merkezlerine gelen sanatçıların da kimi zaman tamir gerektiren ayakkabılarıyla da ilgileniyoruz. Ayakkabıcılık işini severek yapıyorum. Zaten eğer memnun olmasaydım devlet memuru olurdum. Bu iş sabır ve tecrübe gerektirdiği için sevilmeden yapılması da mümkün değil. Ben de severek yapıyorum. Bazen her ne kadar bıkkınlık gelse de işime sahip çıktım bırakıp vazgeçmeyi hiç düşünmedim. Aile bireylerim arasında kardeşim ve yeğenim de ayakkabıcılık işiyle uğraşıyor.
Eylemci polisle sohbet ettik
UNUTAMADIĞIM anılarım arasında Abdullah Gül’ün ziyareti var. Bundan yaklaşık 15 yıl önce yanındakilerle birlikte galiba esnaf gezisi yapıyormuş. Bizim dükkanı görünce gelip bizlerle de tokalaştı. Bu anımı unutamıyorum. Bir de bundan birkaç hafta önce Başbakanlık binasının önünde iki silahıyla birlikte eylem yapan emekli bir polis memuru vardı. Eyleminden iki gün önce dükkana gelip kemer satın almıştı. Ayaküstü biraz muhabbet ettik. Sonra basından öğrendik ki başbakanlığın önünde eylem yapmış.