Paylaş
“Daha sonraki yıllarda yarışmaya aday bulamamak dileğiyle” yayınlanan listede yer alan adaylar şöyle:
“Erkek Karakter Ödülü”ne layık görülen aday filmler; Büşra, Ejder Kapanı, Herkes Mi Aldatır, Rina ve Yahşi Batı. “Kadın Karakter Ödülü”ne layık görülen aday filmler; Büşra, Ejder Kapanı, Herkes Mi Aldatır, Yahşi Batı, Veda. “Senaryo Ödülü”ne layık görülen aday filmler; Av Mevsimi, Büşra, Ejder Kapanı, Romantik Komedi, Yahşi Batı. “Film Ödülü”ne layık görülen aday filmler; Büşra, Çakallarla Dans, Ejder Kapanı, Romantik Komedi, Yahşi Batı…
Merak edenler için Altın Bamya Ödülleri hakkında detaylı bilgiler; www.altinbamya.org ‘da yer alıyor.Ödüller 20 Mart’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
Digiturk: Hayallerine dokun
Sosyal medyada son günlerde en çok tartışılan konu, Türkçe 4 milyondan fazla sayfası bulunan Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot.com’un, daha önce olduğu gibi yine Digiturk’ün şikayeti üzerine kapatılması.
Blogspot'un kapatılması üzerine Twitter ve Facebook'ta "blogumadokunma" ismiyle kampanyalar başladı. Hatta Twitter'da şuan "blogumadokunma" etiketi trend konularda ilk sıralarda.
Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot hakkında ‘kapatma kararı’ aldıran Digiturk, yayın hakları Lig TV’ye ait olan futbol maçlarını gerekçe gösteriyor ve yaşanan sansür olayında tek suçlunun tüm uyarılara rağmen gerekli önlemleri almayan Google olduğunu söylüyor.
Ülkemizde yaklaşık 30 milyon internet kullanıcısı var. Alexa verilerine göre Türkiye’den en çok girilen 10. web sitesi olan Blogspot.com'un Türk internet kullanıcısı için olmazsa olmaz sitelerden biri olduğunu görüyoruz.
Merkezi İstanbul’da olan Digiturk’ün kapatma kararını Diyarbakır’daki yerel bir mahkemeden çıkartması, 20, 30 ya da en fazla 50 kişinin cezalandırılması için 4 milyon kişinin özgürlüğünün engellenmiş olması, basın ve ifade özgürlüğünün tartışıldığı bir dönemde Blogspot’un yine bir medya kuruluşu tarafından kapattırılması, tüm bunların söz konusu yayıncı kuruluşun logosunu yenilediği, “Hayallerine dokun” sloganı ile ve hedef kitleleri nezdindeki algısını güçlendirmeye çalıştığı bir döneme denk gelmesi ise ilginç tesadüfler zinciri olsa gerek.
Digiturk telif hakları konusunda sonuna kadar haklıdır. Google’ın vurdum duymazlığı konusunda da… Yayınlarını çalan hırsızlarla hukuk mücadelesinde sonuna kadar gitmelidir. Bu nedenle “hırsızın hiç mi kabahati yok” deme hakkına da sahiptir. Fakat…
Peki kişisel web blogu Digiturk’ün yayınlarını çalan sahtekarlar ile aynı internet ip adresinden yayınlandığı için kapatılan 4 milyon internet kullanıcısının kabahati ne?
O halde onlar da “Digiturk şifreli yayınlarının çalınmaması için gerekli teknik önlemleri yeterince alamıyorsa bunun ceremesini biz mi çekeceğiz?” deme hakkına sahip olmuyorlar mı?
Bir de Digiturk aboneleri var. Onlar her ay onlarca lira abonelik ücretleri ödeyip şifreli yayınları izliyorlar. Gerekli teknik önlemler alınamadığı için şifreli yayınlar bazı sahtekarlarca bedava izleniyor ya da izlettiriyorsa, onların günahı ne?
Paylaş