Paylaş
Çeşitli etkinlikler
2005’de I. ve 2007’de II. Egeart Sanat Fuarı’nda, plastik sanatlar alanında uluslararası katılımlı, 200 sanatçının 600 eserinin sergilenmesi yanında, halka açık eğitim kursları ve her yıl düzenlenen Sağlık Halk Kongresi ile yılda 4 bin kişinin bilinçlendirilmesi. Bu etkinliklerde bilim adamları”İçme Suyunda Arsenik”, “Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler”, “Katı Atık Yönetimi, “ Mutlu Çocuk Mutlu Aile” gibi çeşitli konularda konferanslar veriyor. Kongre, Sempozyum, Konferans biçiminde sürdürülen çok sayıda etkinlik: “2.Türkiye İktisat kongresi”, “Ebat Ulusal Sinirbilim Öğrenci Kongresi”, “NATO’s Transformation and The Position of Turkey Kongresi”, “6.Türk-Alman Enerji Sempozyumu”, “Kadın Hastalıkları Ürojinekoloji ve Peloik Pekonstriktif Cerrahi Ege Sempozyumu”, “Reçete Günleri”, “Ege Fıtık Günleri” gibi her biri kendi konusunda uzman kişilerce açımlanan bilimsel bilgilendirmeler.
Ege Üniversitesi’nin kendi üretimi olmamakla birlikte, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği, Ege Ordusu Bando Topluluğu ile Emel Sayın, Zühal Olcay, Angelika Akbar, İdil Biret gibi değişik yaklaşımlı sanatçıların konserleri, kimi tiyatroların temsilleri, meslek odalarının ve derneklerin toplantıları, çeşitli bankaların gazetelerin - konsoloslukların etkinlikleri, önemli günlerde düzenlenen törenler de yer alıyor AKM’de.
Konserler ve temsiller
Ocak 2009’un etkinlikleri de genel çizgileriyle şöyle: Galeri ve salonlarda sergiler ve seminerler. Üç tiyatro salonunun ikisinde ise Network Twenty One toplantıları, Türk Müziği konserleri ve on iki gün süresince çocuk ve yetişkinlere verilen temsiller.
5 Ocak 1980’de açılışı yapılan AKM’nin, 20 yılı aşkın bir süre sonra özellikle son yıllarda yoğunlaşan, ancak temel bir hedefte birleşmeyen çeşitli etkinliklere yer verdiği görülmekte. Ve acaba bu etkinliklerle, 3 gösteri salonu ve çok sayıda oda ve salonlarıyla inşa edilmiş Atatürk Kültür Merkezi, “İzmir adını yüceltir bir Kültür ve Sanat Merkezi” olmayı gerçekleştirmiş midir? Bunu da son yazımızda değerlendirelim.
Paylaş