Omuz omuza devam

Acımız büyük... Asrın felaketinde binlerce canımız gitti, evler yıkıldı, ocaklar söndü. Sadece Adana değil 11 şehrimiz değil, tüm ülkemizin ciğerleri yandı. Bunu tüm kesimler içimizde hissediyoruz.

Haberin Devamı

Depremlerin ilk günlerinden itibaren ülkemiz örnek bir dayanışma örneği sergileyip elini taşın altına koydu. TV’lerde, sahalarda gördüklerimiz duygulandırdı. Vatandaşlarımız ellerinden ne geliyorsa yaptı yapmaya da devam ediyor. Asla ama asla yardımların ardı arkası kesilmemeli, yaşananları, kaybettiklerimizi unutmamalıyız, seferberlik devam etmeli. Çünkü gerçekten buna mecbur hissetmeliyiz kendimizi. En son insanımızın yaraları sarılana kadar kim ne yapıyorsa yapmalı, küçük büyük yardımlarını sürdürmeli. Bu dönemde her kesimin sıkıntıları büyük, yaşananları gördükçe duyarsız kalmak insanlığa sığmaz, duyarlılığımızı göstermeliyiz. Omuz omuza vererek bu sıkıntıları aşmalıyız.

IŞIKLAR YENİDEN YANSIN

Her büyük depremden sonra mutlaka artçılar olur. Artçı depremler zaman içerisinde seyrekleşir ve büyüklükleri azalır. Artçı depremler hasarlı binalarda zarara yol açabilir. Milyonlar vererek sahip olduğumuz evlere maalesef girilemiyor. Deprem nedeniyle evlerini terk eden vatandaşlar, evlerinden uzakta, toplanma alanlarında, spor salonlarında, sosyal tesislerde, hayırsever insanlarımızın evlerinde, iş yerlerinde, arabalarda günlerini geçiriyor. Havaların da soğuk olması nedeniyle insanlarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Ne yazık ki milyonlar değerinde, anıların olduğu, binbir güçlükle sahip oldukları evlerine yaşanan korkudan giremiyorlar, ışıkları söndü evlerimizin. Bu ışıkları yeniden yakalım. Evlerimiz, kentlerimiz bizim buna sahip çıkalım.

Haberin Devamı

UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM

Birçok kentimiz hayalet şehre döndü. Unutmayın ki bu kentler bizim. Belki birkaç gün dışarıda kalınabilinir. Belki de başka şehirlere gidilebilir. Bırakıp gitmek, dönmemek asla olmaz. Döneceğiz ve sıcak yuvamıza, evlerimize de gireceğiz. Artçıların verdiği korku inkar edilemez. Evlere dönmeyi de geciktiriyor bence bu korku. Ama nereye kadar bugün yarın değilse de bir gün mutlaka döneceğiz evlerimize. Dönmek zorundayız. Tamam ülkemiz bir deprem ülkesi bunu da kesinlikle unutmayalım.. Hayat bize büyük bir ders verdi. Gerekli tedbirleri alalım. Unutmayalım hatta deprem gerçeğini de her platformda hatırlatalım, haykıralım.

Yazarın Tüm Yazıları