Alında derin ve yatay çizgiler, göz kenarlarında kırışıklıklar, gözaltı torbalarında belirginleşme, burun kenarlarında çizgilenmeler... Yani geçen yılların izleri...
Herkes bir gün aynaya bakarken işte bunları görecek ve cildinin gençliğindeki o çizgisiz, ışıltısız duru görüntünün kaybolduğunu fark edecek. Ama bunların hepsi de estetik operasyonlar, dolgu maddeleri, botoks işlemleriyle halledilebilen sorunlar.
İster mimiklerin fazla kullanılması deyin, ister güneşin etkisiyle daha da kırıştı; fark etmez... Sebep her ne olursa olsun, alındaki derin çizgiler pek çok kişinin ortak sorunu... Ve bu sorundan estetik yardımıyla kurtulmak mümkün.
Alındaki çizgilerin yok edilmesi, şakaklara daha genç bir görüntü verilmesi için “alın germe” ve “şakak germe” işlemlerine başvuruluyor. Bunlarda botoksun yanı sıra endoskopik cerrahi yöntemlerinden de yararlanılıyor. Bu arada, sadece alındaki çizgilenmeyle iş bitse iyi! Bir de kaşlar arasındaki dikey çizgiler problemi var. Yerçekimi, buradaki dokuyu kaşla birlikte aşağı doğru hareketlendiriyor, sarkmasına yol açıyor. Dolayısıyla ameliyat ile bunların tedavisini planlarken, oluşan kırışıklıkların giderilmesi, gerekirse buradaki yumuşak doku ve aşırı miktarda büyümüş kas yapısının orijinal yapısına getirilmesi için de birtakım sistemler kullanmak gerekiyor.
Bunların bir kısmı cerrahi işlemler, bir kısmı da “minimal invaziv işlemler” dediğimiz küçük girişimler (Yani minik iğneler ve dolgu malzemeleriyle yapılan işlemler)...
ALIN ÇİZGİLERİNDE BOTOKS MUCİZESİ
Alın ve üst yüz bölgesi problemlerinde, düşüklüklerin ve kırışıklıkların giderilmesinde botoks enjeksiyonları mükemmel sonuç veriyor. Bu sayede yer çekimiyle oluşan çizgileri, doku ve kasların bozulan dengelerini botoks teknikleri uygulayarak gideriyoruz.
Botoks uygulamalarını belirli sürelerle tekrarlamak gerekse de, alınan sonuçların yüz güldürücü olması nedeniyle kırışıklık ve çizgilerinden kurtulmak isteyenler bu tekniği öncelikle tercih ediyor. Tabii sadece botoksun yeterli olmadığı kişiler de var. Botoks ile germe işlemi yaparken, çok derin çizgilerin ve çukurların özel dolgu maddeleriyle doldurulması, alnın daha genç bir görünüme kavuşmasına olanak tanıyor.
Tüm dünyada da alın germe işleminde aslında trend botokstan yana. Çünkü insanlar botoksla kısa sürede, ağrısız ve acısız bir germe işlemi yapmak mümkün olduğundan ameliyattan uzak duriyor. Dolayısıyla cerrahi yöntemlerle yapılan alın germe işlemleri son yıllarda bir hayli azaldı diyebilirim.
Botoks düzenli aralıklarla tekrarlandığında, yakalanan kırışıksız, çizgisiz görüntünün uzun süre korunmasını sağlıyor. Dolgu maddeleri de çukurlukların doldurulmasını sağlayarak destekleyici bir uygulama olarak elimizin altında bulunuyor.
ŞAKAK GERMEDE ENDOSKOPİK YÖNTEM
Aslında alındaki çizgilenme ve kırışıklıkların tek başına tedavisi, duru, genç ve ışıltılı bir görünüme sahip olmak için yeterli değil. Çünkü alından aşağıda yer alan şakak bölgesi de yaşlanma ve yerçekiminden nasibini alıyor. Bu durumdan kurtulmak istendiğinde ise şakak germe işlemi devreye giriyor. şakak germede son 10-15 yıldır hekimler, alın germede de kullandıkları “endoskopik yöntem”i tercih ediyor. Çünkü endoskopik cerrahi sayesinde eskiden kullandığımız büyük cerrahi işlemlerin yerini daha küçük alın ve şakak germe operasyonları aldı.
Bu yöntemde germe işlemi, uygulanacak bölgeye birkaç küçük delikten girilerek (kamera aracılığıyla işlem yapılan alan da görülerek) yapılıyor
ENDOSKOPİK YÖNTEM SAÇLARI DA KORUR
Endoskopik yöntemde, birkaç küçük delikten içeri girip buradaki kas ve deri yapısını geriyoruz. Kas ve deri yapısını, yaşlanma ve yerçekiminin etkisiyle düşmüş olduğu yerden eski yerine taşıyarak dokuları sabitliyoruz. Ameliyattan sonra iki veya üç gün boyunca hastaya sargılı bandaj uyguluyoruz. Germe işlemi uyguladığımız hastamız banyosunu, ameliyatın üçüncü ya da dördüncü gününden itibaren yapabiliyor. Ameliyattan sonraki dönemde rahatsız edici, şiddetli ağrılar görülmüyor. Sadece gerginliğin yarattığı hafif bir baş ağrısı olabiliyor. Bu da ağrı kesici bir ilaç alınarak gideriliyor. ışlemden sonraki üç ve beşinci gün arasında şişme görülebiliyor. Ama bir hafta-10 gün içinde bu yakınmaların hepsi ortadan kalkıyor.
ALIN VE ŞAKAKTA CİDDİ İZLER KALMAZ
Bu yöntemlerle sadece şakak germe yapılabildiği gibi, yüz germe ile şakak germe işlemleri birlikte, yani aynı seansta da uygulanabiliyor. Germe işlemiyle beraber alın ve şakak bölgesinde dikkat çekici bir gençlik ifadesi kazanılıyor. Üstelik endoskopik alın germe işlemleri ciddi izler bırakmıyor. Oysa saçlı deriden yapılan germe ameliyatları, endoskopik teknik kullanılmazsa iz bırakabiliyor, yer yer oluşan gerginlik nedeniyle saç dökülmeleri de yaşanabiliyor. Bizler, saçların dökülmesini önlemek amacıyla endoskopik alın germe işlemini tercih ediyoruz.