Paylaş
Halk arasında silikon olarak bilinen meme protezleri, deforme olan meme dokusunu toparlamak, memeyi dikleştirmek amacıyla kullanılıyor. Yüzde ise botoks, çizgilenmeleri gidererek istenilen genç ifadeye kavuşulmasını sağlıyor.
Ancak herhangi bir yabancı maddeyle gençleşmek istemeyen kadınlar, kendi vücutlarından alınan yağın bazı özel işlemlerden geçirilerek nakledilmesini tercih ediyor. İlk uygulandığı yıllara göre kalıcılığı daha da uzayan yağ enjeksiyonu, estetikte doğallığı tercih edenlerin favorisi olmuş durumda.
Yağ enjeksiyonu yapmak demek, kişinin vücudundan özel liposuction iğneleriyle alınan yağ hücrelerinin vücudun başka bir bölgesine aktarılması demektir. Yağ enjeksiyonunun başarısı, bu hücrelerin nakledildiği yerde canlılığını korumasıyla sağlanabilir. Eğer yağ hücreleri naklettiğimiz bölgede canlı kalamazsa, yöntem başarısız oldu anlamına gelir.
Yağ enjeksiyonu yapmadan önce lokal anestezi altında karın bölgesini uyuşturarak, liposuction işleminde kullandığımız özel kanüller yardımıyla çok küçük bir dozda yağ alırız. Bu işlemin hassas bir şekilde yapılması önemlidir: Birincisi yağ alınan bölgede çukurlukların oluşmaması için, ikincisi de aldığımız bölgedeki yağ hücrelerine zarar vermemek için...
Tabii yağ enjeksiyonu sadece yağ hücrelerini almakla bitmiyor. Bu yağı aldığınız haliyle nakledemezsiniz. Naklederken de liposuction kanülleri değil, özel iğneler kullanmanız gerekir.
Yağ hücrelerinin kanüllerle alınmasından sonra laboratuvarda özel bazı işlemlerden geçirilmesi gerekir. Bu işlem sayesinde yağ hücresi nakledilebilecek hale gelir. Yağ nakli yaparken kullandığımız iğnelerin kaliteli olması naklin başarısını da artırır.
YAĞ ENJEKSİYONU HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR
Yağ enjeksiyonu yapmamızın başlıca nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
- Yüz bölgesinde hacim artırmak
- Dudak kalınlaştırmak
- Çene ucunu belirginleştirmek
- Elmacık kemiğini güçlendirmek
- Yanak çukurunu doldurmak
- Göz altındaki çukurlukları gidermek
- Dudak kenarı kırışıklıklarını doldurmak
- İki kaş arasındaki çizgilerin sertliğini düzeltmek
- Yüzdeki akne izlerini gidermek
- Bacak, ayak bileği ve göğüs bölgesindeki asimetrileri önlemek
- Meme büyütmek
- Bacak kalınlaştırmak
İZ OLMUYOR ÇÜNKÜ KESİ YAPILMIYOR
Yağ enjeksiyonunu lokal anestezi ile yapıyoruz. Yağ almada daha çok karın bölgesini tercih ediyoruz. Hasta ağrı hissetmiyor ve işlem 45 dakika ile bir saat arasında bir zaman alıyor.
Yağ almadan önce alacağımız bölgeye bazı ilaçlar vererek hastanın işlem sırasında ve sonrasında ağrı hissetmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Kişi bir gün sonra işine dönebiliyor, ama çok yoğun hareket etmesini istemiyoruz. Bir de uçak yolculuğu yapmasını, yüksek basınca maruz kalmanın ödemi artırmasından dolayı tercih etmiyoruz.
İşlemi dudaklara yaptıysak dudaklar şişebiliyor. Şişkinlikler yaklaşık iki-üç gün içinde geçiyor.
Yağ enjeksiyonu yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konulardan biri, aktarılan yağın ne kadar dayanacağı... Yaklaşık altı ay gibi bir sürede bu yağın ortalama yüzde 50’si eriyor. Ancak bazı kişilerde yaklaşık bir yıl dayandığı da oluyor.
Meme büyütmede de yağ enjeksiyonu tercih edilebiliyor. Ancak memeye nakledilecek olan yağ dokusu daha fazla olacağı için bir protezin yerini tutması mümkün değil.
Ayrıca her iki meme arasında eşitsizlikler olabilir, bir memede nakledilen yağ daha fazla erirken, diğerinde biraz daha geç eriyebilir.
Paylaş