Paylaş
Kısa... Kısa...
Rumuz: Hiç Gülemedim / Almanya
İki yıl önce trafik kazası sonucu ciğerinizin yarısını alırken yapılan ameliyatın yaralarının hala kapanmamış olması normal bir durum değil. Eğer elinizde, durumunuzu ayrıntılı olarak tanımlayan bir tıbbi rapor varsa, onun fotokopisini gönderdiğiniz takdirde size daha fazla yardımcı olabileceğimi sanıyorum.
O. Konur / İzmir
Söz konusu ettiğiniz cevapta, ekstrasistollerin (erken atımlar) sinirsel etkenlere bağlı olabileceğini belirtmiştim. Buradaki ‘sinirsel etkenler’ sözü, ruhsal gerilim türünü tanımlamaktadır. Yapılan tetkiklerin hepsi normal bulunduğuna göre sizin erken atımlarınız da bu türde olmalı. Çok seyrek olduğu için herhangi bir ilaç almanız gerekmez.
A. Aslan / İstanbul
Burnunuzdaki duruma tıp dilinde alerjik rinit adı verilmektedir. Halk arasında saman nezlesi olarak da adlandırılır. İsminden de anlaşılacağı gibi burun iç zarının alerjik tepkisidir. Kullandığınız ilacın alerjik belirtileri ortadan kaldırıcı etkisi var. Şikayetleriniz çok olduğu zaman buna ek olarak dekonjestan olarak adlandırılan gruptan bir ilaç da kullanılabilir. Tedavinizi alerjik hastalıklar konusunda uzman bir doktorun planlamasında yarar var.
Ö. Tutkun / İstanbul
Kandaki şeker düzeyinin normalin 20-30 mg kadar üstünde olması halinde, hastanın perhizle idare etmesi söz konusu olabilir. Daha yüksek rakamlar ve perhiz döneminde yapılan kontrollarda yüksek rakamların bulunması halinde, ilaç tedavisine geçilebilir. Ancak kesin kararı hastayı muayene eden doktor vermelidir.
Glucobay
isimli ilaç, diğer ilaçlardan daha farklı bir özellik taşımaktadır. Etkisini, unlu, şekerli ve nişastalı gıdalar demek olan karbonhidratların bağırsaktan emilmesini azaltarak göstermektedir. Bu etkiyle, katı perhiz ihtiyacını ortadan kaldırabilmekte ya da şeker düşürücü ilaçların daha düşük dozlarda kullanılabilmesini sağlamaktadır.
N. S. / İstanbul
Uzun yürüyüşün ardından bir süre istirahat ettikten sonra ayağa kalktığınızda, topuğunuzun üzerine basamadığınızı, bir süre zorla yürüdükten sonra ağrının hafiflediğini belirtiyorsunuz. Bu durum muhtemelen ‘topuk dikeni’ olarak adlandırılan bir olaya bağlıdır. Topuk kemiğinin alt kısmında bir çıkıntı oluşur. Eklemlerdeki kireçlenmenin bir benzeri olan bu çıkıntı, ayağa kalkıldığında, o bölgedeki yumuşak dokuyu zedelemeye başlar. Topuk dikeninin kesin teşhisi için, ayağın yandan çekilmiş bir röntgeninin incelenmesi gerekir. Doktorunuza bu ihtimali hatırlatarak, belirttiğim röntgenin çekilmesini isteyin. Teşhis kesinleşirse yapılacak en doğru şey, topuğun altına özel olarak yapılmış yastıkçıklar ya da topuk dikeni önlemi de alınmış ortopedik tabanlıkların ayakkabı içine konulmasıdır.
Paylaş