Milyarder kavgasının galibi kim?

Gök mavisi gözleri,şakaklarına dökülmüş sarı saçlarıyla bir diğerini tamamlıyor.

Haberin Devamı

Rus gazetelerine göre ülkede en fazla gıpta edilen kadın Elena Rybolovleva. Son zamanda kocası Dimitry ile birlikte görüldükleri yok. Kızları Anna (13) ile Ekaterine (24) yıllardır dışarda eğitim görüyorlar.
Kim bu insanlar derseniz özetleyelim: Dimitry Rybolovleva Rusya’nın en zengin adamlarından biri. Lakabı ‘’Gübre Kralı.’’ Eşi Elena ile boşanma davası sürdürüyor. Mahkeme, Rus lideri Vladimir Putin’in yakın arkadaşı gübre tüccarının eşine bir milyar dolar ödemeye mahkum etti. Milyarder Rus ‘’Ödemem’’ deyince mahkeme tazminatı 4 milyar 509 milyon dolara çıkardı.
4.5 milyar dolar boşanmada benzeri görülmeyen bir meblağ. Dimitry’nin servet toplamı 8.8 milyar dolar. Boşanma davalarında bir dünya rekoru. Gübre Kralı kendi başına milyarlık servete sahip olmayı başarmış. Karısı Elena kusursuz makyajı, astronomik fiyatlı takıları, Paris adresli giysileriyle gübre kontrolü yapacak kişiye benzemiyor. 5 yıldır ayrı yaşadığı kocası Dimitry’nin servetinin yarısından fazlasına niye elini atacak? Temyiz kararından öğreneceğiz.
Dimitry ile Elena’nın davaları İsviçre, New York, Florida ve Hawaii’de sürüyor. Kocasının çapkınlığından bıkan kadın dava sonuna kadar gübre zenginin servetinin dondurulmasını istedi. Dimitry acilen servetini emlağa yöneltti.
Dimitry Ege’de Onassis’in iki adasını (156 milyon dolar), AS Monaco futbol takımını, Donald Trump’ın Florida’da malikanesini (95 milyon), Gstaad’da bir malikaneyi (146 milyon), New York’ta dubleksi ( 88 milyona), Hawaii’de aktör Will Smith’in (20 milyon) evini satın aldı.Küçük kızına 150 bin dolar aylık bağlayan Rus işadamı ayrıca 7.5 milyon dolar nakit para verdi.
Son yıllarda boşanma davalarında eşlerine yüksek tazminat ödeyen şöhretlerden bazıları: Basketbolcu Michael Jordan Juanita’ya 168 milyon dolar, fahişelerle ilişki kuran golf şampiyonu Tiger Woods İsveç’li eşi Elin’e 100 milyon, aktör Harrison Ford boşanmaya razı etmek için karısı Melissa’ya 118 milyon, filmleri gişe rekorları kıran Spielberg eski eşi Amy İrving’i boşamak için 100 milyon, şarkıcı Neil Diamond karısı Marcia’yı 150 milyon dolar ödeyerek evlilik zincirlerini kırdı. News Corp.un sahibi Rupert Murdoch eski İngiliz başbakanı Tony Blair’le yakın ilişkiye giren Çin’li eşini 3 milyar dolar ödeyerek boşadı. Boşanma sayfalarını kapayıp evliliği açarsak karşımıza Kim Kardashian ile Kanye West çıkıyor. Hafta sonunda Floransa’da rapçi Kanye ile evlenen Kim’in ne iş yaptığı sorusuna hala cevap verebilmiş değilim. Şarkıcı, aktör, komedyen, dansör değil. Kalçaları, göğüsleri top güllesini andıran Kim nasıl meşhur oldu? Şarkıcı Ray J ile çevirdiği porno filmi annesi Kris TV kanallarına sızdırdı. Ray J ‘’I Hit İt First’’ başlıklı yeni plağıyla Kim’e şu mesajı gönderdi: ‘’ Rap’çiyle, basketbolcuyla gez,eğlen ama hepimiz ilk vuruşu kimin yaptığını biliyor.’’

Yazarın Tüm Yazıları