Paylaş
Kurumların, yerel yönetimlerin Vedat Günyol gibi adları yaşatmak için çaba göstermeleri gerekiyor.
Mustafa Köz, Vedat Günyol Belgeliği’nin de Türkiye Yazarlar Sendikası Müzesi’nde açılacağını söyledi.
Vedat Günyol anısına 3. kez düzenlenen Vedat Günyol Deneme Yarışması’nın ödül töreni, 3 Mart tarihinde Kartal’da gerçekleştirildi. Yarışmayı, ‘Sanatımı Koru Ey Tarih’ adlı dosyası ile kazanan Hakan Güngör, ödülünü Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay’ın elinden aldı.
Ödül töreni öncesinde ‘Uzak Yakın, Vedat Günyol Anılarıyla Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Bu yıl seçici kurul üyelerince, yarışmaya katılan kitaplar arasından, Vedat Günyol Deneme Ödülü’ne ilişkin düşünce birlikteliği sağlanamadığından, ödülün sadece ‘Genç Deneme Yazarı’ kategorisinde verilmesi uygun görülmüş.
Vedat Günyol Deneme Ödülü Seçici Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Celal Ülgen,
Cengiz Bektaş,
Gökhan Yüksel,
Haluk Hepkon,
Rengin Cemiloğlu,
Tahir Şilkan,
Uğur Kökden.
Ödülü kazanan Hakan Güngör kimdir?
1990’da Fethiye’de doğdu. Muğla Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Hamle ve Muğla Haber gibi yerel gazetelerde yazıları yayımlandı. Hamle Radyo’da program yaptı. 2014’te Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görüldü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nde bir süre eğitim gördükten sonra Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçerek buradan mezun oldu. Odatv, Evrensel ve Habertürk’te çalıştı. Hakan Güngör, Bülent Ulus ile beraber yazdıkları ‘Parola 555K: Bir Başkaldırının Sıradışı Öyküsü’ kitabında 27 Mayıs öncesi öğrenci gençlik hareketini masaya yatırdı. Halen İnkılap Kitabevi’nde editör. Vedat Günyol Genç Deneme Ödülü’nü kazandığı dosyası yarışmanın yönetmeliği gereği, Kırmız Kedi Yayınevi tarafından basılacak.
ÇUKUROVA’NIN ÖDÜLÜ NEDİM GÜRSEL’İN
ÇUKUROVA Sanat Girişimi tarafından düzenlenen ve 19-29 Mart tarihleri arasında yapılacak Sanat Günleri’nin ödülüne bu yıl Nedim Gürsel değer görüldü.
Bu yılın teması “Yerelden Ulusal’a Ulusaldan Evrensele”.
Onun için hazırlanan kitabın editörlüğünü Asuman Söylemez üstlendi.
Kitabın başında Edebiyatımızın Evliya Çelebi’si başlıklı bir yazı yer alıyor.
Kitapta 40’a yakın yazarın Gürsel üzerine yazıları yer alıyor.
Ayrıca çalışmada onunla yapılan söyleşileri, dergi dosyalarını, hakkında yapılmış tezleri, çevrilmiş kitapları, kronolojik yaşamöyküsünü, kitaplarından bölümleri ve fotoğrafları bulabilirsiniz.
Kitap ne yazık ki satılmıyor, halbuki bu çalışmaların genel alıcı tarafından da edinilmesi gerekiyor.
Paylaş