Paylaş
İş Bankası şubelerine karnesini gösteren öğrencilere; Türk edebiyatının büyük ustalarından Sait Faik Abasıyanık’ın Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler kitabını armağan ediyor.
Dağıtım 8 Haziran 2012’de başlıyor.
Kitabı Raşit Çavaş hazırladı.
Dün İş Kuleleri’nde yapılan tanıtım toplantısında; Ersin Özince, Adnan Bali, Yaşar Kemal, Zekeriya Yıldırım, Raşit Çavaş kitabın Önsöz’ünü yazan Doğan Hızlan konuştu.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından daha önce de aşağıdaki kitaplar armağan edilmişti:
Alice Harikalar Diyarında / Levis Carrolll / Çev. Sinan Ezber
Küçük Mavi Gezegen / Yazan: Akın İnal, Çizen: Zeynep Özatalay
Halime Kaptan / Rıfat Ilgaz
Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler / önsöz: Doğan Hızlan, Sonsöz: Sunay Akın
Yazarlarımızdan Öyküler / Önsöz: Doğan Hızlan
* * *
İŞ Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, kitap dağıtımı konusundaki düşüncelerini şöyle özetledi:
“Ülkemizde daha çok çocuğun, özellikle imkânları sınırlı çocuklarımızın ilk kez nitelikli kitaplarla buluşması, onların hayatında yeni bir dönem başlatabilme ihtimali bile bize büyük heyecan veriyor. Yüz binlerce hanede yeni fikirlerin, yeni umutların filizlendiğini hayal ediyoruz. Türkiye’nin bankası olarak, kitaba ulaşmakta güçlük çeken çocuklarımızı birbirinden değerli eserlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.”
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de, ekonomik gelişme ile entelektüel derinlik arasındaki bağlantıya değindi:
“Gelişmiş bir ülke olduğunuzu övünerek söyleyebilmeniz için yazarları ve şairleri ile de tanınan bir ülke olmanız gerekmektedir. Böyle bir ülke olduğumuzu, kalkınmanın, sadece iktibadi anlamda gerçekleşmeyip toplumun da geliştiğini, sadece para ile ölçülebilen aktiflere yatırım yapılmayıp, kültür birikiminin de üzerine yeni değerler eklendiğini, sermaye piyasaları derinleşirken entelektüel derinliğin de arttığını ortaya koyacak delillerle ispat edebiliriz.”
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da, Darüşşafaka’nın Türk eğitimindeki yerini, İş Bankası ile ilişkilerini ve Sait Faik Abasıyanık ile annesinin bağışı konusunda konuştu.
Kitapta ayrıca, Yaşar Kemal’in Sait Faik’le Bir Görüşme’si, Raşit Çavaş’tan Sait Faik’ten Siz Çocuklarımıza Seçilenler... yazısı yer alıyor.
* * *
FİNANS kuruluşlarının, holdinglerin, kültüre katkı yapmalarını çok sık yinelerim.
Çünkü refahın yükselişi eğer zihin ve eğitim birikimiyle paralel değilse, o zaman yetişen kuşaklar eksik birer kimlik taşıyacaklardır.
Özellikle Türkiye’nin çeşitli illerinde, kütüphaneleri olmayan birçok çocuk, kitap sevgisini bu öykülerden edineceklerdir.
Hele sevgiyi, insanlığı Sait Faik Abasıyanık’tan öğrenmek ayrı bir şanstır.
Paylaş