Paylaş
Onu okuyalım.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanıtlamasını bekliyoruz:
Cemal Reşid Rey Konser Salonu’nunda, 18 Mayıs 2012’de saat 20.00’de başlayacak olan, Hasan N. Tura’nın yöneteceği, Gülru Ensari’nin solist olarak katılacağı konser, genel provanın ardından, başlamasına 1 saat kala, salon yönetimi tarafından iptal edildi (belirsiz bir tarihe ertelendi). Aslında bu yılın Ocak ayında yapılması planlan bu konser, Kültür AŞ’nin ihale işlemleri o tarihe yetişemediği için, Ocak ayında yapılması tasarlanan bütün etkinlikler gibi iptal edilmiş ya da ertelenmişti.
Bu seferki erteleme ya da iptalin nedeni ise: 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti, Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’un 1 numaralı konser salonu olan CRR KS’nin geçen ayki fırtınada uçan ve bir kerpiç köy damı misali naylonla örtülen çatısı, o akşam başlayan rüzgâr, naylonu uçurduğu ve biriken yağmur suları salona ve sahneye akmaya başladığı (ve de söylendiğine göre), salonun elektrik kablolarını tehdit ettiği içindi.
Aylardır bu konsere hazırlanan solist ve şef ile bir haftadır onlarla birlikte her gün en az 4 saat prova yapan orkestra elemanlarının emekleri, günlerce önce bilet alıp, elverişsiz hava ve trafik koşullarına rağmen salon kapısına kadar gelebilen yüzlerce sanatseverin hevesleri, böylece, çok başarılı(!) İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin kültür konularında gösterdiği titizlik ve duyarlılığın(!) kanıtı olan naylon çatı örtüsünün kurbanı oldu.
***
HOLLANDA’da yaşayan okurumuz Yağız Cebeci, gönderdiği e-posta’da, Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 400. yılı dolayısıyla, yalnız yazdıklarımın değil, sivil toplum kuruluşlarının da çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirtiyor.
Gerçekten de önemli buldum yapılanları.
“Hollanda-Türkiye arasındaki diplomatik münasebetlerin başlamasının 400’üncü yılı dolayısıyla bazı sivil toplum örgütleri bir araya gelerek 400. Yıl Platformu’nu oluşturmuştur. Platformun temel amacı 400’üncü yıl kutlamaları vesilesiyle Hollanda ve Türk toplumlarının birbirini daha iyi tanımasına zemin hazırlayacak faaliyetler yapmaktır.
Platform kapsamında, Hollanda’nın 100’den fazla belediyesi ve 12 eyalet valiliği ve ayrıca yüzlerce kamu ve sivil kurum ve kuruluşlarla irtibata geçerek bölgelerindeki Türk toplumu ile yerel yetkilileri bir araya getirecek programlar organize edilmektedir. (...)
Örneğin; Amsterdam belediye binasında Belediye Başkanı ve yardımcıları da dahil olmak üzere 100 kadar belediye çalışanı ile birlikte Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla etkinlikler düzenlenmiştir. Aynı şekilde Hollanda’nın birçok şehrinde bu şekilde 400’üncü yıl kutlamaları iki toplum arasında dostluk köprüleri kurulması amacına yönelik olarak devam etmektedir.
(...) Daha geniş bilgiyi Platform yetkilileri kendileri verebilirler.”
***
BİRİ üzen, diğeri sevindiren iki okur mektubu.
Paylaş