Paylaş
Terleme sorunuyla gelen danışanlarım genellikle şöyle diyor: “Dilek hocam her şeyi denedim ama terlemenin önüne geçemedim. Kullanmadığım deodorant, denemediğim bitkisel yöntem kalmadı ama çare olmadı. Aşırı terleme için ne yapabilirim?”
Burada önce terlemenin sebeplerine bakmalıyız. Çünkü aşırı terlemeye sebep olabilecek birden fazla neden var.
Hipoglisemi, ateş ve enfeksiyonlar, diyabet, hipotiroidi yani tiroid bezinin normalden fazla çalışması, kalp ve akciğer rahatsızlıkları ya da bazı vitaminlerin eksikliği aşırı terlemeye sebep olabilir.
Ben danışanlarıma önce gerekli tetkikleri yaptırıp yaptırmadıklarını sorar, terlemenin sebebiyle ilgili gerekli araştırmaları teyit etmek isterim. Eğer herhangi bir sorun bulunmadıysa, koltuk altı ve avuç içi ya da ayak tabanı botoksunu öneririm.
OSCAR’DA MODAEVLERİ
BOTOKSU ŞART KOŞUYOR
Aşırı terleme sorununda botoksun nasıl uygulandığına geçmeden önce sizinle kısa bir anekdotu paylaşmak isterim. Bu sorunla gelen hastalarım nedense sadece kendilerinin bu durumdan muzdarip olduklarını düşünüyor. Oysa TV’de, sinemada gördüğümüz oyuncular, göz önünde olan birçok insanda da aynı problemin olduğunu bilmelisiniz.
Örneğin; Oscar törenlerinde ünlü modaevlerinin aktrislere kıyafet verirken koltuk altı botoksu yaptırmalarını şart koştuklarını biliyor muydunuz? Bunu bir belgeselde izlemiş, çok şaşırmıştım.
Daha sonra spot ışıkları ve o gecenin heyecanıyla daha fazla terleyebilecek aktrislerin kıyafetlere zarar verebileceğini düşününce çok yerinde bir karar ve talep olduğunda karar kılmıştım.
Siz de toplum içinde, özel hayatınızda ve özellikle iş hayatının içinde terlemenin size bir dezavantaj yarattığını düşünüyorsanız; öncelikle sağlık taramalarınızı yaptırmalısınız.
Bunun sonunda hâlâ devam eden terlemeniz varsa, botoksu bir alternatif olarak deneyebilirsiniz.
KOLTUK ALTI BOTOKSU NASIL UYGULANIR?
Terleme botoksu sadece koltuk altına değil, avuç içi ve ayak tabanına da uygulanabiliyor.
Koltuk altına yapılan botoks işlemi öncesinde acı hissini azaltmak için anestezik krem sürülür ve yarım saat kadar kremin bölgeyi uyuşturması beklenir.
Sonrasında koltuk altına iyot ya da nişasta testi yapılarak hangi noktalara botoks enjekte edileceği tespit edilir.
Böylece aşırı çalışan ter bezlerinin aktivitesi durdurularak terleme sorunu giderilir.
Uygulama yapılacak alana göre dozaj belirlenir.
Koltuk altına yapılan botoks uygulaması, yaklaşık 10-20 dakikada tamamlanır.
Botoksun etkisi genellikle 3-6 ay devam eder. Bu süreç takip edilerek terleme durumuna göre işlem tekrarlanabilir.
18 yaşını geçmiş herkes gönül rahatlığıyla bu işlemi yaptırabilir. Ancak hamilelere ve emziren annelere önermiyoruz.
Bu noktada belirtmek isterim ki; koltuk altına yapılan botoksun kesinlikle ter bezlerine bir zararı yoktur.
Eğer bir uzman tarafından uygulanıyorsa risk teşkil etmeyen ve tehlikesiz bir uygulamadır.
Yine aynı şekilde avuç içi ve ayak altına yapılan botoksta da ağrı oluşabileceğinden uygulamaya başlanmadan önce bu bölgelere anestezi kremi sürülür.
Uygulama yapılacak bölgeler tespit edildikten sonra ince uçlu iğnelerle gerek görülen bölgelere botoks enjeksiyonu yapılır.
Avuç içi için 15-20, ayak tabanı için 10-15 dakika süren botoks uygulamasının hemen ardından kişi sosyal hayatına dönebilir.
Paylaş