Vitaminlerin cilt için önemi

Aynaya baktığımızda hepimiz ışıl ışıl parlayan bir ciltle, aydınlanmış göz altlarıyla, dinamik ve mutlu bir ifadeyle karşılaşmak isteriz. Aksi takdirde enerjimizi kaybederiz, motivasyonumuz düşer. Özellikle son dönemde artan çevrim içi görüşmelerle nasıl göründüğümüz daha da önem kazandı. İyi bir görünüm sağlamada en büyük destekçimizin “vitaminler” olduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Vitaminlerin cilt için önemiHer gün onlarca danışanımla bir araya geliyorum. Herkes artık yaşsız bir görünüm yerine yaşının iyisi olmak istiyor. Aslında önemli olan da o. Yaşının iyisi olmak, yaşlanma çizgilerini yok etmeden iyileştirmek, mimik ve ifadeleri kaybetmeden; taze, canlı, ışıl ışıl parlayan bir cilt ve çene hattı belli bir ifadeye sahip olmak. Bunu yapabilmek için elimizde cihazlarımız ve en önemli destekçimiz olan vitaminlerimiz var.
Cildin ihtiyacına göre hazırladığımız protokollerde multivitamin kombinasyonlarını, radyofrekans, lazer ya da mezoterapi ile birlikte cilde uygulayarak hedeflediğimiz sonuca ulaşabiliyoruz.
Cilde yüzeysel olarak uyguladığımız kremler ve serumlar, bu noktada bizlerin klinikte uyguladığı bakımların tamamlayıcısı oluyor.
Sadece evde yapılan bakımlar cildin ihtiyacını gidermekte yeterli olmayabiliyor.
Ciltte iç ve dış faktörler, alışkanlıklar, ilaç kullanımı, genetik yatkınlıklardan dolayı leke, ince kırışıklık, yüz hattında sarkma oluşabiliyor. Bunların yanı sıra göz çevresinde morluk ve halkalar da meydana gelebiliyor. Uygun vitaminlerle cildi desteklediğimizde, belirlenen seansların sonunda gözle görülür iyileşme kaydedebiliyoruz.

Haberin Devamı

Etkileri neler?

Sağlıklı yaşlanmanın yolu, yıllar geçerken doğru atılan adımlardan geçer. Sağlıklı bir bedenin en temel yapı taşlarından biri de vitaminlerdir.
Vitaminlerin cilt yaşlanmasını yavaşlattığı, kırışıklık oluşumunu önlediği ve faydaları olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Her vitaminin farklı bir işlevi ve etkisi vardır.
Her vitamin takviyesi, cilde ayrı katkı sağlar. Sağlıklı bir cilt için olmazsa olmaz vitaminleri sizler için anlatıyorum...
A vitamini: Cilt üzerindeki gençleştirici ve renk düzenleyici etkisi yüksektir. Uzun süre güneşe maruz kalan ciltlerde oluşan sorunların iyileştirilmesinde de çok etkilidir. Dolayısıyla özellikle yaz sonrası oluşan hasarlarda, gebelikle, yaş alma ile ortaya çıkan lekelerin iyileştirilmesinde çok önemli bir destekçidir. Bizim uyguladığımız işlemlerde elimizi kuvvetlendirir.
E vitamini: Cildin kendini dış etkenlere ve oksidasyona karşı koruyabilmesi için antioksidan desteğe ihtiyacı vardır. Cilt bariyerini güçlendirmek, zararlı serbest radikallere karşı savaşmak için sadece yiyecekler ya da antioksidan takviyeleri yeterli olmaz. Cildin korunması için hazırlanacak uygulamalarda E vitaminin de kullanılması gerekir.
C vitamini: Cildin gençleşmesi için çalışan en önemli vitamindir. Anti-aging, yani yaş almış ciltlerde yaşlanma karşıtı etkileri ortadan kaldırmak için çalışır. Kolajen üretimini tetikler. Cildin esnekliğini kazanması için cilt bakımlarında kullandığımız etken maddedir. Göz çevresinde gelişen halkaların iyileştirilmesinde çok önemlidir.
K vitamini: Cildi yatıştırır ve sakinleştirir. Özellikle göz çevresindeki renk değişiklikleri ve cilt altındaki ince kılcal damarlarda meydana gelen çatlamalar için kullanılır.

Haberin Devamı

Vitaminler tek
başına işe yarar mı?

Cilde uygulanan işlemlerde vitaminleri aminoasitler, mineraller ve özellikle cildin nem tutma kapasitesini artıran hyalüronik asitle birlikte kullanıyoruz. Cildin ihtiyacına göre ürün ve cihaz seçimini yapıyoruz, seans sayılarını belirliyoruz.
Bu noktada belirtmek isterim ki; vitaminleri saç dökülmelerinde, selülit tedavilerinde ve el gençleştirme işlemlerinde de kullanıyoruz.

 

Yazarın Tüm Yazıları