Kış kilolarına dikkat

Mevsim döngüleri hepimizi etkiliyor. Havaların soğuması, gecelerin uzaması, gün aydınlanmadan güne başlamak yaz rutinlerimizin ve alışkanlıklarımızın dışına çıkmamıza neden oluyor. Kışın kendini hissettirmesiyle karbonhidrat ağırlıklı beslenip, daha az hareket etmeye başlıyoruz. Ancak kışı kilo almadan geçirmek için dikkat etmeliyiz.

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin insanda ayrı bir motivasyonu olduğu aşikâr. Sıcak hava, tatil hayali ve beraberinde getirdiklerinin bize kattığı enerji, bizi daha zinde ve sağlıklı olmak için harekete geçiriyor.
Kış mevsiminin motivasyonu, yazın tam 180 derece zıddı. Soğuyan havaların yarattığı karbonhidrat ihtiyacı, “2 dakika daha battaniye altında yatayım” derken ihmal edilen egzersizler ve sabah yürüyüşleri ister istemez kışın bizleri daha hareketsiz ve kalorili bir döngüye itiyor.
Soğuklar henüz kendini yeni hissettirmeye başlamışken siz de kıştan etkilenmeye hazırsanız, bu yazım özellikle sizin için...
Kış kilolarına dikkat

BU GİDİŞATA DUR
DEMENİN TAM ZAMANI
Aslında bildiklerinizi size tekrar hatırlatıyorum. Protein ağırlıklı mevsim sebzeleri ile desteklenmiş bir beslenme biçimini benimsemeli ve bunu mevsimlerden bağımsız olarak alışkanlık edinmeliyiz.
Bu beslenme alışkanlığını nitelikli karbonhidratlarla (baklagiller, kök sebzeler) destekleyerek, su tüketimine de dikkat ederek kışı hasarsız geçirebiliriz.
SOĞUKLAR SİZİ
ETKİLEMESİN
Hava durumu izin verdikçe açık havada yürüyüş yapmak önemli. Buna engel olacak kronik rahatsızlıklarınız yoksa haftada birkaç gün düzenli yürümek muhakkak yapılacaklar listenizde en üst sıranızda olsun.
Yürüyüşle güne başlamak hem enerjinizi yükseltecek hem de kilo kontrolü açısından işinizi kolaylaştıracaktır.
Spor salonuna da gidebilir veya evinizden çıkmak istemiyorsanız online derslere katılabilir, YouTube videolarıyla evinizde günlük egzersizinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

CİHAZLI UYGULAMALARLA
DESTEKLEYİN
Kışın kendimizi iyi hissetmeye de ihtiyacımız var. Size de iyi gelecek bir şeyler muhakkak vardır.
Ancak formunuzu korumaya özen gösteriyorsanız ve kışı kilo hanenize yazılacak artılarla kapatmak istemiyorsanız; vücut sıkılaştırıcı, selülit ve çatlakların görünümünü azaltacak cihazlı uygulamaların bedeninize iyi geldiği gibi ruhunuza da iyi geleceğini söyleyebilirim.
Farklı enerji kaynaklarını kullanan cihazlı uygulamalar ile masaj yaptırır gibi kol, iç bacak, karın ve bel çevresindeki bölgesel yağlanmalarınızdan kurtulabilirsiniz.
Özellikle kilo alıp verme ile ortaya çıkan, görsel olarak da rahatsızlık veren çatlak, sarkma gibi sorunlarınıza da bu işlemlerle çözüm bulabilirsiniz.
Ancak bu uygulamalardan maksimum fayda sağlamak için dengeli beslenme, spor ve su tüketimi anahtar kelimeler.
Bu uygulamaları yaptırırken dikkat edilmesi gereken bir konu da seanslara uymak, ertelememek ve arayı açmamak. Çünkü genelde kışın en sık rastlanan durumlardan biri de havadaki ani ısı değişimi, yağmur, kar yağması durumunda iptal edilen seanslar.

Haberin Devamı

Basküle ve mezuraya
küs yaşamayalım
Değerli okuyucularım, kendimize, bedenimize gösterdiğimiz özenli bakım geleceğe yaptığımız yatırımdır. Köşemi takip eden çok farklı yaş aralıklarında okurlarım olduğunu biliyorum.
Kış kilolarına dikkat

Ancak söylemek isterim ki herkesin kendine bakması için bir sebebi olmalı.
Genç yaşlarda her ne kadar görsellik için daha çok fit olmak istense de bunu geleceğe, yani ileri yaşlara bir yatırım olarak düşünmelisiniz.
Daha ileri yaşlarda görselliğin yanında genel sağlık için de kilo kontrolünün yanı sıra özellikle göbek için yağlanma olmaması çok önem arz ediyor.
Bildiğiniz gibi göbek içi yağlanma beraberinde birçok metabolik rahatsızlığı getiriyor. Kadın-erkek gözetmeksizin özellikle bel çevremizin ölçüsüne dikkat etmeli ve haftada bir kez tartılarak kilomuzu kontrol altında tutmalıyız.
Basküle ve mezuraya küs yaşamayalım. Hayat her türlü zorluğuna rağmen yaşanması gereken bir armağan ve biz bu armağanı dolu dolu ama sağlıklı yaşamaya çalışalım.

Yazarın Tüm Yazıları