Ankara’da ‘dosya’ savaşları

Geçtiğimiz Mart ayında bu köşede ‘Büyükşehir’de erken hesaplar’ başlıklı bir yazı yazmıştım.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve o dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Selçuk Özdağ’la ilgili kulislerde konuşulan, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışıyorlar’ iddialarını kaleme almıştım.

Yazımın ardından Topçu, kendisiyle ilgili iddiaların doğru olmadığını söylemişti, Özdağ ise herhangi bir açıklama yapmamıştı.

* * *

Ankara’da ‘dosya’ savaşları
Bugün yine kulislerde dolaşan çok çarpıcı bir iddiayı paylaşacağım.

AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ aynı zamanda 15 Temmuz’daki hain girişimin ardından kurulan Darbe Komisyonu’nun Başkan Vekili.
Özdağ’a bir süredir Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili ‘dosyalar’ gönderildiği son dönemde sıkça dile getiriliyor.
Dosyaların içeriğiyle ilgili net bilgi olmasa da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin parsel parsel cemaate verdikleri arsalar nerede. Onun hesabını sormamız lazım” açıklamasındaki ayrıntılarla ilgili belgeler olabileceği ifade ediliyor.

* * *

Haberin Devamı

Ankara’da ‘dosya’ savaşları
Buraya kadar olanları ‘AK Parti’yi karıştırmaya yönelik iddialar’ olarak düşünenler olabilir. Ancak bu iddialar öğrendiğim kadarıyla Melih Gökçek’in de kulağına gitmiş. Hatta Gökçek bu iddiaları Özdağ’a da geçtiğimiz günlerde sormuş ve dosyaları araştırmak için Özdağ’dan istemiş.
Özdağ’ın Gökçek’le bu dosyaları paylaşıp, paylaşmadığına yönelik bir bilgi şimdilik yok. Başkent’teki dosya savaşları nereye gidecek, bu dosyaların içeriğinde ne var merak konusu.

* * *
Son iddiayı da sizlerle paylaşayım. Özdağ’a gönderilen dosyalar muhalefet partilerinden bir milletvekiliyle daha paylaşılmış. Yakın zamanda bir açıklama olursa kimse şaşırmasın.

'GAZİ' ANKARA VURGUSU

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kazan ilçesi önemli bir paye kazandı. 

Akıncılar Üssü önünde darbecilere karşı Kazanlıların direnişi sonrasında 9 şehit verilmesi ve vatandaşların gösterdiği cesaret sembol olmuş, gelişen süreçte ilçenin yeni adı Kahramankazan oldu.

* * *

Haberin Devamı

Değişikliğin ardından AK Parti teşkilatlarında ve bazı belediye başkanlarında, “Kazan’da halkımızın demokrasiye sahip çıkması hepimiz için gurur kaynağı. Ama isim sadece Kazan’da değişince, Ankara’nın tamamındaki kahramanlarda biraz burukluk yarattı” düşüncesi oluştuğu belirtiliyordu.

* * *

Bu hassasiyet Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ulaşmış olacak ki, Keçiören’deki Yavuz Sultan Selim Bulvarı açılışında Erdoğan, “Keçiören’inden Mamak’ına, Etimesgut’undan Kazan’ına, Altındağ’ından Kızılcahamam’ına, Yenimahalle’sinden Sincan’ına kadar tüm Ankara, gazilik unvanını da, kahramanlık unvanını da her türlü taltifi de ziyadesiyle hak ediyor” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’da ‘dosya’ savaşları

KEÇİÖREN HATIRASI

Önceki günkü açılış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süre ikamet ettiği Keçiören’deydi. Dün sosyal medyadaki paylaşımlarda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın Erdoğan’a verdiği bir heykel dikkat çekiciydi. Heykeli Ak’a sordum. Darbe girişimini sembolize eden objelerin yer aldığı heykeli, Keçiören’deki 27 Şehit ve 218 gaziyi hatırlatarak verdiğini belirtti. Erdoğan’ın kendisine, “Keçiören her zaman üzerine düşeni yapmıştır. Allah Razı olsun” dediğini ifade etti.

SAAT 15.00'TE ANITKABİR'DEYİZ

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümü. Atatürk’ü her zamankinden daha iyi anlamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. 

Haberin Devamı

Bugün pek çok etkinlikle anılacak Atatürk. Özellikle Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının katılımıyla Anıtkabir Komutanlığı’nda saat 15.00’te “Ata’nın Huzurunda Ordu Millet El Ele” temalı anma programı kaçırılmamalı.
Etkinlik kapsamında 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu Anıtkabir ziyaretçileri, şehit, gazi aileleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından gökyüzüne bırakılacak. Bu tarihi anlara şahit olmak için orada olacağız.

Yazarın Tüm Yazıları