Kimyonlu saganaki ve ızgara kabak salatası

Bu hafta da beyaz peynir kullanıp ızgara kabaklı ılık bir salata yapmak istedim.

Haberin Devamı

Kimyon tohumlarıyla kapladığım peynirleri, daha önce yaptığım saganaki gibi, tavada kızarttım. Kabakların tadı yok olmasın diye de, onları ayrı pişmiş bir sosla karıştırmak yerine çiğ bir domates sosunda beklettim ve ızgara edip
diri diriyken alarak sıcak saganakilerle servis ettim

Yapılışı

Nane ve maydanoz yapraklarını ayrı ayrı yıkayıp salata kurutucusunda kurulayın. Maydanozları çok az suyla mutfak robotunda çekip püre haline getirin. Microplane veya benzeri bir rendeyle limonların kabuğunu alıp temiz bir bez veya bonenin içine koyun, sarı suyunu almak için iyice sıkın. Çok aromatik olacağından birkaç damlası bile yeterlidir.
Kimyon tohumlarının aromasının iyice çıkması için, kör bir bıçakla üstlerinden hafifçe geçin (Toz haline gelirlerse yanarlar, olabildiğince iri kalsınlar). Beyaz peynirleri kibrit kutusu büyüklüğünde kesip kimyon tohumlarının üstüne yerleştirin, tohumların peynirlerin yüzeyine iyice yapışması için hafifçe bastırın.
Domateslerin kabuklarını soyun, sarmısak, zeytinyağı ve tuzla birlikte robotta püre haline getirin. Yemeğe oturacağınız zaman kabakları mandolin ya da soyacak yardımıyla boylamasına ince ince soyun ve çekirdekli kısımlarını kullanmayın. Bu kabakları domatesli püreye batırıp dört-beş dakika kadar bekletin, hafifçe süzerek dışarı alın. Çok az daha zeytinyağı sürün, ızgara tavanızı kızdırın ve kabakları hafifçe iz alana dek, bir-iki dakika kadar arkalı önlü pişirin. Hazır olduklarında bir kaba alıp üstüne hafifçe limon suyu sıkın ve nazikçe tabaklara yerleştirin.
Bu arada teflon bir tavayı orta ateşe koyun, peynirleri kimyonlu kısımlar alta gelecek şekilde pişirmeye başlayın. Alt tarafları kızarıp tavadan ayrılır hale geldiğinde ters çevirin ve nane yaprağı serpiştirdiğiniz kabakların üstüne yerleştirin. Üzerine, rende limon kabuğu suyu, birkaç damla limon suyu ve maydanoz püresinden oluşan karışımdan gezdirerek
servis edin.

Malzemeler

Haberin Devamı

Kimyonlu saganaki ve ızgara kabak salatası

Haberin Devamı

Kimyon tohumları, verdiği lezzet dışında, kızarmış beyaz peynire ekstra gevreklik getiriyor. Tarifte de belirttiğim gibi Microplane ya da benzeri bir rendeniz varsa limon kabuklarının sapsarı ve aromatik suyundan faydalanabilir, onu maydanoz püresiyle karıştırıp salatanızın üstüne gezdirebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları