Paylaş
Aslan, “Merkezimizin SGK ile anlaşması yok. Ancak bugün için özel kuruluşlarda belirli katkılar ödeyerek, bu tedaviyi alıyorlar. Tedavi ücreti 4 ile 6 bin TL arasında değişiyor. 45 yaş grubunda giderek başvuran çok var ama biz seçici davranıyoruz. 35 yaş altı grupta gebelik oranları çok daha yüz güldürüyor” diye konuştu.
Tümörü yok eden cihaz
Onkomer Onkoloji Merkezi Medikal Direktörü Prof. Dr. Serdar Özkök, 1997 yılından beri radyasyon onkolojisinde hizmet verdiklerini, bu yıla ise tümörü yok eden cihazla girdiklerini belirtti. Özkök, şöyle konuştu; “Prostat, baş ,boyun, akciğer, meme, kolon, rektüm ,mide ve beyin tümörlerinde kullanıyoruz. Cihazımız, tümörün tam lokalizasyonunu belirliyor ve tümörün içindeki dozu da ayarlıyor. Böylece, tümörü yok ediyor. Merkezimizde iki uzman doktor, 3 tane medikal fizikçimiz ve 30 yakın yardımcı personelimiz hizmet veriyor” dedi.
Hintli çocuklara şifa
Dünya Sağlık Örgütü ve Rotary International’in birlikte gerçekleştirdiği ‘Çocuk Felci Projesi’ kapsamında Gaziemir Rotary Kulübü üyesi Dr. Sibel Akkol, Hindistan’ın Agra kentindeki aşılamaya katıldı. Akkol, “Geçen yıl Hindistan’da sadece 1 tane çocuk felci görülmüş. Kampanya çok işe yaramış. Dünyada çocuk felci sadece 4 ülkede görülüyor. Her yerde hastalık bitirilmeden, dünyada mücadele başarıya ulaşmış sayılamayacak. Bu nedenle, bu tarz çalışmalar çok önemli” dedi.
Paylaş