Paylaş
Ege Bölgesi’nde yoğun bir hizmet verdiklerini, ortopedi ve mikro el cerrahide büyük bir açığı kapattıklarını söyleyen Dr. Sait Ada, 20 yıllık sürede alınan yolun büyük olduğunu ve kaliteli sağlık hizmeti vermenin önemine değinerek şunları söyledi:
“Yirminci yılını kutlamaya hazırlandığımız hastanemize İstanbul, Kars, Malatya gibi ülkenin her köşesinden her düzeyde hasta geliyor. Bu da işlerin düzgün yapıldığını gösteriyor, bizim motivasyonumuzu artırıyor. Biz biraz özellikli iş yapıyoruz, insan vücudunun kopan uzuvlarını yeniden işler hale gelmesi için dikiyoruz. El kol yaralanmalarını dahi mikro cerrahi ile yapıyoruz. Büyük bir ekip çalışması içinde yapılan işin aynı kalitede olmasına özen gösteriyoruz. Bizim işimiz sağlık hizmeti 24 saate varan bir kişinin tek başına halledebilecçeği bir olay değil. Hastanemizde toplam 16 hekim bulunmakta, ayrıca genç arkadaşları eğitmekteyiz. Hastanemizde yılda 3 bin ameliyat yapılmakta, yarısı mikro cerrahi gerektiren ameliyatlardır, srtalama süreleri de 3 ile 14 saat arasındadır. Ameliyat sonraları da çok önemli, hastanın uzun süreli rehabitasyon dönemi oluyor.”
14 Mart dansı
İZMİR Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle belediyeye bağlı Eşrefpaşa Hastanesi doktorlarına Kültürpark 1 Nolu Pavyonda kutlama yemeği verdi. Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven’le kutlamayı birlikte dans ederek açan Kocaoğlu, tüp tıp dünyasının bayramını kutladı. Geceye, belediyesi bürokratları da katılırken, doktorlar ve tıp çalışanları geç saatlere kadar eğlendi.
Ritim bozukluğu kalbimizi vurur
RİTİM bozukluğu, düzensiz kalp atışı anlamına gelir. Kalp hızı, dakikadaki atım sayısıdır. Normal bir kalp hızı dakikada 60-100 arasındadır. Eğer, ritim bozukluğu üst seviyelere çıkarsa nabız atışı dakikada 500-600 atmasına neden olur ve kalbi aniden duraklatır.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu, ritim bozukluğu belirtilsi ve yapılması gerekenlerle ilgili şunları söyledi:
“Kendinde bu rahatsızlığın olduğunu bilen kişilerin ani şok haber almamalı ve endişelenmemeli. Eğer kişi bu gibi durumlarda üzücü bir haber alırsa vücutta bir adrenalin boşalması olur. Bu da evhamla, huzursuzlukla ortaya çıkar ‘Bana birşey olursa’ endişesiyle kendini gösterir. İnsan üzüldüğü, sıkıldığı zaman nabız hızlanır. Ritim bozukluğu hastalığı zeminde varsa tetikler ve sorun çıkarır. Kalp ritmi çok ciddi bir hastalıktır. Her ritim bozukluğunun dikkate alınması gerekir. Eğer erken yaşta bu hastalık tespit edilirse tedavisini alıp incelemek lazım. Önemli olan ritim bozukluğunun teşhisini koyup, ilacını almak, tedavisini yapmak hayat kurtarır. Şunu özellikle vurgulayalım, kalbinde sorun olmasa bile yılda bir iki kez kardiyolağa kontrole gidilmeli. Eğer, ritim bozukluğu hissinde oluyor ise de acil olarak bir kardiyoloğa görünmeli, sağlığını ertelemeli.”
Paylaş