Kadınlar taramadan geçiyor

KONAK Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün sürdürdüğü ‘Koruyucu Hekimlik Faaliyetleri’yle örnek çalışmalara imza atıyor.

Haberin Devamı

Son bir ay içindeki sağlık kontrollerinde 100’ü aşkın kadının sağlık taraması yapıldı, gerekli görülenler sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. 450 hasta polikliniklerde tedavi edilirken, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Biyokimya Laboratuarı’nda çeşitli konularda 685 adet tetkik yapıldı.
Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan ‘Meme Kanseri ve Elle Muayene’ seminerinde de Genel Cerrah Op. Dr. Cüneyt Tuğrul tarafından 50 kadına “termalgrafi” yöntemi ile ücretsiz meme kanseri taraması yapıldı. Kadınlar, Op. Dr. Cüneyt Tuğrul ve Memekander Başkanı Doç. Dr. Şenay Kaymakçı’nın verdiği bilgilerle de Meme Kanseri konusunda aydınlatıldı.  Halk sağlığına belediye olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Gümeli ve ekibi çalışmalarıyla örnek çalışmalara imza atıyor. Çalışmalarımız kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde artarak devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Okullarda lösemi ve ağız diş sağlığı bilgilendirmesi

Lösemileri Yaşatma Derneği (LÖSYAD) ve Özel CTG İzmir ADSM ortak düzenlediği “Sağlıkta lösemi ve ağız diş sağlığı” konularının işlendiği 42 ilköğretim okulunda yapılan öğrencilere ve velilere yönelik bilgilendirme çalışması Bayraklı’da yapıldı. Toplantılarda iki ana konu üzerinde farkındalığı yaratıp, sağlıklı nesiller için bir adım atılacağı belirtildi. Lösemide dikkatli olunması gereken uyarılar ve erken tanının önemi, devlet yardımlarının yanı sıra diş hizmetlerinde sevkli yapılabilecek işlemler konusunda okul yönetimleri ve veliler bilgilendirildi. İkinci yarıyıl için Karabağlar’daki ilköğretim okullarında çalışma yapılacağı belirtildi.

Deprem çantası hazır olmalı

Herkes İçin Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu, her evde, işyerinde, okulda, fabrikada deprem çantasının hazır olması gerektiğini belirtti. Dr. Rodoplu, şu bilgileri verdi:
“Birkaç günlük seyahate çıkarken yanımıza alacağımız eşyalar nelerse deprem çantasında bulunması gerekenler de bunlardır. Bu liste kendi kişisel ihtiyaçlara göre uzayabilir. Bu çantayı kolay ulaşabileceğiniz ve hemen her gün görebileceğiniz bir yerde tutmalısınız. Kullandığınız ilaçların birkaç günlük yedeği, gözlüğünüz, kredi kartı, kişisel temizlik malzemeleri, yedek pilleriyle transistörlü radyo, düdük, yedek pilleriyle ışık kaynağı, yedek ayakkabı, bir miktar para, çok amaçlı çakı, kalem, kağıt, iletişime geçilecek yakınların bilgileri, önemli evraklarınızın fotokopileri (ruhsat, ehliyet, nüfus cüzdanı, tapu) bir su geçirmez dosyada olmalı. Yedek giysiler. Deprem çantası her altı ayda bir yenilenmelidir.”

 

 

Yazarın Tüm Yazıları