Evde yoğun bakım

Haberin Devamı

 

İZMİR’de ilk kez Buca Tıp Merkezi tarafından uygulamaya konulan “evde yoğun bakım” projesi büyük ilgi uyandırdı. Projeyle ilgili bilgi veren Buca Tıp Merkezi Evde Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Banu Kınay, “Evde bakım, gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi bir problem olmaksızın koruyucu sağlık ve tetkik sürecinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında hizmet verilmesidir. Evde bakım hizmetinin amacı, hastanedeki bakımı sürdürmek, bireyin kendine yetecek düzeye gelmesini sağlamak, ilerleyici ve sürekli hastalıkların komplikasyonlarını önlemek, hastalık ve sakatlıkların olumsuz etkilerini en aza indirmek, bireyin bağımsızlığını artırmak, hastanelerde gereksiz yatışları önlemek ve maliyeti azaltmaktır” dedi.

Haberin Devamı

24 saat gözetim
Dr. Banu Kınay, evde bakımla hastaya 24 saat gözetim sunduklarını milyarlık cihazları bir telefonla eve kurup hastaya hizmet verdiklerini belirterek, “Hasta taburcu olmadan önce evde kullanılması planlanan cihazlar ve hastaya bakacak kişilerin eğitimleri tamamlanır. Bakım planı hazırlanır. Evde kullanılacak donanım içerisinde hastaya uygun yatak ve karyola, cerrahi aspirasyon cihazı, zaman ayarlı ilaç veya mama salınım cihazı, hastanın yaşam fonksiyonlarını gösteren ekran, solunum destek cihazı, elektrikle oksijen üreten cihazları sayabiliriz. Eve kurulumu sağlanmış donanım sonrası yoğun bakımdan taburcu olan hastanın hekim muayeneleri ile tedavisine evde devam edilir” diye konuştu.

KİMLER YARARLANIR
* Ameliyat sonrası evde bakılması gereken hastalar,
* Yeni doğum yapmış olan anneler,
* Kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullanması gereken hastalar (Diyabet ve Hipertansiyon),
* Aşılama ve enjeksiyon hizmetlerinden faydalanmak isteyen bireyler veya kuruluşlar,
* Evinde laboratuvar hizmeti almak isteyenler,
* Oksijen ihtiyacı olan hastalar,
* Yoğun bakım hastası olup evde ufak bir yoğun bakım ünitesi kurulması gereken hastalar,
* Her türlü medikal cihaz ihtiyacı olan hastalar,
* Ortopedi ve travmatoloji hastaları

Haberin Devamı


Çınarlı 20 yaşında
 
1993 yılında İzmir’in ilk “kadın hastalıkları ve doğum” branşında dal hastanesi olarak faliyete başlayan Özel Çınarlı Doğum Hastanesi 20’nci yılı geride bıraktı. Ülkemizde özel hastanelerin geçmişinin çok uzun zamana dayanmadığını söyleyen Mesul Müdür Dr. Hüseyin Damar, “Hastanemiz bölgemizde önemli bir eksiği kapatıyor” dedi.
Özel Çınarlı Doğum Hastanesi’nin anestezi uzmanı Dr. Önder Şenocak, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Reşat Bozoklar, Mesul Müdür. Dr. Hüseyin Damar, Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Güngör Tuncay, Başhekim Dr. Ahmet Seçkin Önoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tahir Özgüder.

 

Yazarın Tüm Yazıları