Paylaş
İzmir’de sayıları 10 bini bulan Alzheimer hastalarının dernek binasının satışa çıktı. Dernek Başkanı Dr. Aysel Gürsoy, “Tüm İzmirliler’den destek bekliyoruz” dedi.
Dernek binasının kirada olduğunu ve sahibi tarafından internette satışa çıkarıldığını belirten Dr. Gürsoy, “Kendisinden rica ettik, bize 3 ay süre tanıdı. Dernek olarak binayı biz satın alalım istiyoruz. Üç ay içinde 100 bin TL’yi bulamazsak binamız satılacak ve biz de zor durumda kalacağız. Dernek olarak bizim bütçemiz şu anda ancak 6 aylık kira giderini karşılayabilecek kadar. 5 yıldır çok zor şartlarda topladığımız bağışlarımız kira gideri olarak uçup gitti. Eğer, Alzheimer Dayanışma Evimiz için bir yerimiz olursa, hizmetlerimiz gelişerek sürekli olabilecektir. Bunun için hayırsever bir kişi bize 20 bin TL’nin sözünü verdi, kalan 80 bin TL’yi üç ay içinde temin edebilirsek binayı satın alıp, İzmir Alzheimer Dayanışma Evimiz olacaktır. Değerli hayırseverlerin, yerel yöneticilerin bizlere destek vereceğine inanıyor, güveniyor ve umut ediyoruz” dedi.
Kalp deliğinin anjiyo ile kapatılması tekrar başladı
DOĞUŞTAN kalp deliklerinin ameliyatsız anjio ile kapatılmasına Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği’nde tekrar başladı. Cihaz alımı ve bürokratik işlerden dolayı 4 aydır ara vermek zorunda kaldıkları işleme yeniden başladıklarını belirten Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azem Akıllı, bu konuda tecrübeli olduklarını söyledi. Erişkin yaşlara kadar gelen ve en sık doğuştan kalp hastalıklarından olan Atriyal Septal Defekt’in (ASD) (Kalp kulakçıkları arasında doğuştan delik) ilk kez 1991’de ameliyat dışında kalp anjiosu ile kapatıldığını vurgulayan Prof. Dr. Akıllı, şu bilgileri verdi: “Bugüne kadar 50’den fazla hastayı tedavi ettik. Anjio ile kapatma işlemi (halk arasında şemsiye yöntemi ile kapatma bilinir) yaklaşık yarım saat kadar sürmektedir. Kasıktan kalp anjiosu gibi girilir, eko eşiliğinde ve kısa anestezi yapılır. Özel bir cihaz kalp deliğine yerleştirilir. Hasta 2 gün içinde evine, 1-2 gün içinde de işine döner. Özellikle gençlerde ameliyat izi olmaması, göğüs kafesinin açılmaması, hem sağlık hem de estetik açıdan bu yöntemi cazip hale getirmektedir. Kısa hastane kalış süresi de yöntemin bir başka avantajıdır.
Hemşirelere 25. yıl plaketi
TÜRK Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, hemşirelik ve sağlık yüksekokulları ile İzmir’deki hastanelerin katkılarıyla, Hemşirelik Haftası kutlamalarında meslekte 25 yılını dolduranlara anı plaketi verdi. Plaket alan hemşireler, Kezban Öztürk, Melahat Öztürk, Nurcihan Akkuş, Fidan Bölükbaşı, Gülcan Ersoy, Nuriye Çakmak, Hatice Nalbant, Ayfer Aydemir, Sevgi İktüeren, Hafize Dilek Atındiş, Nadire Eren, Milkibar Koçyiğit, İkbal Erdoğan, Çiğdem Özçam, Gülbahar Murat, Nesrin Ergül Gök, Birsen Peksoy Önem, Tülin Katarcı, Ayşe KOçak ile Şermin Everest ve Nurgül Özcan da 40. yıl plaketi aldı.
Ersoy’un çifte mutluluğu
DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis Anabilim
Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Ersoy, çifte mutluluk yaşadı. Girdiği doçentlik sınavını doğum gününde öğrenen Gürsoy, iki mutluluğu birlikte yaşadı. Klinikteki arkadaşları ile pasta kesip, hem doçentliği hem de 50. yaşını kutlayan Ersoy, “Tanrı herkese böyle sevinç versin” dedi.
Ege Tıp rengarenk oldu
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler, girişi ve tüm yolları çiçeklerle donattıklarını söyledi. Hastanenin bahçesini park gibi yaptıklarını belirten Başhekim Kütükçüler, “Her yeri çiçeklerle donatıp, rengarenk cıvıl cıvıl yapacağız. Amacımız pozitif enerjiyi hastane kapısından itibaren tedavi amaçlı gelenler ve hasta yakınlarına vermek. İnsanlara en azından biraz güzel görüntüyle de moral vermiş olacağız” dedi.
Eczacı kalfaları sertifikalı oldu
? İlker KILIÇÇASLAN / MANİSA, (DHA)
TÜRKİYE Eczacılar Birliği, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının geçen yıl imzaladığı protokol gereği, bir yıl boyunca pratik ve teorik eğitimden geçen 180 eczacı kalfası törenle sertifikalarını aldı.
Teras 2 Restoran’daki törene İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tuncay Can, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Avşar, 29’ncu Eczacılar Odası Başkanı Melaha Nalan Can ve bir yıl boyunca bin 200 saat pratik, 256 saat teorik eğitim gören 180 kalfa katıldı. Can, “Artık kalfaların, bir yıl boyunca eczanede çalışmış olması gerekecek ve kurstan geçecek” dedi, ardından 180 eczacı kalfasına sertifikaları verildi.
Paylaş