Akupunktur ile rahat menapoz

KADINLARIN 40-65 yaşları arasında vücutlarının doğal bir süreci olarak yaşadıkları ve 5-10 yıl süren, ani terleme, sıcak basmalar, alınganlık, unutkanlık ve uykusuzluk gibi belirtilerle kendini gösteren ‘menapoz dönemi’ni daha rahat geçirmek artık mümkün. “Saydığımız semptomları yaşayan kadınların bu dönemi daha rahat, sıkıntısız ve gördükleri tedavilerin yan etkilerini yaşamadan geçirmelerini sağlamak biz hekimlerin kaçınılmaz görevlerinden” diyen akupunktur uzmanı Dr. Tayfur Yağcı, kadınları kendileriyle barışık olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Bu dönemin kadınların hayatında doğal bir olay, yaşamlarının bir parçası olduğunu, güzel hale getirmenin yine kadınların kendi elinde olduğunu kaydeden Yağcı, menopoz dönemi semptomlarının tedavisinde, riskler taşıyan hormon takviyesi yerine, akupunktur tedavisini önerdi.

YARATTIĞI OLUMSUZLUKLAR

İnsülin direnci artar, kilo alma eğilim fazlalaşır. Armut tipi yağlanmadan, elma tipi yağlanmaya geçiş yaşanır. Kadında erkek tipi yağlanma başlar, karında ‘menopoz çemberi’ oluşur. ¡ Cilt incelir, lekelenmeler başlar. ¡ Vajina kuruluğu oluşur, cinsel işlev bozukluğu oluşabilir. ¡ Östrojen eksikliğine bağlı olarak kalpte ve damarlarda değişiklikler görülmeye başlar. ¡ Erkeklerin sorunu olan kalp krizi bu dönemde kadınlarda sık görülür, 55 yaş sonrası kalp krizinden ölümler kadınlarda ilk sırayı alır. ¡ 55 yaş sonrası kemiklerde kırılmalar başlar. Özellikle el bileği, omurga ve kalça kırıkları en sık rastlananlardır.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları